Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.9.170 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Adopcja z Palucha
Autor Wiadomość
*Aga31
Zaangażowany

Pomogła: 1 raz
Piwa: 97/134
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 07:48  Adopcja z Palucha

dziś znalazłam taki artykuł:

http://www.zw.com.pl/arty...wybranych_.html

bardzo fajnie, że o tym pomyśleli

Natalia
Poczatkujący

Piwa: 9/18

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 08:13  

Jestem pod wrażeniem pomysłu. Tym bardziej, że brałam psa z Palucha, około 12-stu lat temu. Odbyło się to na zasadzie "bierzta co chceta" bardzo nieprzyjemna baba otworzyła drzwi od boksu w którym było z 20 psów, wszystkie od razu podbiegły, baba podparła się pod boki i mruknęła "no to którego pani bierze", 50 zł opłaty, wypisanie kwitka i potem nikt nigdy nie sprawdził jak się psu wiedzie.
Masakra!!!

bullit
Stały Bywalec
Junior

Piwa: 18/91

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 08:17  

Chwała im za takie podejście do sprawy :brawo:

#PsiStyl
Bardzo Uzależniony
Franz Maurer -Franio

Pomogła: 2 razy
Piwa: 152/457

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 08:21  

Wreszcie ktoś pomyślał że nie każdy nadaje się na właściciela bulowatych.... i nie tylko.

*Aga31
Zaangażowany

Piwa: 97/134

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 08:50  

Pytanie, jak jest przeprowadzana w rzeczywistości ta selekcja, ale ważne, że jakieś sito jest. Jak napisali odmówili wydania psa panu, ktory znęcał się nad rodziną.
Ciekawi mnie tylko, jak my bedziemy teraz wyciągali, czy nie będzie z tym problemu, bo do tej pory z tego co pamiętam najłatwiej nie było.

#PsiStyl
Bardzo Uzależniony
Franz Maurer -Franio

Pomogła: 2 razy
Piwa: 152/457

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 09:14  

Aga31 napisał/a:
Ciekawi mnie tylko, jak my bedziemy teraz wyciągali, czy nie będzie z tym problemu, bo do tej pory z tego co pamiętam najłatwiej nie było.

myślę ze fundacja jakąś pozytywną opinię ma i nie będą robić problemów . jedno pocieszające że procent bullterierów jest stosunkowo nie duży co do innych ras w typie bul - chociaż jak dla mnie to i tak ogromny :-|

bullit
Stały Bywalec
Junior

Piwa: 18/91

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 09:24  

multicryl napisał/a:
Aga31 napisał/a:

myślę ze fundacja jakąś pozytywną opinię ma i nie będą robić problemów . jedno pocieszające że procent bullterierów jest stosunkowo nie duży co do innych ras w typie bul - chociaż jak dla mnie to i tak ogromny :-|

Pieski zabrane przez nas trafiają do sprawdzonych domów więc to jest jakiś atut, należy się cieszyć z tego że kierownictwo schroniska doskonale wie do jakich ludzi często trafiają psy tych ras i robią choć tyle by bidule trafiły do porządnych ludzi. To spory krok na przód

*Bull Ania
Bulomaniak

Pomogła: 3 razy
Piwa: 399/1218

Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 09:59  

Nareszcie ktoś pomyślał .
Ja adoptowałam z palucha 2 swoje psy .Bulmastif który mieszkał z nami 11 lat i Aida bulka która jest ze mną też 11 lat .Ale jej droga do mnie z paluch był kręta ,dziwna adopcja po której została uznana za agresywną ale 11 lat temu na paluchu można było wszystko obejśc zamiast uśpić jest od 11 lat u mnie .Ja kiedyś pracowałam tam jako wolontariusz tam dziwne rzeczy się działy, psy rasowe dziwnie znikały jak się chętni do adopcji pytali (byli wcześniej i chcieli decyzję przemysleć)to niby chory albo nieżyje panie z biura informowały .jakieś zapisy na psy prowadzili które były w kwarantanie .Mam złe wspomnienia jak za dużo pytań zadawałam to mnie wywalili i tak po 5 miesiącach kariere tam zakończyłam .

jovana
Stały Bywalec

Piwa: 64/24

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 23:22  

Z tego co słyszałam w krakowskim schronisku też wprowadzono wizyty przedadopcyjne w przypadku TTB. Nie wiem czy i jak to działa w praktyce, ale z pewnością to dobry pomysł. Ale nie przeszkodziło to w wyciągnięciu Pigi przez fundację.

I-H
Bardzo Uzależniony

Piwa: 64/30

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 09:00  

jovana napisał/a:
Ale nie przeszkodziło to w wyciągnięciu Pigi przez fundację.

Nie przeszkodziło, bo to nie pierwszy raz kiedy są wyciągane bulki ze schroniska w Krakowie. Poza tym rozmawiałam z kierownikiem i suka jest wyciągnięta na moją odpowiedzialność. Wizyty w krakowie robione są przez wolontariuszy.
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje