Wysłany: Wto 10 Wrz, 2013 16:42 Buldog Amerykański suka do pilnej adopcji
Taka perełka do adopcji.
Jest rodowodowa ma 4,5 roku aktualnie jest w kojcu u weterynarza na tymczasie ale dziewczyna ktora się nią opiekuje idzie do szpitala.Jest zdrowa fajna do ludzi i dzieci,z sukami raczej sie nie zgodzi,z samcami podobno ok.Mam nieszczęscie znać jej hodowczynie która jest Czeszką i szefową cvicaka na który jeżdzę z moimi psami,niestety jej dobre serce ograniczy się do ogłaszania suki,do siebie jej nie weżmie,ale bez problemu by ją do nowego domu odwiozła.Widuje często jej matkę i brata bardzo fajne psy zrównoważone,dobrze się szkolą.Obawiam się że jak nie znajdzie domu dla suki podejmie decyzje o jej uśpieniu,komentować nie będę bo i po co zresztą nie jest to moja bliska znajoma.Gdybym miała moce przerobowe wzięłabym złośliwie na płatny tymczas,ale muszę mieć awaryjnie jeden wolny kojec i nie zapcham go psem ktory ma swojego hodowcę.No ale może komus się marzy akurat taka rasa to ogłaszam.
Napisałam do znajomej z molosów,co prawda mam tam konto.
Nie taka ona łagodna zagryzła kota i właściciele z mety zawieżli ją do uśpienia(to sobie doczytałam pózniej po czesku),na szczęscie wet okazał się być ludzki zostawił w kojcu i znalazł po tatuażu hodowcę.
Konieczne wydarzenie na Facebooku, jednak przy mocy i sile FB jest spora szansa szybciej małej pomóc... Jak jest ktoś kto umie to zrobić to szczerze prosimy.
Napisałam do znajomej z molosów,co prawda mam tam konto.
Nie taka ona łagodna zagryzła kota i właściciele z mety zawieżli ją do uśpienia(to sobie doczytałam pózniej po czesku),na szczęscie wet okazał się być ludzki zostawił w kojcu i znalazł po tatuażu hodowcę.
Łagodna , to skrót myślowy- łagodna dla ludzi, właścicieli . Agresja do zwierząt nie jest przeszkodą w adopcji A kotka mogła zabić nawet w łowieckim.Nawet jak pies agresywny do obcych tez nie jest to duży problem. Czasem nawet zaleta.
Na FB już poudostepniana i chyba się coś dla niej pozytywnie kroi.
U mnie nawet mega łagodne leony mają parę obcych kotów na sumieniu.
[ Dodano: Czw 12 Wrz, 2013 09:34 ]
Można przenieść temat.Suka ma już nowy dom u pani której niedawno odeszła amerykanka.
Tak smutna refleksja jednak papier robi swoje,piękny zdrowy mądry kundel miesiącami będzie czekał na dom,a papierowce rozchodzą się jak ciepłe bułki(nic w tym odkrywczego niemniej jednak przykre to jest).