aaaaaa!aż mnie za serce chwyciło.....gdyby nie "podpalone" uszy to zupełnie jak mój Spike.....nawet monokl ma identyczny!!!i kawałek brązowej sierści w tym samym miejscu!!!to niemożliwe!!!!
znowu klucha w gardle....ech...
_____________________________ Żyć żeby kochać ,kochać żeby żyć....
Spike w moim sercu na zawsze!
Chico jest psem bez rodowodu, we wtorek chciał go oddać do łódzkiego schronu jego właściciel, żul, tłumacząc, że psa znalazł, koleżanka, która zajmuje się astami przechwyciła go, zadzwoniła do mnie i stąd pies znalazł się u żmiji, zawiozłam go wczoraj
Mały dziwnie chodzi, potrząsa głową, ma spuchnięte uszy. Jest spokojny, świetnie dogaduje się z psami. Zabiegi pielęgnacyjne znosi ze spokojem. Pies jest niedożywiony, bardzo niski- prawdopodobnie zaburzenie wzrostu przez niedożywienie. Ładnie jeździ samochodem. Nie wiemy jak reaguje na koty.
Chłopak będzie musiał być leczony- prosimy o grosik na chłopaka.
[ Dodano: Pią 05 Lut, 2010 20:36 ]
Magda była z nim u weterynarza. Były zrobione wymazy- wyniki będa za 5-7 dni. Podejrzenie grzybicy, nużeńca. Bakteryjne zapalenie skóry, alergia. Cziko ma problem z wykrokiem. Był robiony rentgen 2 przednich łap - nic nie wyszło. Może to byc problem ze stawami. Dostał maści do uszu, antybiotyk oraz iwermektyne.
Koszt wizyty: 200 zł
100 zł Magda dała na Cziko.
Bardzo prosimy o dobra karmę dla chłopaka oraz o wsparcie finansowe.
Od św. walentego mały cziko otrzymuje karmę bewi dog junior 15 kg, zabawkę i witaminy - ale takie zwykłe z zoologicznego (wit. A+D3), które wysyłam na podany mi przez gg adres. Może jakiś inny święty się znajdzie i podaruje jekieś lekarstwa
Ps. modlę się aby nie była to nużyca - proszę o doniesienia co wyszło w badaniach
_____________________________ "Umysł jest snem, gdzie tysiące ludzi mówią równocześnie, nie rozumiejąc się nawzajem".
[ Dodano: Pon 15 Lut, 2010 11:09 ]
Cziko kończy brać antybiotyk. Uszy są już ładne, coraz lepiej się czuje maluszek. Chętnie je, jest bardzo kontaktowy, nie szczeka, ładnie przychodzi na zawołanie. Wg Magdy pies idealny Czekamy jeszcze na wyniki..
Ja również czekam na wyniki...
Mam do uszek otifree jak by się przydało to chętnie wyśle,mam jeszcze jakieś witaminki i gentamycyne po Mailusiu, mogę dokupić co by jeszcze się przydało dla Czika i wysłać. Cziko jest jednym z tych psów co ujmuje...przynajmniej mnie
_____________________________ Pocałuje rękę, która nie będzie mogła mu dać jeść, wyliże rany odniesione w starciu z brutalnością świata... Kiedy wszyscy inni przyjaciele odejdą, on pozostanie"