Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 3.239.87.20 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Kennel?
Autor Wiadomość
Magda8888
Poczatkujący

Piwa: 13/2
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 09:46  Kennel?

Cześć forumowicze!
Czy ktoś mi może powiedzieć czy Wasze buliki są przyzwyczajone do klatek? Jak one znoszą zamknięcie? I jaka klatka jest najlepsza? Na rynku wyboru kolosalnego nie ma więc zastanawiam się tylko nad metalową i plastikową... Co Wy na to?

Julka
Bywalec

Piwa: 27/43

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 10:31  

http://www.bulterier-foru...klatki-vf96.htm

#Anita
Bardzo Uzależniony

Pomogła: 5 razy
Piwa: 183/160

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 10:36  Re: Kennel?

Magda8888 napisał/a:
Cześć forumowicze!
Czy ktoś mi może powiedzieć czy Wasze buliki są przyzwyczajone do klatek? Jak one znoszą zamknięcie? I jaka klatka jest najlepsza? Na rynku wyboru kolosalnego nie ma więc zastanawiam się tylko nad metalową i plastikową... Co Wy na to?

Na pewno polecam metalową. Jest przestrzenna i ażurowa. Zawsze można koc lub prześcieradło narzucić,żeby stworzyć psu zaciszny kącik.
Plastik w upalne dni jest za ciepły i w ogóle jakoś ciemno i ciasno.

$Żmija
$Bully Rescue

Pomogła: 1 raz
Piwa: 535/313

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 11:16  

Ja zdecydowanie wolę kennel. Po pierwsze bezpieczniejszy dla psa, w wypadku wyłażącego z klatki, tylko zawsze ten bez metalowych kratek na okienkach. Przy psach z problemami z wysoka reaktywnością, separacyjnymi, lubiącymi ból i samokalecznanie- czyli "endorfinozależnymi" - różnica jest ogromna na plus kennela.
Ciemno i ciasno to dla psa super warunki do uwolnienia się od bodźców i poprawienia sobie równowagi wewnętrznej. Wiele psów same w domu takich kryjówek szuka- kąty,pod stołem, w szafie etc. Robią to by móc odpocząć, bo sen psa różni się od snu człowieka.Ciemność w ogóle dla psów jest super, zwłaszcza w lecie, gdy dni są dłuższe. Psy szukając mrocznych miejsc prawdopodobnie chronią zarówno swoje zdrowie psychiczne jak i fizyczne (m.in. zmniejsza ryzyko nowotworów)

$KamiS
$Bully Rescue

Piwa: 183/69

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 11:57  

a rozmiary masz od S do XXL więc gabaryty i dla miniatur i dla dużych, ostatnio spore promocje na zooplusie były klatek, ja też jestem zwolennikiem klatki, w przypadku szczenięcia uczyć i oswajać od małego, z dorosłymi psami i przyzwyczajeniem może być różnie :) nie każdy ma taki dar i wiedzę jak Żmija :roll: bo niestety w moim przypadku Bulion poradził sobie z klatką i samodzielnie ją opuścił mimo zamknięcia :evil:

$Żmija
$Bully Rescue

Pomogła: 1 raz
Piwa: 535/313

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 12:32  

Jak Stalowa to tylko gruba, a tych na rynku mało. Kabal ma dojście. Co i i tak nie chroni przed metaloplastyką kuwety, w gustowne rolki na przykład. Kuwety z plastiku w metalowych klatkach są z kolei po prostu niebezpieczne. Można zrobić puzzle i zjeść.

#xena
Bardzo Uzależniony
Xena & Mafi Team

Piwa: 267/258

Wysłany: Pią 23 Maj, 2014 17:17  

Klatka - choć nazwa okrutna jest w przypadku dwóch psów niezbędna , to nie wiezienie a azyl
Oczywiscie trzeba psa odpowiednio wprowadzić ,aby się nie zraził . Później traktuje to jako swój domek w domku :) .Zdecydowanie metalowa i zdecydowanie porządna (gruba jak Magda pisała)
No i najważniejsze lepiej za duża niż za mała
Polecamy też poidełka do klatki ,co by paszczur się napoił:) ( takie zawieszane na szczebelki)

Magda8888
Poczatkujący

Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 13:37  

Nigdy nie traktowałam klatki jako więzienia :) Wiec o to się nie boję. Coraz bardziej skłaniam się do klatki metalowej bo plastikowa wydaje mi się mało ... stabilna chyba :) A biorąc pod uwagę siłę mojego bydlątka wolę nie ryzykować. Wiem już jak uczyć psiaka żeby do niej zaglądał więc myślę,że dam radę :) Dziękuję za rady :D

*Bull Ania
Bulomaniak

Pomogła: 3 razy
Piwa: 399/1218

Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 14:25  

Bul Klatkę metalową rozwala w mgnieniu oka ,wbrew pozorom kenel jest o wiele mocniejszy .W metalowej nikt ci psa do samolotu nie wpuści a w kenelu a i owszem więc to chyba coś znaczy ,Żmija już wypróbowała wszystko i plastikowy kenel wygrywa z niszczycielami :evil:

Magda8888
Poczatkujący

Wysłany: Czw 29 Maj, 2014 15:16  

Tak naprawdę potrzebuję tej klatki do domu. Żeby sobie tam spało dzieciątko moje,czasem do samochodu a oprócz tego to "wolno żyjący" pies:p A plastiki są po prostu za drogie żebym bardzo o nich myślała... Na razie pożyczyłam metalową i zobaczymy w przyszłym tygodniu jak bullątko się w niej będzie czuło :)
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje