Wysłany: Pon 10 Mar, 2014 22:14 "Buli" 6 letni bullterier szuka domu
Bullet to 6 letni bullterier po kastracji posiadający metrykę.
Pierwsze swoje lata spędził w domu z podwórzem dzięki czemu miał na codzień dużo ruchu, obecnie mieszkam w dwu pokojowym mieszkaniu do którego początkowo trudno było mu przywyknąć lecz z czasem zaakceptował mniej korzystne warunki i nie sprawia najmniejszych problemów. Uwielbia się przytulać i być głaskany nie przejawia agresji do ludzi jednak nie toleruje innych zwierząt od momentu kiedy pogryzł się z suką tej samej rasy było to tuż po wspomnianej wcześniej przeprowadzce.Jeśli chodzi o dzieci do tego zdarzenia 2 letni siostrzeniec mógł targać go za uszy i wyciągać jedzenie z pyska i pies nie reagował jednak po tej sytuacji ograniczyłem do niego zaufanie i nie miał już kontaktu z dziećmi ponieważ na ich widok ekscytował się podobnie jak na widok psów czy kotów.W tej chwili moja narzeczona spodziewa się dziecka a mi już teraz brakuje czasu dla psa po za tym mam obawy jak on przyjmie nowego członka rodziny i niestety jestem zmuszony znaleść Buliemu nowy dom
jeśli wśród forumowiczów znajdzie się osoba chętna zaadoptować Bulleta proszę o kontakt pod numerem telefonu 531-024-355
Niestety do znudzenia powtórzę się chyba z milionowy raz, czemu odrazu z powodu dziecka chcesz oddać psa ? to naprawdę idzie pogodzić jeśli jak piszesz jesteś z Radomia to w okół siebie masz jedną z najlepszych specjalistek od bullterierów która jest w stanie pomóc Wam behawioralnie z " bulim " najłatwiej jest poddać się na starcie zamiast podnieść rękawice i powalczyć, pomyślcie czasem też o tym że pies to istota żywa która też czuje odczuwa zmiany etc. Namawiać Was nie będe ani prawić morałów ale pomyślcie o tym może dacie rade.
Wyadoptować takiego psa jest bardzo trudno, a mieszkacie tuż obok jednej z najlepszych behawiorystek w kraju - Magdy Bartoszewskiej. Można z nią popracować z psem.