cieżka sprawa, niestety tyle to kosztuje my mamy podobnie Kilo je 4 tabletki 5mg dziennie, jedna kosztuje 2zł.
zapytajcie weta czy nie sprzedał by bez marży, wtedy jest szansa zapłacić za tabletke 1,7/1,8zł.
najgorsze że nie wiadomo czy to w ogóle pomaga..
można też szukać po allegro, tablicy, ja raz kupiłem 90 tabletek bo komuś zostało po 1zł za sztuke.
ludzkich odpowiedników niema.
aha cardisurure jest nieco tanszy a sklad jest identyczny. no moim zdaniem praktyczniejszy bo mozna go łamać, vet medim jest w kapsułkach i to jest lipa.
Cardosure ,Vetmedin to leki które nie uleczają tylko spowalniają postęp choroby, pomagają sercu (wzmacniają kurczliwość mięśnia ).Bez tych leków pochowasz psa szybko a z nimi ma szansa pożyć dłużnej.Koszt jest kosmiczny, Chaos w Wawie 10 mg Cardiosure kosztuje 5 zł ,spytaj weta twojego ile u niego kosztuje .Mój Pumba bierze 2x dziennie 7,5 mg ,mnie to dziadostwo kosztuj ponad 500 zł do tego jeszcze lotensil ,furosemin ,kreon ,Cyklosporyna do oczu jak by było taniej to bym cię bardzo ,bardzo poprosiła
Nie mówię o zaprzestaniu podawania leków. To jest mój ukochany pies i jak trzeba to trzeba. Jednak szczerze wątpię w to, że nie da się zamienić na ludzkie leki. Wiem, że nie ma odpowiednika z tą samą substancją, ale pewnie istnieje inna o podobnym lub takim samym działaniu.
Mój pies został zdiagnozowany zupełnie przez przypadek przy rutynowych badaniach. Przez wszystkie te lata nie miał żadnych objawów choroby. Wątpię, aby po odstawieniu leków nagle zmarł na zawał. Na pewno nie pożyłby tak długo jak ma szanse przy podawaniu leków, to wiadomo. Moim zdaniem weci nie chcą przepisywać ludzkich leków, bo nie mają z tego przychodu.
U mojego weta jedna tabletka Cardisure 5mg kosztuje 2,20 PLN. Zomo też ma dawkę 7,5mg. I tak jak piszesz, do tego pozostałe leki. Koszt mega wysoki. Zakładam, że niejedna osoba rezygnuje z leczenia ze względów finansowych.
Basta ja nie śmiem twierdzić że zaprzestaniesz leczyć Zomo ,opisałam dlaczego są dawane .Moja poprzednia bulka chora na serce miała podawany Bemecor chyba chodzi o produkt na sercowy z naparstnicy .Powiem wam że ja już u kardiologa powiedziałam że co przychodzę to opakowanie wzrasta o 50 zł i chyba czas się zastanowić nad tym .W hurtowni kosztuje 350 zł za 100 tab w Warszawie 10 mg cardiosure .Powiem wam że ja to już piszczę jak idę do kardiologa mało że za wizytę z badaniami płacę ok 300 zł to jak jeszcze kupuję lek to wychodzę tak jedno razowo 800 zł lżejsza ,więc nie dziwię się ludzom że nie są w stanie leczyć swoich zwierząt bo 1500 to pensji mają ,jak ostatnio byłam i znowu było drożej to zasugerowałam że chyba przestanę leczyć bo już kasy nie mam ,pan doktor tylko wzruszył ramionami .
To jednak w Kato mam nieco taniej. Za wizytę u specjalisty kardiologa (echo serca z dopplerem) 120 PLN. Na szarym forum ktoś napisał że da się kupić 100 tabl Cardissure 5mg za 170-180 PLN. Mam zamiar pojeździć po okolicznych wetach, może któryś się zlituje.