Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 44.192.95.161 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: dragonh3art
Pią 15 Sty, 2010 22:54
Lolek szuka domku - 3,5 mies. bulterier
Autor Wiadomość
Ania
Stały Bywalec

Piwa: 22/15
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 12:11  Lolek szuka domku - 3,5 mies. bulterier

Pani Magda jest zmuszona oddać lolka ,bo piesek nie dogaduje się z kotem.Jeżeli będą to dobre i odpowiedzialne ręce odda za symboliczną złotówkę- oby pecha nie było. Lolek jest pogodnym,ruchliwym,czyściutkim i przyjaznym bullkiem.Lolek nie ma rodowodu.

#bull-gang
Stały Bywalec
Gabi, Zuzia i iwa grozna

Pomogła: 8 razy
Piwa: 41/60

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 12:18  

3,5 miesiaca? dobrze Aniu widze? przeciez to malenstwo ktore ma czas jeszcze na poznanie nowych rzeczy. skad jest Pani Magda? moze przyda jej sie jakas pomoc przy ustaleniu relacji z kotem/ jesli kot jest straszy to zawsze moze pojawic sie problem z akceptacja maluszka ale 99% przypadkow mowi o tym ze kot ustala swoja hierarchie i pies akcpetuje pewna jego prywatnosc.
trzeba jednak do tego troszke pracy i odpowiedniego pokierowania.

Ania
Stały Bywalec

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 12:20  

Dobrze Asiu widzisz.Pani mówi że po nocach nie śpią,bo taki jest problem.Że mają trójkę dzieci i nie dają już sobie rady z tą sytuacją.
Zaprosiłam P.Magde na forum i dałam link do tematu lolka ;-)

#bull-gang
Stały Bywalec
Gabi, Zuzia i iwa grozna

Pomogła: 8 razy
Piwa: 41/60

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 12:29  

ach kolejny raz wyglada mi to na nieprzemyslana decyzje. ale mam nadzieje ze maly szybko w takim razie domek znajdzie.
w kazdym razie gdyby Pani Magda chciala jakiejs pomocy to jest tu troche osob ktore mialy do czynienia z oswajaniem psa o kota.z petitka z tego co pamietam tez dlugo walczyli.
jak mowi nasze polskie przyslowie bez pracy nie ma kolaczy . samo sie nic nie zrobi

Ania
Stały Bywalec

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 12:58  

Dobra może będzie dobrze,Asia pomoże P.dobra radą i kogoś poleci i może Państwo się zdecydują jeszcze trochę powalczyć i lolek nie będzie musiał zmieniać domku :lol:

yarodh
Zaangażowany

Piwa: 61/167

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 13:25  

jesli kot był w domu przed psiakiem to nie dziwi mnie ,że nie daje się podporządkować ;-) na pewno jeszcze zdążą się dotrzeć i ustalić pewną hierarchię miedzy sobą.W przypadku mojego bulasa i kotki mojej mamy też na początku były spięcia.Bulek chciał się bawić -pogonic ,pozaczepiać a dorosła kotka wszystko traktowała poważnie i startowała z pazurami :evil: po niedługim czasie i kilku zadrapaniach na nosie Spike zrozumiał ,że to nie jest kolezanka do zabawy i pozostało wzajemne tolerowanie się w jednym domu.Kiedy podrósł zdarzało mu się zaczepić kotkę kiedy miał godziną świni albo "pajacowo-zabawowo-super radosny" humor :mrgreen: niestety kotka do końca tego nie ogarniała :-P
w wąskim korytarzu podczas mijania Spike odwracał głowę od kota i każde z nich szło w swoją stronę :mrgreen: czasem wystarczyło kiedy fuknęła ale pazurów juz raczej nie używała :-D (tylko do odstraszenia).Dodam ,że ta kotka była niesamowicie mało przyjacielska i nawet ja nieraz oberwałem z pazura przy próbie pogłaskania!:-/
Oczywiście każde ze zwierząt jest inne ale tak młodziutki wiek psa pozwala sądzić ,że dość łatwo powinien się dostosowac do sytuacji panującej w domu.Jeszcze trochę cierpliwości(łatwo napisać ;-) ) i z pewnością się dogadają -niekoniecznie muszą zostać przytulakami ale będą się tolerować bez szkody dla domowników(również samych sibie:]) i absorbowania ich uwagi.

Ania
Stały Bywalec

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 13:41  

Tu chodzi oto że kotek jest jak najbardziej przyjacielski,ale lolek jest mało delikatny :-P Daje małemu w kość a ten nie ucieka wcale,i się boją że psiak zrobi mruczkowi krzywdę w tej zabawie.Może warto pomyśleć o klatce,chociażby na noc jak tak w nocy dają czadu,Asia ma oba temperamenty w domu to na pewno coś doradzi albo podpowie do kogo się zwrócić.Najważniejsze że P.Magda jak tylko dowiedziała się że jest szansa że da się to wszystko jakoś zgrać to od razu podjęła walkę o małego.

gaga

Pomogła: 1 raz
Piwa: 12/14

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 13:52  

U mnie też byly 4 koty i bulterier i nie było większych problemów ,a do tego byl jeszcze york .. fakt faktem bulik nie był delikatny, koty starsze ,ale szybko sobię bulika ustawiły (Zresztą york nie wiele starszy od bulika bo ,aż miesiąc a mniejszy od nawet kota - też sobię bulika ustawił) Więc naprawdę - DA SIE , tyle ,że ja chodziłam za bulem i jak już przeginał z mocą to mówiłam NIE WOLNO i dawało to skutki a później posiłki z 1 miski szamali i tylko się przepychały koty pomiędzy łapami bula :P Teraz zwierzyniec mniejszy bul dopiero w drodze ,ale kot też będzie i nie wyobrażam sobię oddać bula przez kota =(

yarodh
Zaangażowany

Piwa: 61/167

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 13:53  

Ania :) napisał/a:
Tu chodzi oto że kotek jest jak najbardziej przyjacielski,ale lolek jest mało delikatny :-P

to chyba nawet lepiej ,że tak jest ;-) takiego młodziaka można "ustawić"

Ania napisał/a:
Najważniejsze że P.Magda jak tylko dowiedziała się że jest szansa że da się to wszystko jakoś zgrać to od razu podjęła walkę o małego.

trzymam kciuki za pomyslnośc "akcji" i wytwałość p.Magdy
Lolek to szczeniak i nie powinno byc problemu z utemperowaniem jego zapędów :-D

#JAMAR
Bywalec

Piwa: 11/6

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 15:03  

Gdzie piesek aktualnie mieszka ?
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje