Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 34.232.62.64 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

[śląskie] ankieta jezeli znajdzie sie Bulek dla mnie to pros
Autor Wiadomość
izabela1987
Poczatkujący

Postawił 1 piw(a)
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Pią 18 Maj, 2012 19:32  [śląskie] ankieta jezeli znajdzie sie Bulek dla mnie to pros

1. Czy mieszkacie Państwo w domu czy w mieszkaniu?

mieszkanie ok70m2
2. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta i jakie?

królik agama błotna i ptaszniki wszystko ma swoje dobrze zabezpieczone teraria jest jeszcze kotka adoptowana ze schroniska mysle ze jest mozliwosc przyzwyczajenia pieska gdyz jak dalej pisze mam barierke miedzy pokojami jest mozliwosc ogladania sie na odleglosc przez dluzszy czas :)

3. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy?

od zawsze mialam psy gdy mieszkalam z rodzicami ze wzgledu na dzieci z decyzja na wlasnego psa czekalam az podrosna i bede miala duzo czasu dla nowego czlonka rodziny

4. Czy w Panstwa domu był kiedyś bulterier? Czy ktoś z rodziny/znajomych posiada/posiadał bulteriera? Jak wyglądał Państwa dotychczasowy kontakt z tą rasą?

kilku znajomych ma takie psy byly najemca mojego mieszkania rowniez kiedys adoptowal z waszej fundacji bulka jest nim Obierek cudny i charakterny bulek

5. Dlaczego chcą Państwo adoptować bulteriera? Jaką wiedzę posiadają Państwo na temat rasy?

maja charaktery odpowiadajace mojej rodzinie o ile sa przyjazne dla dzieci i lagodne

6. Czy mają Państwo dzieci (jeśli tak to w jakim wieku)?
6 lat 3 oraz 2 pokuj dzieci jst przedzielony barierka wiec dwojka mlodszych niebiega swobodnie po mieszkaniu,dzieci stale maja kontakt z bokserka rodzicow i swietnie sie dogaduja :)
7. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika?
tak
8. Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp.?

ze wzgledu na dzieci nie planujemy wakacji jeszcze wiele lat bo bylo by to ciezkie w wykonaniu
9. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu Państwa rodziny na tak długo?
jestesmy dosc mlodzi wiec nascie lat z pieskiem nie jest problemem

10. Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam, gdzie trzeba, może coś zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść?

wiadomo ze adoptujac psa trzeba sie z tym liczyc, ze wzgledu na to ze zawsze ktos jest w domu i ze piesek przebywal by ze mna duzo na dworze mysle ze bylo by latwiej mu sie zaaklimatyzowac w nowym domu

11. Czy liczą sie Państwo z koniecznością uczestniczenia psa w szkoleniu? Czy kiedykolwiek uczestniczyli Państwo w szkoleniu ze swoim poprzednim zwierzęciem?

nie uczestniczylam ale uwazam szkolenie za dobry pomysl jezeli jest potrzebne niz poddanie sie w wychowaniu pieska lub co gorsza wychowywac go na sile niemiejac umiejetnosci zadnych

12. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa?

nie

13. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? Posiadanie psa wiąże się także zawsze z koniecznością szczepień, odrobaczeń, profilaktyki przeciw kleszczowej itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki?

tak jestesmy przygotowani na to i decyzje podjelismy juz jakis czas temu
14. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa? Proszę wziąć również pod uwagę większe wydatki jak np klatka (ok 250-300zł)

oczywiscie piesek bedzie uwzgledniony w wydatkach nie wszystko na raz zostanie kupione ale zapewne wsztsko co potrzeba bedzie posiadal napewno niczego mu nie zabraknie

15. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt?

jak najbardziej kastrowac

16. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska – a w razie, gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, niezwłocznie powiadomicie Fundację?
tak ozywiscie

17. Czym zamierzacie Państwo żywić psa?

odpowiednia karma dla niego mokra i sucha i oczywiscie smakujaca pieskowi :) plus kosci i smaczki
18. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki?

nie

19. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w Państwa domu po adopcji (to także punkt umowy adopcyjnej) ?
tak oczywiscie to zaden problem

jedynym moim niestety warunkiem ze ma byc to piesek do 1,5 roku niestety mąż niechce starszego osobiscie mi nie robi to rozicy ale trzeba byc zgodnym co do takiej decyzji bo piesek ma byc nasz a nie tylko moj przykro mi ze niemoge starszego bo bardzo popieram adopcje takich psiakow ale nie kazdego mezczyzne da sie przekonac do swoich racji :)

Jeżeli bedzie potrzebna adopcja na śląsku lub okolicach prosze sie odezwac a moze sie uda :)

*Czarna_
Bulomaniak

Pomogła: 4 razy
Piwa: 352/389

Wysłany: Pią 18 Maj, 2012 21:11  

Najważniejsza jest cierpliwość bo dobranie pieska trwa. Musisz sama wchodzić na stronę bull bazarka i Fundacji i przypominać o sobie, sprawdzać czy pojawił się psiut, który będzie się u Was dobrze czuł i wpasuje się w Waszą rodzinę.

izabela1987
Poczatkujący

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: Pią 18 Maj, 2012 21:16  

Jestem bardziej za adopcja potrzebujacego pieska o w miare uksztaltowanym charakterze ktory bedzie do nas pasowal (a wiec uzbroje sie w cierpliwość) , nie chce szczeniaczka chodz moj maz tego nie rozumie :) bede czesto odwiedzac stronke nawet jezeli do adopcji nigdy nie dojdzie interesuja mnie bulki moze uda mi sie z czasem bardziej zaangarzowac i pomoc też:) pozdrawiam

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje