Moja Xena bardzo szybko pozyskuje niechciany minerał jakim jest kamień nazębny. Jakie macie patenty na pozbycie się tego nieprzyjemnie pachnącego cholerstwa???
Nadmienię ,że używamy szczotki i stomażelu oraz petosanu , ale kamień i tak rośnie .
Księżniczka moja zjada suchą karmę i gotowane mięso z dodatkami
Mój ma tak samo-pomarańczowe zęby i to jest chyba kwestia organizmu,śliny. Nie stosuję żadnej chemii oprócz pasty do zębów i raz na jakis czas czyszczę hakiem dentystycznym.
Naturalnym zmywaczem jest sok z cytryny.
_____________________________ "NARÓD WSPANIAŁY, TYLKO LUDZIE K...RWY !"- Józef Piłsudski
a ja moge tylko podpowiedziec, ze bardzo duzo na ten temat dowiedzialam sie na szarym, gdzies tam z daaawna odkopalam temat Kazikowi tez z papy smierdzi i ciagle kamien sie robi, ale dziwi mnie to bo on prawie tych zabkow nie ma wiec ja nie wiem jak ten kamien sie odklada
a na zapaszek to daje mu jakies stixy i dobre tez sa smaczki mietowe - nauka i cwiczenia z pozytkiem dla paszczy i czasami mu delikatnie przeszoruje zabki szczoteczka do zebow miekka zeby dziasel nie poranic. rewelacji zadnych nie ma ale zawsze troche pomoze. pozatym w jego przypadku nie bardzo ma jak scierac kamien jedzac chrupki, bo dla niego za twarde sa przez te starte prawie do dziasel zabki, a rozmoczonych nie tknie chociazby mu w brzuchu burczalo
_____________________________ "Pierwszy bulterier miał dwie komórki mózgowe. Ale jedną zgubił a drugą popsuł"
ojej u nas chlebek to towar typu kawior i francuski szampan dla bogaczy; u jedenj Pani hodowczyni też widziałam podobną reakcję, żaden smaczek z zoologicznego nie przebije tej oferty!
_____________________________ "Umysł jest snem, gdzie tysiące ludzi mówią równocześnie, nie rozumiejąc się nawzajem".
Moje kradną chleb kucykowi Podobno kradzione nie tuczy :-PNiestety nachodzenie kamienia to skłonność osobnicza. Jedne ją mają a inne nie :zly:Mechaniczne usuwanie od czasu do czasu czasami jedynym wyjściem. Sok z cytryny odradzam, tortura dla psa .