Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 16:22 [Kołobrzeg] Ramzes z wyrokiem, ma szanse na hotel
O Ramzesie uslyszalam po raz pierwszy na poczatku lutego, poprosilam wiec zaprzyjaznione dziewczyny z Kolobrzegu (Edyta, Marta i Kasia), zeby odwiedzily go w schronisku. Jak sie okazalo, Ramzes mieszkal w zewnetrznym boksie w budzie, ciagle podnoszac z zimna jedna lapke do gory. Chydy byl strasznie, kregoslup i zebra na wierzchu, a na pysku paskudna rana. Podobno od siatki. Udalo sie mu ja opatrzyc, znaczy dziewczyny uprosily cos do obmycia, wyciagnely mu powbijana w rane slome, nic wiecej zrobic nie mogly.
Zabraly go na spacer, bardzo ciagnal na smycz, ale to nic dziwnego u psa schroniskowego. Probowal sie nieudonie wtulac w dziewczyny, jakby nie do konca wiedzial jak ma to zrobic. Wylecial na niego maly kundelek, ale Ramzes nawet sie nie spial, olal go koncertowo. Bardzo nie chcial wracac do schroniska.
Od tego czasu kombinuje jak mu pomoc, gdzie go zabrac. Na poczatku myslalysmy z Edyta i Marta, zeby zabrac go do nich na DT, ale pomimo obserwacji sytucji z kundelkiem, kierownik zapewnil je, ze amstaff nie nadaje sie do domu z innym psem. Dziewczyny maja za mala wiedze, zeby to ocenic, wiec nie zaryzykowalysmy skrzywdzenia ich suni. Pokombinowalysmy inaczej, ja im zaproponowalam psa, ktory idealnei dogaduje sie z innymi, a w jego miejsce pojedzie Ramzes. I tak oto, dzieki Ramzesowi Adi znalazl dom, a Ramzesa uda sie nam w hoteliku u Fur przygotowac do adopcji.
Niestety na przeszkodzie soti nam kwestia finansowa, bo zaczyna sie marzec, do zaplaty hotelowanie i karmy, a na koncie mamy 1/3 kasy Nie uda mi sie wyblagac pieniazkow na transport dla Adiego do DS i Ramzesa do hotelu Dziewczyny z Kolobrzegu sie moga dolozyc, ale tylko kilka dyszek, reszte musze wyzebrac
Rozmawialam dzisiaj z yarodh'em ze jest szansa, aby na pomogl z transportem, okaze sie jutro. Koszt paliwa to 300zl. Czy ktos wspomoze chociaz grosikiem?
Deklaracje jednorazowe:
100zl Jola D
50zl Magda K-Z
50zl Ula K
50zl Agnieszka K
50zl Gabrysia K
20zl Karolina Z
30zl Marta G
20zl Ania D
50zl Jola F
40zl Grzegorz F
50zl Kasia
50zl Ania S
50zl Jarek K
20zl bazarek Marta Z
30zl bazarek Mariola R
40zl bazarek Gosia S
100zl pieniazki po Tookiem
30zl Gosia K-Z
15zl bazarek Kasia C
30zl Ula K
Wydatki:
-300zl - transport (02.03)
-400zl - hotelik 04.03-04.04.2012(06.03)
Razem: 175zl
--------------
Deklaracje stale:
Ania S - 50zl/mc
Ania z Poznania - 80zl/mc
Ula - 30zl
Razem: 160zl
Brakuje: 240zl
# 1
Ostatnio zmieniony przez ageralion Czw 29 Mar, 2012 10:41, w całości zmieniany 7 razy
Słuchajcie jest pozwolenie od mojej partnerki
Tak ,wiec jeśli zbierzemy troszkę kasy na napój do pojazdu to dwa psiaki dostaną swoja szansę na nowe życie!
Ja ze swojej strony oprócz pojazdu dorzucę do paliwa 50 dyszek.Jeśli wszystko pójdzie dobrze to jestem do dyspozycji w sobotę.
Marta -jutro zadzwonię.
_____________________________ Żyć żeby kochać ,kochać żeby żyć....
Spike w moim sercu na zawsze!
Caira -dzięki w imieniu psiaków,najlepiej jeśli poprosisz o nr konta ageralion.To Marta nadzoruje akcję,ja tylko przewiozę chłopaków.
Przemek dzieki wielkie za zaproszenie.Niestety nie będzie chyba czasu na wizytę bo jak wstępnie wyliczyłem sama podróż "tam i z powrotem" to ok.10h,a trzeba jeszcze jednego psiaka przekazać a drugiego odebrać.Myślę ,że cała operacja zajmie nam ponad 12h,mam nadzieję że wybaczysz Następnym razem ,może będzie bardziej "po drodze" i ciut więcej czasu.
_____________________________ Żyć żeby kochać ,kochać żeby żyć....
Spike w moim sercu na zawsze!
Wiadomosc od Ciebie Jarku pokazala sie wczoraj, kiedy rozmawialam przez telefon z Przemkiem. Mialam ochote skakac i odtanczyc dziki taniec radosci
Podziekuj pieknie swojej polowce i dziekuje rowniez za dolozenie swojego grosika do transportu
CAIRA juz sle PW z kontem, dziekuje za pomoc psiskom, co ja bym zorbila bez ludzi z wielkiem serduchem
Na dzien dzisiejszy mam juz deklaracji chyba na 200zl, wiec mama ogromna nadzieje, ze pomimo bardzo malej ilosci czasu jaka nam zostala, uda sie zebrac pieniazki na paliwo