kopiuję z tablica.pl
W dniu 28.08.2012 r. do Kojca Puk w Gryfinie trafiła zadbana sunia. Ma na sobie obrożę i szelki. Jest bardzo wystraszona i smutna. Została znaleziona przy ul. 11-go Listopada w Gryfinie. Jeśli ktoś ją rozpoznaje prosimy o pilny kontakt
Bulinka juz w Nadziei:). ciezko przezywala schron wiec na szybko trzeba bylo reagowac. Puki co wystraszona, wychudzona, sztywna. jest malutenka.taka mini mini
na dniach bedzie wiecej info dotyczace jej charakteru i wymagan - bedziemy na biezaco uzupelniac w miare mozliwosci czasowych .
Z informacji. ogolnych - Dosc dlugo blakala sie po wsiach gdzie ja przepedzano jak Ogra, na widok mezczyzn wpada w panike, niemilosiernie smierdzi wioska, sloma, kurzymi odchodami, poza wychudzeniem i bardzo sztywnym chodem nie widac ze w sladow nekania czy ran, zabki koszmarne, modzele. ladna ma dosc skore jak na swoje przezycia . Glowke sliczna, oczka typowo bulikowe.
generalnie jest cudowna i cudaczna.
jesli ktos by chcial mala wesprzec choc drobnym datkiem to prosimy o wplate na Nadzieje Amstaffa z dopiskiem - bulinka, czeka nas wizyta u weterynarza, badania krwi, moczu, oplacenie hotelu.
jesli dobra dusza chcialaby zakupic malej dobrej jakosci karme to prosimy o kontakt meilowy- ustalimy szczegoly i ewentualny adres wysylki.
Imienia malutka jeszcze nie ma- to rowniez z czasem bo dzis musialysmy sie sprezac z organizacja wszystkiego
Bogna mamy podobne skojarzenia bo u mnie w domu wymyślili Inka , Seta i Java ( jedno się zgadza ) Sunia jest przeurocza. Wytrzymuje wszystkie zabiegi kosmetyczne ( była kąpana o 4 nad ranem bo nie sposób było wytrzymać smrodu ) Zupełnie inaczej zachowuje się w mieszkaniu i na zewnątrz. Fakt do mężczyzn -wycofana, przerażona ( chociaż mojego syna byka wita już machającym ogonkiem ) Wie co to łóżko i wie co to posłanie . Fajnie reaguje na smaczki. W domu utrzymuje czystość , nie niszczy, nie robi hałasu. Z psami idealna wytrzymała wczoraj zaloty upierdliwego shit-zu - a uwierzcie jest On upierdliwy. Generalnie przy 5 psach w jednym pokoju nie reagowała na nie leżała i spała ( chrapie niemiłosiernie ) Mamy taką małą platoniczną miłość mój mix astka zakochał się w bullince i najchętniej by ją ukochał ale Ona jakoś nie bardzo tego chce. Polizała go po mordce i wzrokiem odprowadziła na miejsce.. Na spacerach jest przerażona ( załatwia potrzeby i ciągnie do domu ) Staramy się ja powoli przyzwyczajać do ulicy , samochodów, ludzi itp. Bardzo lubi się przytulać i siedzieć na kolanach ale tylko u kobiet!! Hmmm...nie wiem co jeszcze tutaj napisać. aaaa dzisiaj mała będzie miała sesję zdjęciową więc nowe fotosy będą na dniach Generalnie jak na razie pies ideał!!
a Inusię zgapiłam od forumowej Lukrecji, która ma adoptowanego Mefista i przepiękną suńkę właśnie Inusię - trikolorkę, która jest cudowną, spokojną dziewczynką, a w której się cichaczem podkochuję
_____________________________ "Bulteriery to najsympatyczniejsze psy na świecie, ale chwilami dostają kuku na muniu"
Autor: Jonathan Carroll
Mała w przyszłym tygodniu idzie do weta (musimy zrobić jej wszystkie badania ) jeżeli ktoś z Was mógłby wesprzeć Nas choćby grosikiem, będziemy bardzooo wdzięczni. Nasza sytuacja finansowa z każdym dniem robi się coraz gorsza. Mała także potrzebuje dobrej karmy żeby nabrała ciałka. Każda pomoc będzie dla Nas wielkim wsparciem.