Biała 6 miesięczna Bulterierka szuka domu z ogrodem i opiekunem, który miał już do czynienia z tego typu rasą bądź podobną.
Potrafię prosić o siku, bawię się z innymi pieskami, uwielbiam dzieci i nie grymaszę przy jedzeniu.
Chcę mieć kogoś kto będzie moim przewodnikiem przez życie i opiekunem na co dzień, kogoś kto będzie wobec mnie zdecydowany i stanowczy. Musisz mieć poczucie humoru i przejawiać wobec mnie wiele cierpliwości. Im więcej będziesz mieć dla mnie czasu tym większą miłością się odwzajemnię.
Pamiętaj, że nie jestem zabawką ani rzeczą w związku z tym nie jestem też na sprzedaż!
Zastrzegam sobie wybór mojego nowego domu.
Ze względu na brak możliwości wystawienia akucji KUP TERAZ za 0,00 złotych, aukcje wystawiono za 1,00 złotych z zastrzeżeniem, że sunia nie jest na sprzedaż!
Witam! Niedawno umarl moj pies Fafik zyl ponad 8 lat z moja rodzina, wszyscy plakali kiedy umieral, chetnie przyjme suczke lub samca szczeniaka mam dom ogrod warunki dla psa idealne pozatym kocham zwierzeta i spacery z psem , polecam sie pozdrawiam
Bulinka Luna miewa zmienne nastroje i najchętniej cały czas by wisiała na nodze. Na pewno wymaga dużej uwagi ze strony odpowiedzialnej osoby. Jest do ułożenia ale jak jej się coś nie potoba to straszy ząbkami. Do innych psów jest przyjacielska, wręcz uległa.
Jej nowy właściciel od początku musi jej wyznaczyć miejsce w stadzie ponieważ z moich obserwacji jest to typ ALFA, który chce nad wszystkim panować. Powoli udaje mi się ją zdominować gdyż przepuszcza mnie już do drzwi jak przychodzą goście:) Reaguje na komendę siad i powoli zaczyna dawać łapkę. Prosi jak chce wyjść na dwór i bardzo wymaga dużo ruchu. Uwielbia grać w piłkę, zawszę się przy tym nieźle uśmieję.
Przerabiam z nią teraz naukę chodzenia przy nodze. Ćwiczymy w mieszkaniu, na dworze zbyt wiele rzeczy ją rozprasza.
Piesek jest do ułożenia i trzeba z nią dużo popracować ale odwzajemnia się oddaniem. Nie lubi pijanych mężczyzn i jak ją ktoś ignoruje. Szczeka wtedy bo chce zwrócić na siebie uwagę "patrz jaka jestem piękna, pogłaszcz mnie"
Nie można jej pokazać ze się jej boi bo to wykorzystuje. Nie siada na tapczanie i na łóżko w mojej obecności - wie że jej nie wolno.
Nigdy nie została uderzona. Trenuje z nią pozytywną tresurę, tzn. nagradzam za każdą pozytywną zrobioną przez nią rzecz ziarenkiem karmy (jest na suchej karmie Bosch). Inteligentna się wycwaniła i jak widzi że wkładam reke do kieszeni to od razu siada, ale wtedy tylko ją głaszczę.
Lubi listwy przypodłogowe w mieszkaniu, przypuszczam że ukryły się w nich kłaczki kota, który kiedyś mieszkał w moim lokalu.
Bulinka jest jeszcze młoda i dużo z nią trzeba jeszcze popracować. Nie jest to pies który będzie ładnie reagować na każdą naszą komendę. Jak ją coś wkurza np. wycieranie łąpek po przyjściu ze spaceru to potrafi warknąć dlatego nie jest to pies dla tchórzliwej osoby !!!!!!!!!!!
Bulinka do domu bez MAŁYCH DZIECI , należy pamietać ze to TYP ALFA chce dominowac ,bulinka przebywa w DT w Krakowie warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej gdzie nowy właściciel zobowiąże się do ( sterylizacja) i wizyt po adopcyjnych
xena, z treści ogłoszenia, to mi się wydaje ze poszła do domu tymczasowego gdzieś w Krakowie sunia, bo na bank jest to ta sama suczka co z linkami, zdjęciami i treścia z Allegro pierwszy post jest wstawiony
_____________________________ "Najgorszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka..."
- George Bernard Shaw
Witam miałem kontakt z właścicielem bulki i chce mi ją dać do adopcji ale powiem z ręką na sercu z miłą chęcią wezmę Lunę do siebie ale nie miałem jeszcze bulla i boję się że mogę nie dać sobie z nią rady. Proszę o radę... bo mieszkamy z żoną w Myślenicach to jest niecałe 40 km od Krakowa ja pracuje od rana do 18 a żona od 14-18 i nie wiem co moglibyśmy zastać w domu po powrocie z pracy. Pomóżcie bo nie wiemy co robić!!!
Myślę że problem z tego co zastaniesz w domu to mały problem bo możesz ją zostawiać w klatce ,ale jej charakter potrzebuje doświadczonego przewodnika i na pewno szkolenia z dobrym specjalistą znającym rasę .jej atutem jest to że to szczenię .Pozdrawiam
Witam sledze to forum już od jakiegoś czasu ale zalogowałem się dopiero dzisiaj , zastanawiam sie od jakiegoś czasu nad kupnem bullteriera wcześniej posiadałem psa rasy Pitbull rednose , i dziś wpadłem na to ogłoszenie , chciałbym nawiązać kontakt z obecnym właścicielem psa bo zamiast kupna psa mógłbym przygarnąć tego .Czekam na jakas odpowiedz od autora postu .Pozdrawiam