Dolly to rodowodowa pitbullka, ur 17.06.2006 w hodowli Chain Kennel's, jest wysterylizowana. Do 3-go roku życia stała na łańcuchu, po 3 roku życia przerzucana z rąk do rąk. Przez całe swoje życie już 8 razy zmieniała dom. Po raz drugi jest w schronisku, najpierw w B-stoku, teraz w Gdańsku. Nie ma niunia szczęścia, ciągle trafia na nieodpowiednich ludzi..
Nie ma. Narazie nie wiemy co robić, bo być może pojedziemy po nią i przywieziemy spowrotem do Białegostoku i tu będzie czekać na nowy dom (wtedy będą potrzebne pieniądze na transport).
Kuba napisał/a:
Proszę napisać coś więcej o suczce. Ze zdjęć wnioskuje, że do psów ok?
Dolly jaką znałam kiedyś była przemiłą suką lubiącą pieszczoty i kontakt z ludźmi. Nie tolerowała jednak psów. Będąc w DT w Gdańsku u doświadczonej osoby zaczęła żyć w zgodzie z innymi psami. Teraz podobno stała się do psów bardzo agresywna (być może poprzedni właściciele szczuli ją?). Dolly będąc u mojej koleżanki mordowała każdego napotkanego jeża. Nie było szans, żeby zabrać jej jeża, którego dopadła, rozrywała na strzępy.
Co jeszcze.... przy zmianach domu potrafiła niszczyć, gdy zostawała sama, potrafiła też załatwić się w domu.
Chciałabym, żeby Dolly znalazła w końcu ten jeden, jedyny dom. Ma 6 lat a już 8 razy zmieniała dom, po raz drugi wylądowała w schronisku:( Nie wiem dlaczego ma takiego pecha:(