"Mój mały po walce"- taki podpis pod zdjęciem umieścił właściciel jednego z profili na Facebooku. A na zdjęciu zakrwawiony, zbiedzony bulterier z licznymi ranami na całym ciele.
Ktoś, kto to zrobił, prawdopodobnie jest z Białegostoku. Niemal natychmiast użytkownicy portalu zaczęli reagować. Komentarze pod zdjęciami (bo było ich więcej) były - delikatnie mówiąc - dosadne.
Jeden z nich: " Między wściekłe psy go wrzucić". Inny: "Psiaka szkoda. Nie męcz go na walki".
Internauci o tych drastycznych zdjęciach powiadomili administratorów i białostockich policjantów. Aktualnie profil jest już zablokowany. Wiadomo, że na początku czerwca właściciel psa również na Facebooku pochwalił się pięknym, białym bulterierem. Wówczas również zamieścił jego zdjęcie - jakże różne od tych, które wrzucił dzisiaj. Pies na nich wygląda tragicznie. Widać, że jest świeżo po walce.
- Dosłownie przed chwilą dostaliśmy w tej sprawie sygnał. Już się tym zajmujemy. Ustalamy okoliczności i namierzamy autora zdjęć - powiedział w rozmowie z "Gazetą" Andrzej Baranowski, rzecznik prasowy podlaskich policjantów.
Skoro ten cały Adam Lenkiewicz był takim idiotą, że umieścił na FB takie fotki sądząc pewnie, że dostanie za ty oklaski, to mam cichą nadzieję, że przy przesłuchaniu wymięknie i wyda kolesi od walk...
Dla mnie masakra a dla gościa jedyna kara to publiczne cwelowanie bo z odwiertem w tyłku raczej gangsterem nie zostanie-) i kariera mu się załamie i może zacznie robić na szydełku majtki-)
nie oglądałam wszystkich zdjęć, bo po prostu nie jestem w stanie patrzeć na tego biednego psa- co za zj** z tego typa, brak słów - mam nadzieję, że ktoś temu kolesiowi zrobi z du** jesień średniowiecza, a pies trafi w dobre ręce....
_____________________________ "Bulteriery to najsympatyczniejsze psy na świecie, ale chwilami dostają kuku na muniu"
Autor: Jonathan Carroll