Dziś przygarnąłem dwuletnią bulinkę, z którą niestety poprzedni właściciele musieli się rozstać ze względu na alergię dziecka.
Powiem szczerze dla jednych nieszczęście dla mnie wielkie szczęście. Piesek jest cudowny, grzeczny, spokojny, ułożony. Zna podstawowe komendy, można mu grzebać w misce, uszach, paszczy itp itd, nawet przy wychodzeniu z domu zaczeka aż my wyjdziemy pierwsi.
Trafiło się nam i to bardzo.
Co do pieska:
suczka, Jamaica Shake z hodowli Goblin, matka Muriel (Goblin), ojciec Cyberman (Cwmdulais).
Jeśli coś pokręciłem to sorka.
A poniżej świeża fotka rozpoznawcza, piesek już szykuje się do spania
Autor postu otrzymał 2 piw(a)
# 1
Ostatnio zmieniony przez jackq Pią 11 Sty, 2013 22:27, w całości zmieniany 1 raz
Szukam teraz jakiejś fajnej obroży bo do tej pory była wyprowadzana w kolczatce i ma troszkę przez to podrażnioną szyję. Może coś fajnego polecicie, tyle tego...
Dodam, że razem z psem przytuliłem gratis, kennel klatkę, miski, smycz, kolczatkę, zabawki, koce, karmę itp itd. Ja to mam szczęście
O ja nie mogeeeeeee! Uwielbiam ten pis wyraz twarzy jaki na pierwszym zdjęciu prezentuje Jamaica! Ja polecam obróżki parciane z el perro i skórzane z pitmana... Przed chwilą zamówiłam skórzaną z pitmana właśnie El perro - solidne baaardzo!
Dużo radości z suczydłem życzę!
P.S. Skoro Jamaica, to koniecznie obroża czerwono-żółto-zielona...:D
_____________________________ ...i'm a proud pit bull mom...!
Powodzonka Jacku, suczydło przesłodkie, 4 psiunki z tej hodowli były pod opieką fundacji i z powodzeniem zostały wydane do adopcji i sprawuja się dobrze. pomyśl za jakiś czas nad dobrym szkoleniem PT (pies twarzyszący) fajna więz między psem a przewodnikiem powstaje na takich szkoleniach.
Obroże polecam PITMAN parciane , solidne, łatwo nie brudzące się, po praniu w pralce wyglądają jak nowe i wytrzymują ładnych kilka lat. Skórzane tej firmy wg. mnie są zbyt twarde jak na delikatną bull skórę na szyjce
Jutro zmierzę jej szyję i zamawiam z pitmana parcianą 5cm szerokości czarną obroże ze złotym imieniem Jamaica. Co do szkolenia zobaczymy, póki co niech się dobrze poczuje u nas w domku.
Dzięki wszystkim za dobre słowa, jutro spacer i być może jakaś sesja zdjęciowa się uda