Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.9.170 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Loco-bullterier z Krakowa
Autor Wiadomość
kroxgen
Poczatkujący

Otrzymał 4 piw(a)
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 12:12  Loco-bullterier z Krakowa

Cześć
tak jak pisałem w temacie "o bulltereirach na tablicy", po przemyśleniu sprawy adoptowałem Loco.
Jest u mnie 2 dzień. Co do jego zachowania:

Po mieszkaniu porusza się swobodnie, nic nie niszczy. Toleruje moich znajomych,którzy u mnie byli. Szczeka jak usłyszy pukanie do drzwi,albo jak coś dzieje się na korytarzu.
Po otworzeniu drzwi od mieszkania, wychodzi na korytarz, ale po zwróceniu mu uwagi,żeby wrócił do domu albo stanął reaguję pozytywnie, no czyli się słucha. Na komendy siad,daj łapę, zostań też jest podobnie.
Chce wchodzić na kanapę, łóżko, ale tak jak pisaliście nie pozwalam mu, zrzucam go albo każe mu schodzić, ale raz się słucha raz nie. Rano budzi mnie szczekaniem i idzie do drzwi.
Dzisiaj jak spałem wszedł mi do łóżka i się położył w moich nogach.
Na spacerze idzie przy nodze na krótkiej smyczy, gdy ja popuszczę nie ciągnie, idzie przede mną ale się nie wyrywa do przodu. Na spacery wychodzę z kagańcem, ale wybrałem się raz bez kagańce i nie było problemów(wiem, nie wiadomo co się może zdarzyć).
Reakcje na inne psy są różne. Dzisiaj rano ktoś wychodził z budynku z psem albo suką, nie wiem. Chciał do tego psa podbiec, stawiał opór. Na innym spacerze, popatrzył się na psa i lekceważył. Z tym jest różnie.
Przed momentem przyszedł znajomy, zaczął szczekać przez drzwi, zwróciłem mu uwagę i przestał,wpuścił go,nie mam z tym problemów.
Gdy wychodzę z domu, dochodzi do drzwi, zwracam mu uwagę,siada i zostaję.
Wracam,a on zeskakuje z kanapy. Ten problem się pojawia, wchodzenie na łóżka,kanapy.

Bawi się,lubi pieszczoty. Potem zaczyna się krecić w kółko szaleć. Zaczyna nawet podgryzać rękę, ale też nie pozwalam, reaguje stanowczo, ale racjonalnie, wiadomo.

Jutro rano jadę do domu rodzinnego,gdzie mam yorka i gdzie pies i ja będziemy przebywać przez wakacje.
Planuję kupić klatkę i dzisiaj poszukam w katowicach kagańca fozjologicznego. Mam nadzieję,że kupię.

Co do innych zachowań, jakiś dziwnych jeszcze nie zauważyłem.

Dlaczego zakładam temat?
Dlatego że, mam 21 lat(w październiku). Mój pierwszy własny pies. Czekam na porady, będę wrzucał posty,nowe informację.

Jestem do jutra w Katowicach,jesli ktoś tu jest z Katowić i polecacie,znacie kogoś to chętnie:D skorzystam!!!!

Mateusz

*Czarna_
Bulomaniak

Pomogła: 4 razy
Piwa: 352/389

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 12:20  

Proponuję forum bulli tam wiele ciekawych tematów i opinie ludzi co z bullami wiele przeszli a do tego znajdziesz zapewne bull maniaków z Katowic.
http://www.bulterier-forum.pl/

#Lulamon
Stały Bywalec

Pomogła: 1 raz
Piwa: 103/39

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 12:36  

Ja jestem z Katowic :)
Jakbyś już znał reakcję Loco na suczki i chciał się umówić na spacer to my się piszemy :)
Często jesteśmy na Muchowcu, za lotniskiem spacerujemy przy jeziorku.

A jakbyś potrzebował jakiejś rady to też pisz, pomogę w miarę możliwości ;)
Ostatnio zmieniony przez Lulamon Pią 13 Cze, 2014 14:29, w całości zmieniany 1 raz  

karmel
Poczatkujący

Piwa: 14/13

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 13:43  

Na miejscu jest też Chaos, no i ja dość blisko :) powodzenia, i jak będzie coś potrzeba, to pisz :)

#Anita
Bardzo Uzależniony

Pomogła: 5 razy
Piwa: 183/160

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 16:07  

Zapoznaj psy poza posesją. Zawsze się może zdarzyć,że york będzie bronił swojego terytorium i pogoni Loco,a to niezbyt dobry początek. Lepiej poznać je na spacerze.

kroxgen
Poczatkujący

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 17:45  

Mieszkam na osiedlu paderewskiego. Pies ma słabą kondycję. Po 40 minutowym spacerze, jest mega zmęczony, do tego jeszcze ta pogoda. Mogę wyjść z psem dzisiaj, wieczorem koło godziny 20 na trzy stawy(po stronie osiedla Paderewskiego).Muchowiec,mhm,nie mam auta żeby się tam dostać,a to dość daleko ode mnie. Piszcie, chętnie się z wami przejdę, zobaczę jego reakcję na psy, do tej pory staram się ich unikać tzn. mijać z bezpiecznej odległości:D

Czy w Katowicach dostane kaganiec fizjologiczny? Jesli tak,to gdzie?

Rumi.
Zaangażowany

Pomogła: 1 raz
Piwa: 38/67

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 19:30  

Anita ma rację, pozbnaj psy poza terenem, najlepiej na spacerze niech się przejdą.

Najbliższy sklep kagańcami jest w żorach, jeśli chodzi o jutrzejszy dzień to warto zadzwonić do Pana i się umówić, Pan jest bardzo miły http://www.sklep.hanama.pl/ bliżej sklepu nie ma.

Bardzo się cieszę że założyłeś wątek, przepraszam ale nie mogłam odebrać bo byłam na szkoleniu, jakbyś miał jakieś pytania to dzwoń ;)

Do użytkowników forum, warto się spotkać i pogadać o bullach z nowym właścicielem loco, chłopak bardzo pojętny i chłonny wiedzy, poradźcie coś o czym nie było mowy, w skrócie dzisiaj rozmawialiśmy przez telefon(no dobra nie aż takim skrócie), ale może mi coś umknęło, poradziłam forum bullterrier, ABC adoptującego, klatkę, kaganiec fizjologiczny, zasady, ograniczenia i poczytanie wątku buliona i posta "właściciela" chwilowego, jak nie należy postępować :roll:

myślę że klatka się przyda przy wyjeździe do rodziców, ale napewno trzeba psa powoli przyzwyczajać i poczytać jak się stosuje klatkę(polecam forum bullterrier tutaj) :mrgreen:

#JonSnow
Zaangażowany

Piwa: 89/29

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 21:43  

Być może zabrzmi to jak kryptoreklama, ale wszystkim 'świeżym' właścicielom psa polecam mój poradnik 'Szczeniakowo' - nie tylko o szczeniakach, ale w równym stopniu o zasadach działania psiego umysłu, a przez o tym, jak powstają problemy z zachowaniem i co robić, aby ich unikać. W wersji elektronicznej poradnik kosztuje tyle, co dwa piwa w knajpie.

Przy czytaniu najlepiej pominąć części teoretyczne (wyróżnione w specjalny sposób), chyba że ktoś się tym interesuje od strony zawodowej (trener, behawiorysta).

#KIKIMORA
Bardzo Uzależniony

Pomogła: 6 razy
Piwa: 265/214

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 21:46  

Ja tam wielkiej kryptoreklamy nie widzę. Książka fajna. Warto się zapoznać nawet będąc nieświeżym posiadaczem psa :mrgreen:
Również polecam

kroxgen
Poczatkujący

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: Pią 13 Cze, 2014 22:27  

Byłem na spacerze z psem a ze mną był też znajomy ze swoim bullterierem(poznałem go 2 dni temu). Loco był w kagańcu na smyczy, pies kolegi bez kagańca. Loco podszedł do psa,(dość energicznie),powąchał i chciał na niego wskoczyć,machał przednimi łapami, wydawałoby się jakby chciał go podgryźć.Chyba chciał zdominować psa. Chyba,że po prostu to zabawa dla niego,sam nie wiem. Pies kolegi zachowywał się spokojnie, nie był zbytnio zainteresowany, nie aż tak jak Loco.
Loco jest wyraźnie większy niż pies kolegi,masywniejszy i bardziej umięśniony.

Co do zwalania psa z łóżka. Nie zostałem poinformowany bezpośrednio o tym,że pies spał ze swoim właścicielem w łóżku. Mi też to raczej nie przeszkadza. Co wy o tym myślicie?
Jutro wrzucę fotkę psa, bo teraz już śpi. Wrzucę też fotkę uzębienia, bo zastanawiają mnie jego kły. Musiał je sobie spiłować,bo właściciel zarzeka się,że nic z nimi nie robił. Był nawet zaskoczony jak mu o tym wspomniałem.

Pies jak zostaje sam, nic nie niszczy. Wszystko leży na swoim miejscu. Bawił się dzisiaj pod moją nieobecność butelką po coli.
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje