bardzo chętnie dam dom bullterierowi który tego potrzebuje
osobiście interesuje się rasą od kilku dobrych lat zbierałem potrzebne informacje o zachowaniu , potrzebach i wymaganiach które trzeba spełnić aby dać dobry dom psiakom tej rasy
osobiście jestem osobą nie palącą , nie pijącą oraz nie zażywam używek tak jak każdy z członków rodziny
na psa przygotowywałem się bardzo długo gdyż nie jest to zabawka a towarzysz na długie lata , posiadam ogród gdzie pies może się wylatać , samochód typu kombi którym będzie ze mną podróżował oraz spore mieszkanie i dużo wolnego czasu który chętnie poświęcę nowemu przyjacielowi
odpowiem teraz na pytania z ankiety :
1. mieszkam w mieszkaniu z ogrodem ( 3pokoje , kuchnia , korytarz , łazienka , ogród 120m2)
2. obecnie nie posiadamy żadnego zwierzaczka
3. tak były rybki akwariowe oraz kot Niuton kot był wysterylizowany i wytresowany niestety został skradziony
4. znam jedną osobę która posiada psa rasy bullterier oczywiście zasięgnąłem rad od właścicielki co do psa , od szczeniaka w rodzinie wychowane były pit bull oraz amstaff psy są spokojne i uległe w stosunku do mnie
5. wiedza głównie teoretyczna , dlaczego pragnę zająć się bullterierem a dlatego że od dziecka pamiętam jak zapragnąłem psa tej rasy spodobał mi się jego niepowtarzalny wygląd i występ w bajce po której zapanowała u mnie mania na bullteriera ,chętnie podejmę się wyzwania z psem o trudnym charakterze
6. nie posiadam dzieci ani nie planuje w najbliższym czasie
7. tak temat przygarnięcia psa był wielokrotnie poruszany w rodzinnym gronie
8. nigdy nie zdarza się tak aby w domu nie było nikogo , w najgorszym wypadku psiakiem zajmą się teściowie lub psa będę zabierał ze sobą
9. tak jak najbardziej a nawet czuje potrzebę aby mieć towarzysza na stałe przy sobie
10. tak jest to dla mnie oczywiste gdyż pomagałem już psom ze schroniska znaleźć nowy dom i wiem jaki to dla nich stres i nasiusianie w domu to nic nadzwyczajnego
11.nie uczestniczyłem w szkoleniu ale miałem kontakt z psami szkolonymi i tresowanymi
12.u nikogo z rodziny nie występuje uczulenie
13. jestem w stanie utrzymać psa i poświęcić się dla jego zdrowia
14. tak jak najbardziej wydatki typu smycz , obroża , kaganiec ,zabawki i akcesoria są wzięte pod uwagę przy adoptowaniu psiaka
15. jak najbardziej jestem za kastracją/sterylizacją jestem zdania że rozmnażanie psów rasowych nie powinno odbywać się poza hodowlami
16. jestem gotowy podpisać umowę nie widzę również problemu z wizytami kontrolnymi mój dom będzie zawsze otwarty
17. głównie karmą suchą oraz mokrą dobraną pod potrzeby , raz w tygodniu mięso oraz przysmaki przy nauce
18. nie ma takiej możliwości drzwi zamykane są na klucz
19. tak jak napisałem jestem otwarty na wizyty kontrolne
dodam że na stronie forum jest kilka interesujących psiaków które chętnie bym poznał osobiście
Witaj, zapraszamy zatem do bull- hotelu na poznanie fundacyjnych podopiecznych. Na obecną chwilę wszystkie siedzą w jednym miejscu, jest możliwośc porównania trzech różnych charakterków.
Tel do kontaktu 609757920 Iwona.