Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 44.192.92.49 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: NiN
Czw 05 Sie, 2010 22:43
NIUNIA - Sunia rudo -biała
Autor Wiadomość
agusia_cch
Zaangażowany

Piwa: 40/159
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Sro 30 Cze, 2010 12:04  

super!:D

11 

#Anita
Bardzo Uzależniony

Pomogła: 5 razy
Piwa: 183/160

Wysłany: Sro 30 Cze, 2010 15:17  

Gdyby jej ogon zakręcic to byłaby basenji :mrgreen:
12 

#Arnika
Bywalec

Pomogła: 2 razy
Piwa: 33/32

Wysłany: Sro 30 Cze, 2010 19:57  

Tu jest podobne cos do sprzedania http://www.allegro.pl/ite..._bulterier.html Moze rodzenstwo? :roll:

13 

agusia_cch
Zaangażowany

Piwa: 40/159

Wysłany: Sro 30 Cze, 2010 21:26  

on juz tego psa dosc dlugo probuje sprzedac...

14 

Tusia

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: Sro 30 Cze, 2010 21:59  

szkoda ,że tak daleko do tej śłicznotki mamy :-(

[ Dodano: Pią 02 Lip, 2010 15:00 ]
Wiadomo coś na temat suni? Wyciągneliście ją już ze schroniska?:)
15 

Vanilla
Zaangażowany
Blanka

Piwa: 109/14

Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 19:37  

Suka wyciągnięta. Musiałam popisać się niezłym telentem aktorskim, żeby w ogóle została wydana, ale udało się. Sama wyciągałam ją z boksu, ubierałam smycz i kaganiec. Suczka w pierwszym kontakcie bardzo miła, lizała ręce, skakała z radości. Do samochodu weszła chętnie, w podróży do domu też zachowywała się bardzo dobrze. Po przyjeździe ubrałam grube dresy (a na zewnątrz 30 stopni :evil: ) wzięłam ją na linkę i poszłyśmy na 1,5h spacer. Przez pierwsze 45 minut szła w kagańcu, ani razu nie próbowała rzucić mi się na nogę, więc w ramach sprawdzenia kaganiec został zdjęty i kolejne 45 minut mała szła tylko na lince, przy nodze i ani razu nie ugryzła, nie rzuciła się, nawet mnie nie uszczypnęła. Kilka razy natomiast polizała. Po powrocie wypiła michę wody, zjadła suchą karmę i poszła spać. Wie do czego służy sofa i poduszka, wtuliła się i usnęła. Spała dobre 3h, potem kolejny spacer, bez kagańca. Znowu wzorowe zachowanie. Na spacerze nr 3 było tak samo. Strasznie ciągnie do człowieka, cieszy się, skacze, chce dawać buziaki i generalnie jest pozytywną suczką. Na widok Tomaszka posikała się ze szczęścia, ciągnęła do niego, piszczała. W kagańcu podeszła do niego, położyła się przy jego stopach i chciała je lizać. Wydaje mi się, że mogła mieszkać z dzieckiem. Wykąpałam ją w SensiWecie, początkowo na widok prysznica z wodą mocno spanikowała, chciała zwiewać gdzie pieprz rośnie. Ale że to takie chucherko, to nie dała mi rady. W końcu jak zrozumiała, że to tylko ciepła woda, a mydlenie szamponem jest przyjemne, przestała się rzucać i stała grzecznie. Ani razu nie pokazała zębów, a była bez kagańca. Była początkowo wystraszona, ale nie agresywna. Przy okazji wyczyściłam jej uszy i zęby, wyczesałam ją, bo strasznie linieje. Dała przy sobie zrobić wszystko. Teraz śpi na kocyku. Czekam aż zrobi coś głupiego, ale póki co zachowuje się bardzo dobrze. Z Blaną widziała się przez ogrodzenie i machały do siebie ogonami. Na dziś koniec atrakcji, niech wyśpi się i odpocznie. Jutro ją znowu posprawdzam. A, i dostała imię od Tomaszka - Niunia, bo jego słownik jest jeszcze mocno ograniczony :-P Niunia jest taką małą, uroczą lisiczką, od razu wzbudza uśmiech na twarzy :) Za chwilę wrzucę zdjęcia.

Autor postu otrzymał 10 piw(a)
16 

Więcej szczegółów
Wystawiono 10 piw(a):
#dominika, I-H, #AV, yarodh, agusia_cch, #Anita, *Edyta Nowacka, Stajenka, #xena, ^dragonh3art
#dominika
Stały Bywalec
save

Piwa: 54/42

Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 19:49  

Tomaszek dobrze wybrał - wpada w ucho; niby ograniczone słownictwo ale jakie trafne ;-) :super:

17 

Stajenka
Bywalec
Hustler vel Niuń

Piwa: 58/27

Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 21:21  

Śliczna....byleby tylko pod kopułką wszystko OK. Na pewno szybko znajdzie kochający domek, jeżeli zachowania o których pisały panie ze schroniska to tylko depresyjny objaw braku miłości. Trzymam kciuki za Rudą.
18 

Tusia

Postawił 2 piw(a)

Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 23:34  

nooo Vanilka po takim wykładzie to aż się uśmiech na Naszych twarzach pokazał :D wielkie bravo dla małej za tak wzorowe zachowanie,oby tak dalej :D a co do jej nowego imienia,Dominika slusznie zauwazyla, bardzo trafne :D
Pozdrawiamy.
19 

Vanilla
Zaangażowany
Blanka

Piwa: 109/14

Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 23:55  

Niunia zaliczyła właśnie ostatni, wieczorny spacer. Wyspała się i humor dopisuje, strasznie pocieszna jest, słucha się i chodzi za mną krok w krok. W domu jest grzeczna, cichutka, ma ogromny apetyt. Daje sobie grzebać w misce, zabierać kość. Martwi mnie tylko to, że pokasłuje od czasu do czasu, nie wiem czy to nie kaszel kennelowy przypadkiem, standard w schroniskach. Blana na szczęście zaszczepiona, więc jestem spokojna, ale skonsultuję ten kaszel ze swoim wetem. Pościeliłam Niuni kocyki w połówce transortera (ehh Branda też tak spała) i zobaczymy jak minie nam ta noc. A to obiecane zdjęcia z dzisiejszego spaceru:

"Niunia, oć!"

Nogi całe :evil:

Rudy, agresywny sucz ;)

20 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje