Szczepienie przeciwko wściekliźnie i czipowanie wraz z rejestracją w bazie danych safe animal, wszystko za 20 zł.
Kastracja lub sterylizacja i czipowanie wraz z rejestracją w bazie danych safe-animal, wszystko za 35 zł.
Są to opłaty wielokrotnie niższe od standardowych cen za te usługi, niepokrywające nawet w pełni kosztów własnych. Ponadto dla osób starszych i niepełnosprawnych przewidziany jest bezpłatny transport zwierzęcia na zabieg i z powrotem. Zabiegi będą wykonywane całodobowo po uprzednim umówieniu terminu pod numerem 797-919-580.
Taka ofertę ważną od 1 lutego kieruje do mieszkańców Łodzi i Zgierza Patrol Interwencyjny As. Inspektorzy w trakcie innych prowadzonych przez nich akcji zaobserwowali ogromną potrzebę wsparcia właścicieli psów i kotów
_____________________________ "Najgorszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka..."
- George Bernard Shaw
Wow! Super! Oby trafiło do jak największego grona mieszkańców Łodzi. I także mam nadzieję że w ich ślady pójdzie m.in. kraków.
A z ciekawości, czy zrobiono to dla czipowania zwierząt? czy np. zaczipowane zwierzaki mogą skorzystać z usługi sterylizacji? (może głupie pytanie ale w Polsce wszystko jest możliwe)
Rumi jest to możliwe ,bo ja mam zdanie że jak coś jest za darmo to jest drugie dno tak jak z czipowaniem ,moim zdaniem jak miasta ocenią jakiś procent oznakowanych zwierząt to nam taki podatek dowalą że się posr......
Bull Ania, no tak wszystko jest możliwe. W krakowie już mamy podatek od psa, choć tak naprawdę większość właścicieli jest zwolnionych z niego(psy ze schroniska, z tatuażem, zaczipowane lub wysterylizowane), gdzie np. co jakiś czas odbywają się akcje adopcyjne na których można za darmo zaczipować zwierza wraz z wpisaniem do bazy safe animal. Z drugiej strony pomysł ze sterylizacją jest super, ponieważ w Krakowie ciężko jest znaleźć weta u którego wysterylizuje się małą suczkę za mniej niż 150zł, a Łódź z tą zniżką sobie zapewnia mniej psów w schronisku(co za tym idzie oszczędność).