Bullkalendarz, czyli kolejna edycja ściennego kalendarza 2013 z bulterierami rusza!
Cały zysk z kalendarza i reklamy będzie przeznaczony na psy w potrzebie znajdujące się pod opieką Fundacji S.O.S Bullterrier.
Ta edycja powstaje całkowicie pod moim okiem . Zajmuję się zbiórką zdjęć, projektem graficznym i drukiem. Mam nadzieję, że włączycie się w akcję i powstanie piękny Bullendarz 2013! Wszelkie pytania dotyczące kalendarza ściennego proszę kierować do mnie na adres: bullkalendarz_sos@op.pl
Proszę zwrócić uwagę na adres (dopisek sos). Tylko ten mail dotyczy kalendarza fundacyjnego, z którego zysk w całości idzie na psy fundacyjne.
Uwaga ogólna - aby zdjęcie waszego psa ukazało się w kalendarzu ściennym fundacyjnym i kalendarzu biurkowym komercyjnym należy zdjęcia wysłać podwójnie (na dwa różne adresy). Tu jest wątek kalendarza fundacyjnego!
Terminy:
- zbiórka zdjęć i dyskusja nad formą kalendarza do 5 września 2012 r. (termin nieprzekraczalny!)
- projekt i skład do 20 września 2012 r.
- kalendarz powinien ukazać początkiem października 2012 r.
Kalendarz technicznie:
- format A3 pionowy
- 13 grubych kartek - okładka + 12 miesięcy
- pełny kolor stron
- spirala i "oczko" do zawieszenia na ścianie
- najwyższej jakości druk offsetowy
Wytyczne dotyczące zdjęć:
1. Rozmiar minimalny zdjęcia to 1200x1700 pikseli - im większe tym lepiej.
2. Zdjęcia NIEPOPRAWIANE W PROGRAMIE GRAFICZNYM:
- bez obróbki, poprawki graficznej
- bez podpisów na zdjęciach
- bez sztucznego powiększania
3. Maksymalnie wysyłajcie 3 ZDJĘCIA jednego psa/hodowli.
4. Dobre zdjęcie to:
- duże w pikselach (minimum takie jak w pkt. 1)
- ostre, bez rozmytych plam bo nie da się ich naprawić,
- dobrze opisane: co za pies jest na zdjęciu, imię rodowodowe, domowe i właściciel.
5. Bądźcie krytyczni i racjonalnie oceniajcie swoje zdjęcia. Wybór zdjęć będzie uzależniony w dużej mierze od jakości technicznej, czyli:
- wielkość (w pikselach)
- jakość (czy technicznie jest ok)
- dopiero w następnej kolejności "wrażenia artystyczne".
6. Termin zbierania zdjęć upływa 5 września 2012 r.!!!!!!!!
Termin jest nieprzekraczalny !!
7. Proszę wysyłać zdjęcia PSÓW RODOWODOWYCH.
8. Zdjęcia z opisem proszę wysyłać na adres bullkalendarz_sos@op.pl
Do zdjęcia dodać opis:
- Imię domowe
- Imię rodowodowe
- Zgoda właściciela zdjęcia i zgoda właściciela psa na bezpłatną publikację w kalendarzu 2013.
9. REKLAMA NA OKŁADCE.
Można kupić reklamę na pierwszej stronie okładki. Reklama zajmuje prawie całą powierzchnię. Nakład kalendarza 500 szt. Cena 600 zł. Cena obejmuje: projekt graficzny, przygotowanie do druku. Projekt z materiałów powierzonych (zdjęcia i teksty dostarcza reklamodawca).
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc i za nadesłane zdjęcia . Mam nadzieję, że w tym roku zadziwimy psiowy świat .
Zdjęcia adopcyjnych psów jak najbardziej będą w kalendarzu. Wysyłajcie je do mnie na adres bullkalendarz_sos@op.pl z dopiskiem - PIES ADOPCYJNY. Im więcej takich zbierzemy tym lepiej. I na pewno je umieścimy i o nich napiszemy w kalendarzu .
Kalendarz będzie można zamówić, jak się już ukaże. Zamówienia u mnie lub dziewczyn z Fundacji. Jeśli ktoś chciałby się jeszcze zająć kolportażem, to chętnie nawiążemy współpracę . Info również u mnie. I bardzo proszę na maila, ponieważ nieczęsto ostatnio wchodzę na fora internetowe .
Przemek- Twój Malfoj to prawie prawie jak bohater narodowy- pół Polski trzymało za niego kciuki więc nie ma takiej opcji, żeby go nie było!!! pisz do Gruzy i ślij foty!
_____________________________ "Bulteriery to najsympatyczniejsze psy na świecie, ale chwilami dostają kuku na muniu"
Autor: Jonathan Carroll
w 100% zgadzam się z Bogną!!!! Przemku łap za aparat i trzaskaj foty , a Mafi na pewno chętnie wcieli się w rolę modela nie wiem tylko czy Xena nie będzie zazdrosna - może kilka wspólnych ujęcia
Jeśli nie do kalendarza to przynajmniej dla nas