Witam,
Przedstawiam Wam Cleo, suczkę w typie amstaffa.
Od około 2, 3 tygodni przebywa w Miejskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Bielsku-Białej.
Ma ok. 6 lat. Jest bardzo towarzyska i skora do zabaw. Nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do ludzi, dobrze dogaduje się z innymi psiakami. Jest delikatna, także nadaje się do domu z dziećmi. Z tego co mi wiadomo ładnie chodzi na smyczy i reaguje na komendy, zatem jest uległą psinką. Zawsze chętnie daje się pogłaskać, widać, że pragnie miłości ze strony człowieka. Ponadto jest prześliczna i ma kochany pyszczek, co zresztą widać.
Wcześniej zauważyłam u niej problemy skórne, ale jak ją ostatnio widziałam, to sierść już jej odrastała. Najprawdopodobniej jest po ciąży.
Z całą pewnością zasługuje na kochający domek, który dałby jej wiele ciepła i poświęciłby też trochę czasu na intensywne spacery.
Polecam Cleo do adopcji.
# 1
Ostatnio zmieniony przez Połom Pią 11 Lip, 2014 15:23, w całości zmieniany 1 raz
To zdjęcie pozwoliłam sobie użyczyć. Mam jednak jeszcze kilka na telefonie. Jutro zrzucę je na komputer i dodam do tego postu . Jutro będę także w schronisku, może uda mi się pospacerować z Cleo, więc zrobię jej wtedy więcej zdjęć.
[ Dodano: Pią 11 Lip, 2014 15:29 ]
Byłam dziś w schronisku porobić zdjęcia i dowiedzieć się czegoś więcej o tej pięknej mordce.
Niestety wcześniej podałam błędną informację dot. wieku, gdyż sama zostałam wprowadzona w błąd. Cleo ma 6 lat (jest to informacja sprawdzona), jest zaszczepiona, a za tydzień zostanie wysterylizowana, zatem będzie gotowa do adopcji.
Przesyłam więcej zdjęć, jak obiecałam, żebyście mogli radować wzrok patrząc na tą sunię.
Cleo trafiła do Fundacji AST.
Mam pytanie, w schronisku, od wolontariuszy dostaliśmy info, że ma 2 lata (na tyle też wyglądają jej zęby). Skąd potwierdzone info o wieku 6 lat?
Weci zazwyczaj się mylą określając wiek psa . Pies nie koń czy krowa. Wiek psa wyjdzie w codziennym życiu. Nie sądzę, żeby wiek miał jakieś wielkie znaczenie.
Meldujemy posłusznie, że wczoraj to się u nas działo!!!
Poniedziałek zaczęliśmy od ADOPCJI CLEO! Tak, tak! Piękna Cleosia długo na domek nie czekała. Ruda pannica podbiła serducha Basi i Piotra, na co dzień mieszkańców Ożarowa.
Ich historia jest magiczna. Długo szukali psa. Dwa tygodnie temu ich znajomi znaleźli młodziutką amstaffkę, przygarnęli ją. Jednak po jakimś czasie zgłosił się zatroskany właściciel. Zapałali miłością do TTB, bo prawda jest taka, że ta rasa chwyta za serce i już nie puszcza!
Postanowili adoptować Cleo!
Dziękujemy