Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 34.232.62.64 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Strasznie drogie leki na serce
Autor Wiadomość
#Basta
Stały Bywalec

Pomogła: 3 razy
Piwa: 134/52
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Pon 11 Sie, 2014 17:10  Strasznie drogie leki na serce

Zakładam temat i tu. Może ktoś coś podpowie. Szukam możliwości tańszego zakupu Cardissure / Vetmedin. Miesięczny koszt leków dla Zomo to 400 PLN.

chaos
Bywalec

Piwa: 87/18

Wysłany: Pon 11 Sie, 2014 17:51  

cieżka sprawa, niestety tyle to kosztuje my mamy podobnie Kilo je 4 tabletki 5mg dziennie, jedna kosztuje 2zł.
zapytajcie weta czy nie sprzedał by bez marży, wtedy jest szansa zapłacić za tabletke 1,7/1,8zł.
najgorsze że nie wiadomo czy to w ogóle pomaga..
można też szukać po allegro, tablicy, ja raz kupiłem 90 tabletek bo komuś zostało po 1zł za sztuke.
ludzkich odpowiedników niema.
aha cardisurure jest nieco tanszy a sklad jest identyczny. no moim zdaniem praktyczniejszy bo mozna go łamać, vet medim jest w kapsułkach i to jest lipa.

Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
*Bull Ania
#Basta
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 11 Sie, 2014 18:00  

chaos napisał/a:

najgorsze że nie wiadomo czy to w ogóle pomaga..

Też mnie to zastanawia, bo Zochu bez zmian. Poza jednym omdleniem raczej nie związanym z sercem, nic mu nie dolega. W ogóle nie wygląda na chorego :-/

*Bull Ania
Bulomaniak

Piwa: 399/1218

Wysłany: Pon 11 Sie, 2014 19:57  

Cardosure ,Vetmedin to leki które nie uleczają tylko spowalniają postęp choroby, pomagają sercu (wzmacniają kurczliwość mięśnia ).Bez tych leków pochowasz psa szybko a z nimi ma szansa pożyć dłużnej.Koszt jest kosmiczny, Chaos w Wawie 10 mg Cardiosure kosztuje 5 zł ,spytaj weta twojego ile u niego kosztuje .Mój Pumba bierze 2x dziennie 7,5 mg ,mnie to dziadostwo kosztuj ponad 500 zł do tego jeszcze lotensil ,furosemin ,kreon ,Cyklosporyna do oczu :shock: jak by było taniej to bym cię bardzo ,bardzo poprosiła :mrgreen: :mrgreen:

#Basta
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 11 Sie, 2014 20:15  

Nie mówię o zaprzestaniu podawania leków. To jest mój ukochany pies i jak trzeba to trzeba. Jednak szczerze wątpię w to, że nie da się zamienić na ludzkie leki. Wiem, że nie ma odpowiednika z tą samą substancją, ale pewnie istnieje inna o podobnym lub takim samym działaniu.
Mój pies został zdiagnozowany zupełnie przez przypadek przy rutynowych badaniach. Przez wszystkie te lata nie miał żadnych objawów choroby. Wątpię, aby po odstawieniu leków nagle zmarł na zawał. Na pewno nie pożyłby tak długo jak ma szanse przy podawaniu leków, to wiadomo. Moim zdaniem weci nie chcą przepisywać ludzkich leków, bo nie mają z tego przychodu.
U mojego weta jedna tabletka Cardisure 5mg kosztuje 2,20 PLN. Zomo też ma dawkę 7,5mg. I tak jak piszesz, do tego pozostałe leki. Koszt mega wysoki. Zakładam, że niejedna osoba rezygnuje z leczenia ze względów finansowych.

#PsiStyl
Bardzo Uzależniony
Franz Maurer -Franio

Pomogła: 2 razy
Piwa: 152/457

Wysłany: Wto 12 Sie, 2014 08:16  

poczytajcie może na coś wpadniecie czy zastąpić wasze leki.

http://www.swiatczarnegot...roby_serce.html

http://chomikuj.pl/kasia1...a,537135189.doc

Wysłany: Wto 12 Sie, 2014 10:39  

My mialysmy te tabletki zamienione na digoxin

#Basta
Stały Bywalec

Wysłany: Wto 12 Sie, 2014 11:42  

multicryl napisał/a:
poczytajcie może na coś wpadniecie czy zastąpić wasze leki.

http://www.swiatczarnegot...roby_serce.html

http://chomikuj.pl/kasia1...a,537135189.doc

Dzięki serdeczne. Bardzo pomocne.

*Bull Ania
Bulomaniak

Piwa: 399/1218

Wysłany: Wto 12 Sie, 2014 17:51  

Basta ja nie śmiem twierdzić że zaprzestaniesz leczyć Zomo ,opisałam dlaczego są dawane .Moja poprzednia bulka chora na serce miała podawany Bemecor chyba :?: chodzi o produkt na sercowy z naparstnicy .Powiem wam że ja już u kardiologa powiedziałam że co przychodzę to opakowanie wzrasta o 50 zł i chyba czas się zastanowić nad tym .W hurtowni kosztuje 350 zł za 100 tab w Warszawie 10 mg cardiosure .Powiem wam że ja to już piszczę jak idę do kardiologa mało że za wizytę z badaniami płacę ok 300 zł to jak jeszcze kupuję lek to wychodzę tak jedno razowo 800 zł lżejsza ,więc nie dziwię się ludzom że nie są w stanie leczyć swoich zwierząt bo 1500 to pensji mają ,jak ostatnio byłam i znowu było drożej to zasugerowałam że chyba przestanę leczyć bo już kasy nie mam ,pan doktor tylko wzruszył ramionami .

#Basta
Stały Bywalec

Wysłany: Wto 12 Sie, 2014 21:10  

To jednak w Kato mam nieco taniej. Za wizytę u specjalisty kardiologa (echo serca z dopplerem) 120 PLN. Na szarym forum ktoś napisał że da się kupić 100 tabl Cardissure 5mg za 170-180 PLN. Mam zamiar pojeździć po okolicznych wetach, może któryś się zlituje.
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje