Witam. Jestem tu nowy, ale od dłuższego czasu przeglądałem to forum. Po bulla z Bebelna nikt się nie zgłaszał, więc piesek ma już nowy dom u mnie na podwórku i zostanie tu na stałe Jest genialny, młody, dobrze wychowany, zadbany, zdrowy, nieagresywny, ale mocno wychudzony i strasznie puszcza bąki, do tego chyba jest maniakiem seksualnym Przedstawię Rambo jak tylko poznam go bliżej. Pozdro
Nie rozumiem co w tym dziwnego, źe pies biga po podworku. Poki nie ma przymrozkow to spi w ocieplanej budzie. W razie kiepskiej pogody ma drugie poslanie w garazu, z ktorego chetnie korzysta. Mysle, ze ma tu dobre warunki, ale sa pewne zasady. Nie bedzie noszenia na rekach ani spania na sofie w salonie i to nie jest przenosnia
Trzeba się pogodzić z tym, ze nie każdy traktuje bulliki jak my, łóżko kizianie i mizianie, cuda na patyku. Jeżeli pies jest szczęśliwy, ma opiekę, pełną michę i nie marznie jest ok. Mam tylko zastrzeżenie do braku sterylizacja i o to bardzo bym prosiła i chciałabym wiedzieć czy on ma się z kim pobawić, czy ma kontakt z Wami czy sam cały czas lata?
_____________________________ Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy
Faktycznie zapomnialem, ze pies musi spac na jedwabnym poslaniu wysadzanym diamentami, a jedzenie ma byc podawane na srebrnej tacy, tak zeby zatracil zwierzece instynkty. Dostaje karme sucha oraz korpusy czy rapki drobiowe z ryzem, a garaz ma ogrzewany bo samochody lubie tak samo jak psy. Dalsze losy psa beda znane tylko mi. Pies ma caly czas kontakt ze mna poniewaz pracuje w domu, w weekendy ojciec zabiera go na winnice lub do lasu na grzyby. Jesli sterylizacja jest potrzebna to rozwaze ta opcje. Dziekuje i do widzenia
Dzięki za info. Sterylizacja po prostu wyjdzie mu na zdrowie i nie przysporzy Ci problemów w postaci małych psiaków ot i wszystko. Życzę wielu lat wspólnego życia.
_____________________________ Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy
Jejuuu..nikt nikogo nie atakuje, a na pewno nie ja.
Staram się tu nie odzywać, tylko kiedy mogę w jakiś sposób pomóc. A irytuje mnie za każdym razem jak widzę, nagonkę z każdej strony.
Chodziło mi o to, że brak pojęcia o predyspozycjach bullowatych, trzymanie psa na zewnątrz (Pan nie wspomniał, że pies będzie miał z nim częsty kontakt) i wspomniana chęć bzykania wszystkiego może dać podłoże do powstania nieprzyjemnych problemów, z których przeciętny obywatel nie zdaje sobie sprawy. No bo jak ma sobie zdawać skoro bzykanie, kręcenie się za ogonem są przecież takie śmieszne..