Wysłany: Pon 20 Sie, 2012 08:54 Zulka, biała bulka o cudownym charakterze
Kilka dni temu znaleźliśmy tego pieska, jest to młody bullterrier, suczka, sądząc po uzębieniu młoda, towarzyska, przyjazna o miłym usposobieniu. Jest ktoś kto chciałby tego psiaka przygarnąć? Obecnie suczka znajduje się w Zwoleniu, na sierści ma liczne rany, nie wiemy czy ktoś tak ją zmaltretował czy po prostu walczyła z jakimś kundlem podczas tułaczki. Jej zachowanie świadczy, że howana była w domu, często musiała też jeździć samochodem.
Chętną osobę na przygarnięcie suni proszę o kontakt pavlik1@o2.pl
wrzuciłam ją na ogólne forum o bulach: http://www.bulterier-foru...7082.htm#217728 i na FB, może uciekła komuś i się błakała i znajdzie się właściciel, bądź ktoś ją rozpozna z Forumowiczów
[ Dodano: Pon 20 Sie, 2012 13:32 ] pavlik, mam jeszcze do Ciebie pytanie, czy sunia ma tatuaż albo czipa?
_____________________________ "Najgorszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka..."
- George Bernard Shaw
dragonh3art, nie orientuję się w sprawach tatuaży/chipów. Tatuaż? gdzie szukać? jak rozpoznać? chip rozumiem, że tylko weterynarz?
Na FB też już się ogłaszamy od bodajże 2 tygodni i żadnego odezwu. Policja również otrzymała takie zgłoszenie. Dla mnie wygląda to na porzucenie, Zwoleń to zbyt małe miasto aby taki pies się nie znalazł.
Niestety osobiście nie mogę się zająć tą sprawą, pomagam tylko siostrze w "rozdmuchaniu" sprawy, ta niestety nie chce suni zostawić woli swoje kotki.
Tatuaż sunia może mieć w uszach albo w pachwinie (głównie lewa).
Chip można sprawdzić u weterynarza, który posiada czytnik. Warto zadzwonić do weta i zapytać najpierw czy takowy posiada, bo nie każdy ma.
Warto by było wysterylizować lalkę, aby nie trafiła do pseudo, albo podpisać zobowiązanie z nowym właścicielem.
Może u Was zostać do czasu znalezienia nowego domu?
Jeśli będzie potrzebna Wam pomoc w ocenie suni, jeśli w Zwoleniu nie będzie czytnika, dajcie znać. Postaramy się chociaż pomóc. Mamy kilka osób w Radomiu mobilnych.
Sunia ma u siostry dom zastępczy...nie odstępuje podwórka na krok. Mamy znajomego weterynarza w Zwoleniu, może podjedzie i obejrzy psiaka. Dzwonię do siostry.
[ Dodano: Pon 20 Sie, 2012 14:34 ]
Siostra poszła do weterynarza na zwiad kto w okolicy ma takie psy, ten nie wspomniał o możliwości badania psa chipem, więc pewnie takiego nie ma.
W WZW nikomu taki pies nie zginął, więc hipoteza porzucenia jest chyba słuszną, i zapewne pies nie ma tatuaża/chipa, który by go zidentyfikował.
Jednak widzę spory odzew w sprawie "adopcji", więc zapewne wkrótce sunia znajdzie swój nowy, lepszy dom.
Sunia trafia pod opiekę fundacji Sos Bullterrier. Wszyscy będziemy wtedy pewni, że psiak nie trafi do pseudo.
W związku z tym, proszę osoby zainteresowane adopcją pieska, na chwilę obecną otrzymałem 3 maile w tej sprawie, o skontaktowanie się z fundacją.
Pozdrawiam
Sunieczka dzisiaj przeprowadzi sie do naszego cudownego domku tymczasowego w Radomiu do Beaty i Marcina, zostanie wysterylizowana i na spokojnie posprawdzamy domki które na tą chwilę są sunia zainteresowane