przerażające......
ludzka bezduszność i bestialstwo chyba zawsze będą mnie szokować....
przywiązałbym go do tej samej belki na miesiąc a później przez rok do sprzątania kojców w schroniskach!
_____________________________ Żyć żeby kochać ,kochać żeby żyć....
Spike w moim sercu na zawsze!
Dwa lata stanowczo za mało, dla mnie to morderstwo nieważne psa czy człowieka...po co brał ze schroniska?
Dłuższa kara, do tego dorzucić jeszcze pieniężną plus ciężkie roboty przez rok, a najlepiej zrobić z nim to samo co on z psem.
Nie jestem w stanie zrozumieć, co takim człowiekiem kieruje???!!! przecież żyjąc ze świadomością że skazuje się JAKĄKOLWIEK istotę na powolną śmierć w męczarniach trzeba mieć zrytą psychikę! i to w jakim stopniu!
to też jusz przeczytałem nawet rozmawiałem z inspertorm i czekam na rozwój sytuacjii, jestem w kontakcie z elblągiem wiec bede wiedział jak coś sie wyklaruje
Ja pier#%&* !!!
Nikt?! Naprawdę nikt nie mógł temu psu pomóc?
Nie wierzę! Co się z tymi ludźmi dzieje!!!
Gdyby mój sąsiad coś takiego robił z psem to bym go rozsmarowała po klatce schodowej!
A najgorsze jest to że nic mu nie zrobią. Ile jeszcze cierpień musi spotkać zwierzaki,ile jeszcze musi ich zginąć,żeby zaostrzono kary za przestępstwa wobec zwierząt????
W polsce jest ciężko z takimi sprawami....
Sprawa się odbędzie i mam nadzieje że to wreszcie będzie ten precedens, który otworzy drogę do innych takich przypadków...bede śledził tok postępowania i ciągle zastanawiam się nad tym co można w tej sprawie zrobić ???????myślę o jakiejś petycji lub oświadczeniu czyli czymś w rodzaju otwartego wygłoszenia swojego stanowiska...zastanawiałem się nad tym aby coś takiego zrobić z ramienia forum, wiem że to może nic nie da ale miech wiedzą że inni patrzą i nie popierają takich zachowań!!!!
żadne słowa nie wyrażą tego co myślę,ale wiem że trzeba coś zrobić ,aby otworzyć ludziom oczy na to co się dzieje w ich najbliższym otoczeniu,aby reagowali w porę jak jest jeszcze szansa uratować nic nie winną istotę .