Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.9.174 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: dragonh3art
Sob 12 Lis, 2011 13:44
[dolnośląskie] AFERA - jak najszybciej potrzebny dom tymczas
Autor Wiadomość
biedrona71
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 20:24  [dolnośląskie] AFERA - jak najszybciej potrzebny dom tymczas

Poprzedni właściciele powiedzieli, że potrzebują dla niej domu na kilka dni, bo jadą za granicę i ponad 2 miesiące temu słuch po nich zaginął!!
Niestety nie może zostać u mnie w domu - mam w domu małe dziecko, młodą bullke, amstafa i 2 jamniki. Nie jest agresywna w stosunku do psów - chyba, że broni miski z jedzeniem. Jednak ma swoje "wkręty" - nie lubi np. szeleszczenia workiem na śmieci, skrzypienia, jeżdżenia wózkiem dla dziecka - atakuje kółka i jak chce się ją odpędzić to podgryza po nogach. Nie robi tego mocno, ale ostatnio zostawiła na łydce mojej mamy porządnego siniaka.
Koniecznie potrzebujemy znaleźć dla niej dom - chociaż tymczasowy, bo niestety nie może u mnie dłużej zostać!

#awu
Zaangażowany

Piwa: 97/17

Wysłany: Czw 27 Paź, 2011 11:59  

extra sytuacja, nie zazdroszczę!
Napisz coś więcej: czy od początku były takie problemy czy jak pojawiło się dziecko czy jak pojawiła się młoda bulka lub inne z psów rezydentów czy ona weszła do domu w takim składzie.... to daje lepszy obraz sytuacji. I napisz więcej co to za suka ile lat skąd (hodowla lub nie)

spróbuj kontaktu z fundacją sos bulterier

i polecam pomimo chęci i konieczności pilnego oddania psa jednak podjąć jakąś pracę żeby problemy się nie pogłębiały, a zmniejszały bo raczej z dnia na dzień nikt jej nie zabierze od was...

cóż mogę powiedzieć - współczuję

biedrona71
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 20:13  

Ona trafiła do mnie na taki stan jaki opisałam - 8-miesięczne dziecko, szczeniak i 3 dorosłe psy. Nie mogę jej już nawet wypuścić samej na podwórko, bo nie lubi moich dziadków i rzuca się na nich z zębami - mamy 3 domy na tej jednej działce więc ciężko jest uniknąć takich spotkań. Suczka ma 2 lata, nie ma żadnych tatuaży, nie wiem czy jest z hodowli - tak jak pisałam nic o niej nie wiem i nie znam właścicieli poprzednich. Wiem tylko, że ją zostawili.
Dzwoniłam do właścicielki hotelu niedaleko Warszawy, która jest psim psychologiem i która współpracuje z fundacją SOS Bullterrier. Miała się do mnie odezwać na następny dzień i tak już od tygodnia czekam na jakiś kontakt z jej strony, ale od razu dała mi do zrozumienia, że nie wezmą jej ode mnie, bo nie mają już pieniędzy na utrzymywanie fundacyjnych psów.
A może by coś więcej napisać odnośnie tej pracy jaką trzeba z psem podjąć? Ja 3 miesiące temu kupiłam swojego pierwszego bulla, nie mam doświadczenia z tymi psami, nigdy w życiu nie miałam też agresywnego psa więc nie wiem jak mam sobie z nią radzić. To że ona potrzebuje kogoś kto będzie z nią pracował to ja wiem, ale na pewno tą osobą nie jestem ja - mam 25 lat, nie jestem psim psychologiem, a poza tym wiem, że w takich sytuacjach nie można nic robić na własną rękę - musi się tym zająć specjalista.
Przywiązałam się już do niej trochę, ale niestety jeśli mam wybierać między bezpieczeństwem dziecka, mojej rodziny i psów, a obcym psem to zawsze wybiorę rodzinę. Bardzo bym jej chciała pomóc, ale w tej chwili nie mam ku temu funduszy, czasu, ani odpowiedniej wiedzy. Jeśli nie uda mi się skontaktować w przyszłym tygodniu z fundacją i nie będę miała jakiegoś pojęcia odnośnie tego co z nią zrobić to niestety będę zmuszona oddać ją do schroniska, bo jest nieprzewidywalna i moja rodzina się jej najzwyczajniej boi.

*Bull Ania
Bulomaniak

Pomogła: 3 razy
Piwa: 399/1218

Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 20:44  

Posłuchaj my wszyscy myślimy jak pomóc suce ,jest pewna alternatywa tylko ją trzeba sprawdzić .Poczekaj cierpliwie pracujemy na tym

Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
biedrona71
Stoniak
Nowicjusz

Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 12:54  

I co dalej sie dzieje z ta dziewczynka? W jakim jest wieku?

Neron
Bywalec

Piwa: 102/50

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 09:24  

Stoniak napisał/a:
I co dalej sie dzieje z ta dziewczynka? W jakim jest wieku?

Zgodnie z tym co napisała wcześniej Biedrona suczka ma 2 lata.

Stoniak
Nowicjusz

Wysłany: Pon 31 Paź, 2011 00:28  

Biedrona puk puk-napisz co dalej z ta sunia.Znalazlas jej nowy dom?

*Bull Ania
Bulomaniak

Pomogła: 3 razy
Piwa: 399/1218

Wysłany: Pon 31 Paź, 2011 09:54  

Stoniak ,spokojnie .Sprawdzamy ,szukamy ,liczymy na szczęście to trudny pies .

#awu
Zaangażowany

Piwa: 97/17

Wysłany: Sro 02 Lis, 2011 11:58  

biedrona ja się tu nie będę wymądrzać ale mogę z całą odpowiedzialnoscią polecić osobę Gaby Sojdy, która prowadzi szkołę Akson nie wiem na jakich zasadach odbywają sie u niej konsultację ale może warto zadzwonić i wykupić jakąś lekscjęm u niej właśnie dla bezpieczeństwa a i z młodym swoim bulkiem też mogłabyś się poradzic w kwestiach wychowania skoro nie masz dużego doświadczenia...

link do szkoły Akson
http://www.kliker.neostrada.pl/

biedrona71
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: Sro 02 Lis, 2011 20:21  

Dziekuje za info, ale tak naprawde w czym agresywnemu psu pomoze znajomosc komendy "zostan" albo aportowania?
Poza tym ja jestem samotna, 25-letnia osoba, w chwili obecnej bez pracy - ledwo mnie stac na porzadna karme dla mojego szczeniaka, a co dopiero na kurs posluszenstwa za 350zl dla obcej suki... Dla swojej juz mam wykupiony taki kurs - w dodatku niedaleko mojego domu, ale niestety nie stac mnie na Afere - dlatego wlasnie szukam dla niej kogos kto ma na to pieniadze i czas, bo ja niestety mam pelne rece ze swoja suczka.
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje