Wysłany: Czw 04 Wrz, 2014 16:23 Dog Kanaryjski tylko do dobrego domu
Zostałam poproszona przez moją rodzinę mieszkającą w Londynie o pomoc w znalezieniu domu dla dwu letniego doga kanaryjskiego. Nie lubię tego określenia ale w skrócie "tak wygląda obecnie ich sytuacja rodzinna".
Pies przebywa w UK. Po znalezieniu domu wraz z całym ekwipunkiem zostanie przywieziony do PL.
Pies ma dwa lata, do tej pory mieszkał z rodziną, dwójka dzieci (2 i 11 lat) oraz małżeństwo.
Jest super domownikiem, super do dzieci, niestety nie toleruje innych psów i kotów chociaż tutaj kwestia raczej prowadzenia i podejścia obecnych właścicieli.
Kilka ogólnych warunków ze strony obecnego właściciela to:
-kastracja (już tutaj na koszt obecnego właściciela)
-przyszły właściciel najlepiej ze znajomością rasy lub przynajmniej z doświadczeniem z innymi psami
-dom nie koniecznie z innymi zwierzętami (chyba, że ktoś potrafi i chce dołączyć go do innego psa czy suki i ma w tym doświadczenie)
-stały kontakt i możliwość odwiedzenia psa w nowym domu już po adopcji
Poza tym kilka innych zwyczajnie ludzkich czynników min. koniecznie wcześniejszy kontakt i możliwość jak najlepszego poznania się obu stron ponieważ nie jest to łatwa decyzja dla właścicieli, dlatego szczegółowe info i opis sytuacji psa na mail wasabik78@gmail.com
Jak tylko dotrą do mnie zdjęcia i opis od właścicieli wszystko wstawię.
Mile widziane wypełnienie ankiety adopcyjnej zapożyczonej z BB z uwzględnieniem zmiany rasy na doga kanaryjskiego.
Wstawiłam tutaj bo bliższe jest mi środowisko bulowe i znam więcej ludzi a w związku z tym łatwiej mieć nadzór nad całą sprawą, zawsze lepiej jak ktoś znajomy może sprawdzić ludzi i warunki i wg może znajomy-znajomego...bo takie wielkie nagłośnienie zazwyczaj przyciąga kosmitów a tego chcemy uniknąć bo chcemy go dobrze oddać a nie się go pozbyć.
Tak wiadomo że jest najlepiej, niestety dla tak dużego psiaka często trudno się szuka domu. a forum które podałam jest odwiedzane przede wszystkim przez miłośników molosów sama ogłaszałam tam psa więc wiem co piszę