„Witam! Znaleziono mnie błąkającą się na ul. Głuchej (Gdańsk – Orunia). Początkowo wydawało się, że szybko wrócę do swojego domu. Niestety właściciele, którzy dali ogłoszenie, że zaginął im taki pies nie pojawili się w schronisku. Telefon podany w ogłoszeniu przestał być odbierany i tak oto minął mój okres kwarantanny, a ja jestem tu nadal. Jest jednak szansa, że już niedługo opuszczę to miejsce. W przeciwieństwie do Gustawa ja jestem bardzo przyjaźnie nastawiona do wszystkich ludzi. Nie lubię jednak zostawać sama. Raczej jestem towarzyska i wszędobylska. Chciałabym zdementować pogłoski o tym, że jakobym była głucha. Ja mam tylko „wybiórczy” słuch i słyszę tylko wtedy kiedy mam ochotę. Na smyczy zwłaszcza po opuszczeniu kojca potrafię nieźle pociągnąć na smyczy. Bywam uparta. Lubię aportować, ale nie potrafię oddawać aportera. Zresztą niewiele mnie uczono i z komend tak naprawdę to genialnie wykonuję tylko „siad”. Okazało się jednak na sesji zdjęciowej, że pod dobrym przewodnikiem nagle stałam się aniołem. Zupełnie nietrafione były obawy, że rozniosę plan zdjęciowy. Okazało się, że współpraca przebiegła znakomicie i naprawdę mam potencjał na świetnego psa. To będzie wymagało od nowych opiekunów wiele pracy, ale jest możliwe. Mam dość mieszkania w budzie i mam nadzieję, że już niedługo to się zmieni.” Pozdrawiam Szajba.
SUCZKA SZAJBA OK. 1,5 ROKU 616093900089955 (634/14)
WIELKOŚĆ: MAŁA
WAGA WEJŚCIOWA: 17 KG.
SZCZEPIENIA: TAK
STERYLIZACJA: TAK
BOKS: „ALDAZ D-10″