Nowy astek:( Opis ze strony schroniska, ja nie poznałam go jeszcze na żywo.
Cytat:
Krypto ( nr rej. P-242/12) to ok 10- letni pies w typie rasy amstaff. Trochę czasu minęło zanim nabrał do nas zaufania, pozwolił się zbadać i tak ładnie pozował do zdjęcia
[size=85]Oprócz niego 5 dni temu do schroniska trafił jeszcze jeden brązowy ast [/size]
# 1
Ostatnio zmieniony przez Aneta_M Sob 19 Sty, 2013 22:27, w całości zmieniany 1 raz
Krypto reaguje agresywnie na zapinanie go na smycz... Trzeba robić to zarzucając mu ją na szyję, bo kłapie zębami. Gdy jest już na smyczy nie gryzie, ale jest spięty. Poza tym ma zamglone oczy, czasem 'tępo' patrzy jakby nie dowidział. Byłam dziś z nim na wybiegu, zupełnie nie widać po nim tych 10 lat- Krypto non stop szalał z zabawkami, biegał, skakał ahh czego to on nie robił z tą piłeczką:) ogólnie zachowuje się jak gówniarz a nie dziadek. Wydaje się być bardzo pozytywnym psem poza tymi akcjami ze smyczą.. Udało mi się go pogłaskać kilka razy dosłownie ''w locie'' bo chłopak nie miał czasu na pieszczoty, w głowie mu tylko zabawa. Jest bardzo ładnym psem, wygląda na zadbanego, ładna sierść. Ale nikt go nie szuka...
Przyszłość Krypto nie maluje się kolorowo... Teraz chłopak jest leczony, bo po kastracji zrobiła mu się jakaś martwica(?), był operowany, dostaje leki..
Poza tym jego wyskoki ciągle się powtarzają, on nie nadaje się do adopcji. Na chwilę obecną niestety, ale albo spędzi resztę swego życia w schroniskowym boksie, albo czeka go igła. Szczerze sądzę, że lepszym wyjściem niż codzienne siedzenie w boksie i spacer na wybieg tylko od święta byłoby dla niego byłoby to drugie...