Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.14.86 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: dragonh3art
Nie 07 Paź, 2012 16:38
Flexa z Ciapkowa
Autor Wiadomość
Lela
Poczatkujący

Piwa: 23/2
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Sob 25 Sie, 2012 20:22  Flexa z Ciapkowa

Bardzo chętnie podzielę się mieszkankiem z bullterrierem w potrzebie. Suczka tolerująca inne psy byłaby ideałem, ale to oczywiście nie jest warunek :) Nie mogę zaoferować posiadłości z ogrodem, ale za to wygodne łóżko oraz ogrom miłości i troski :)

*Czarna_
Bulomaniak

Pomogła: 4 razy
Piwa: 352/389

Wysłany: Nie 26 Sie, 2012 07:01  

Skontaktuj się z dziewczynami z Fundacji pomoc się przyda bardzo.

#Olaa
Zaangażowany

Piwa: 121/104

Wysłany: Nie 26 Sie, 2012 11:41  

Lela tak sobie pomyślałam o Tobie skoro chcesz oferować DT. Czy tylko bulterier wchodzi w gre czy może być amstaff?
W gdyńskim ciapkowie jest bardzo potrzebująca sunia - Flexa, chora na chłonniaka. Szukamy dla niej DT aby nie odchodziła w schronisku osamotniona, w boksie, na zimnych kafelkach. Może chciała byś jej pomóc? Jeśli tak to zajrzyj proszę na jej wątek na amstaff-pitbull http://www.amstaff-pitbul...634&hilit=flexa i skontaktuj się z Jarkiem Florkiem, opiekunem bullowatych w Ciapkowie.

Lela
Poczatkujący

Wysłany: Nie 26 Sie, 2012 20:15  

Serdecznie dziękuję za wszelkie informacje! Amstaff i Bull jedna rodzina :) oczywiście ast wchodzi w rachubę, tylko trochę się obawiam tego, że jest bardzo chora (ale obawy są chyba normalne :?: )... myślę, że odwiedzę ją w nadchodzącym tygodniu i zobaczymy czy mogę coś dla niej zrobić. Pozdrawiam :)

#Olaa
Zaangażowany

Wysłany: Pon 27 Sie, 2012 07:54  

Nikt nie ukrywa choroby Flexy - ona jest bardzo chora. Umiera... zostało jej kilka tygodni, może miesięcy... Dlatego zależy nam na DT żeby odeszła przy człowieku, godnie, a nie samotnie.

Schronisko jest otwarte pn-pt od 11:00 do 17:00, sobota 11:00-16:00, a niedziela 11:00-15.
Flexa mieszka w boksie w budynku, zapytaj o nią w biurze albo najlepiej skontaktuj się z Jarkiem :)

Jeśli zdecydujesz się na nią to nie będziesz pokrywać żadnych kosztów utrzymania - opiekę weterynaryjną i karmę zapewni Ci OTOZ :)

Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Bogna
Lela
Poczatkujący

Wysłany: Pon 27 Sie, 2012 09:32  

Napisałam do Jarka, czekam na odp. Chciałabym pojechać do Ciapkowa jutro bądź pojutrze, porozmawiać o suni, poznać ją... i jeśli upewnie się, że dam radę zapewnić jej odpowiednie warunki (nigdy nie miałam psa z nowotworem i nie mam pojęcia czy ma jakieś wyjątkowe potrzeby, szczególnie w związku z zażywanymi lekami) to przyjadę po nią około 8-10 września.

Autor postu otrzymał 2 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Bogna, *Bull Ania
#Olaa
Zaangażowany

Wysłany: Pon 27 Sie, 2012 10:27  

Dziękuję, że się zainteresowałaś :)

Jeśli jej nie przyjmiesz - zrozumiem. Pamiętam jak mój Kastet umierał...

Z tego co się orientuję to Flexie wystarczy człowiek u boku, który będzie podawał leki i czasem częściej wychodził z nią z racji tego na siusiu :)

Jak zobaczysz ją na żywo to sama się przekonasz, że jest urocza :)

Bogna
Zaangażowany

Piwa: 56/233

Wysłany: Pon 27 Sie, 2012 13:42  

samotność to taka straszna trwoga, a umieranie w samotności, to chyba najgorsze co może spotkać żywą istotę-chylę czoła przed tymi, którzy pomagają w tak trudnych chwilach.

dziewczyny jesteście wielkie- mam nadzieję, że Flexa w końcu pozna co to znaczy prawdziwy dom...chociaż w tych ostatnich miesiącach życia..

*Bull Ania
Bulomaniak

Pomogła: 3 razy
Piwa: 399/1218

Wysłany: Pon 27 Sie, 2012 16:14  

Lela to jest wielkie co teraz chcesz zrobić ,dać dom na ostatnie chwilę życia ,żeby pamiętała tylko to jak jej było dobrze .Trzymam kciuki za podjętą decyzję mimo że mega trudną ale bardzo słuszną .

Lela
Poczatkujący

Wysłany: Pon 27 Sie, 2012 17:13  

Dziękuje za słowa poparcia. Właśnie w całej tej sytuacji chodzi przecież o lepsze życie, nie o śmierć i przykre emocje. Rozsądek każe mi się porządnie zastanowić, ale dobrze, że prawie nigdy go nie słucham. W sprawach zwierząt serce jest najlepszym doradcą!

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że okażę się odpowiednim opiekunem dla Flexy. Pozdrawiam :)

Autor postu otrzymał 2 piw(a)
10 

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Bogna, #Olaa
Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje