W dniu dzisiajszym psiak został przejęty przez niezrzeszone osoby z Kielc ,a SMON staje sie formalnym opiekunem psa.
Pies o imieniu Killer w wieku ok 3 lata w stanie rażącego zaniedbania trafił do cudownego domu tymczasowego gdzie będzie leczony i w końcu bezpieczny!!!
Killer ma totalny gnój w uszach ,straszny syf na skórze ,może to być świerzb,grzybica,tarczyca,alergia tego na dzień dzisiejszy nie wiemy. Potrzebne są konkrete badania.
Ze względu na bardzo silne zestresownie psa i problemy z jego "obsługą" podane został doraźne antybiotyki,uszy wyszyszczone na ile się dało,pobrany posiew i zastrzyk (nie pamiętam nazwy) gdyż istnieje podobieństwo świerzbowca itd.
Zalecone sa kapiele (nie wiem jeszcze w jaki sposób to dt zrobi) i kontrola za 2-3 dni.
BARDZO PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE ,GDYŻ LECZENIE BEDZIE BARDZO MOZOLNE I DROGIE.
Dzisiejsza wizyta ok 150zł + antybiotyk+ 50zł badanie na posiew.
69 1020 1811 0000 0402 0215 2437
PKO BP GDANSK 80-807 SMON dopisek KILLER z Kielc
Ludki to ja poprosiłem Anitę o wstawienie tematu tutaj, ze względu na to że na Facebooku wszyscy głośno krzyczeli żeby psa jak najszybciej zabierać etc że pomogą i cisza ludzi do pomocy brak Nie chodzi o stałe deklarację ale jeśli damy rade choć po 5-10zł wysłać na tego psiaka to dużo dziewczynom to pomoże, nie bądźmy obojętni mimo że to nie bull !! Proszę Wszystkich Bullomaniaków o wsparcie.
Z tym FB zawsze tak jest ,jak się go uratuje to krzykacze znikają i pieniądze na leczenie też ,Tak było i z naszą Jagodą i wieloma innymi ,były zapewnienia o pomocy a na Jagodę ani złotówka nie spływa jak uratujesz to zostajesz z tym SAM bo pomocnicy są na innych wydarzeniach i składają deklaracje bez pokrycia .
Chyba wszystko zależy od ludzi, którzy na FB zaglądają do psich tematów.
Niedawno stowarzyszenie pomocy innej rasie prosiło o pomoc w zebraniu kilku tysięcy na pokrycie długów w lecznicach a zebrało pprawie 20 tys. i to w krótkim czasie.
_____________________________ "NARÓD WSPANIAŁY, TYLKO LUDZIE K...RWY !"- Józef Piłsudski