Wysłany: Pią 07 Mar, 2014 20:39 Gordon - Szukam tymczasowego opiekuna dla bulka
Witam wszystkich miłośników rasy, którym leży na sercu jej dobro (sam również zaliczam się do tego grona).
Poszukuję osoby do opieki na dłuższy okres czasu. Mój buliczek to samiec, wiek 2,5 roku, o imieniu Gordon, maść pręgowana z białym, oczywiście z rodowodem.
Niebawem wyjeżdżam za granicę i szukam kogoś do opieki nad moim pupilem przez kilka tygodni. Zamierzam go, rzecz jasna, zabrać ze sobą, ale zanim załatwię wszystkie formalności, pies pozostanie jeszcze w Polsce przez kilka tygodni i zależy mi bardzo aby zostawić go w dobrych i odpowiedzialnych rękach.
Będę bardzo zobowiązany za jakąkolwiek pomoc.
Sprawa jest raczej pilna i prosiłbym o szybką odpowiedź, podaję numer telefonu: 789074490.
Musisz napisać, jaki psiak jest do innych psów, do dzieci. Czy niszczy. Tego typu informacje będą bardzo przydatne i pomogą w szukaniu tymczasowego domu dla psiaka.
_____________________________ Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy
Mieszkam w Mysłowicach, ale to jest sprawa podrzędna. Polska to nie Rosja ani Chiny i bez problemu przewiozę Gordona choćby z Przemyśla do Szczecina. Czekam na konkretne glosy. Najważniejsze jest tu dobro psa.
[ Dodano: Sob 08 Mar, 2014 23:37 ]
Gordon bardzo lubi dzieci, zauważyłem, ze dziewczynki bardziej od chłopców. Etap obgryzania przedmiotów ma już za sobą. Obgryza tylko swoje piłeczki i co miesiąc kupuje mu nowa. Na spacerach w lesie lubi obgryzać drzewka co daje mu niezwykłą radość. Co do innych psów, to samców raczej nie toleruje, jak to bulterier i lepiej nie dopuszczać do bezpośredniego kontaktu.
i do mnie doszło zapytanie w Twojej sprawie ale ja na chwilę obecną wstrzymuję się od rozmów ponieważ jestem w trakcie rozmów o sunię także jak to wypali to odpadam, myślę jak Ania że Kabal jest dobrym rozwiązaniem
A tak z ciekawości, do jakiego kraju wyjeżdżacie? Pytam, bo gdyby była to Irlandia, to byłam na tym samym etapie 4 miesiące temu więc w razie pytań chętnie pomogę.
Trzymam kciuki za szybkie znalezienie opiekuna.