Wysłany: Sob 25 Lut, 2012 09:07 Biała bullinka z Rudy Śląskiej
Na forum fundacji ast, w poza fundacyjne pojawiła się informacja, że w schronisku w Rudzie Śląskiej jest biała bulterierka. Czy ktoś ze śląska mógł by do niej podjechać i zobaczyć co i jak? Dziewczynka jest na dzień dzisiejszy na kwarantannie.
Monika czy byłaś już może u dziewczynki?
Na forum fundacji ast nie ma żadnych nowych info o niej, a ja nie mogę się zalogować bo już kiedyś się zalogowałam ale nie przyszła mi aktywacja i teraz drugi raz nie mogę.
Bardzo prosimy o jakiś tymczas dla Bulki, a najlepiej przejecie jej przez Fundację.
Bulinka już schudła, ma zapalenie przestrzeni międzypalcowych i ogólnie stała się smutna i wystraszona. Strasznie mi jej żal. Jest w trakcie leczenia łapek, jeśli szybko nie znajdzie tymczasu to za chwilę będzie miała kaszel kenelowy.
Została przyprowadzona do schroniska przez dziewczynę, która rzekomo twierdziła, że ją znalazła. Miała do niej obrożę i smycz, a sunia bardzo za nią ciągnęła kiedy odchodziła.
Obecnie jest zaszczepiona, odpchlona i odrobaczona, zostanie też zaczipowana i po kwarantannie wysterylizowana. Jest miniaturką bullka a nie standardem, nie wiem czy to dobrze piszę, ale nie miała za dużo kontaktu z bullkami raczej z astami.
Ogólnie można powiedzieć, że sunia jest grzeczna, zrównoważona, na spacerach staje się weselsza i bryka. Zna kilka podstawowych komend, ale jest uparta choć bardzo przekupna.
Ma ok roku, może mniej. Zachowuje czystość w pomieszczeniach. Przebywa na wybiegu z psami więc raczej w kontaktach z psami nie ma problemu choć może być zazdrosna.
Kwarantanna mija jej 06.03.2012.
Asta17 bardzo się cieszę, że tu o niej napisałaś i mamy od Ciebie info na bieżąco. Czy sunia miała sprawdzanego czipa/tatuaż? Chyba ciężko o mini z pseudo... Ale skoro Gina była.
Mam nadzieję, że któraś z fundacji zdecyduje się zabrać bullinke pod swoje skrzydła!
Strikte bullkami zajmuje się Sos - Bulterier, ale często pod swoje skrzydła bulle bierze też Fundacja AST czyli Doddy, która jak widać już wie o małej.
Okej poinformuję choć osoby z fundacji przeglądają forum i zapewne już o niej wiedzą
Czekamy w taki bądź razie na więcej info i zdjęć, myślę że wtedy będzie można stawierdzić czy to na pewno mini. Czy Ty jesteś wolontariuszką w tym schronie?