Zadzwoniła do mnie Pani z prośbą o pomoc w znalezieniu nowego domu dla 6letnie suczki (ma metrykę z hodowli Leg-bull ur.15.07.2006). Suka należała do męża tej Pani, ale jego już nie ma, a ona nie ma czasu się nią zajmować ani też chęci.
Jak powiedziała suka mieszka w domu z ogrodem, wychowała się z dzieckiem i nie jest problemowa. Twierdzi, że jest zaniedbana. Nie sterylizowana.
W weekend ma przesłać zdjęcia to umieszczę je w topiku.
Kontakt telefoniczny z właścicielką: 606-715-305 (Grajów k.Wieliczki)
Madzia skoro Pani nie ma checi psem sie zajac,to nie licz na to,ze wylozy kase na sterylizacje.Dobrze,ze przynajmniej zwrocila sie do hodowcy a nie oddala do schronu.
Niestety zdjęć nie otrzymałam, kontaktu też żadnego. Mam nadzieję, że przyśle.
Z wypowiedzi również wnioskuje, że raczej w psa nie zainwestuje, bo jak się wyraziła nie jest miłośniczką psów i otwarcie się przyznała, że pies jest zaniedbany. Dawała podobno ogłoszenia na Gumtree, ale jak mówiła nie odpowiedni ludzie dzwonili, więc tyle dobrze, że nie wydała ją pierwszemu, który zadzwonił.
Byłam dziś, a właściwie wczoraj u suni. Przed chwilą "wcięło" mi cały post i po dzisiejszych "wrażeniach" nie mam siły pisać od nowa ,więc na razie wrzucę tylko zdjęcia.
Popatrzcie sami jak wygląda pies "zaniedbany"
Tak w największym skrócie: potwornie popuchnięte łapy, z których sączy się ropa z krwią, pyszczek ze zgrubiałą, zaczerwienioną skórą pozbawioną sierści, ból przy każdym kroku - sunia nie może chodzić a przy tym cudowna, przytulaśna, łagodna i przyjacielsko nastawiona do mojej Prady, choć weszłyśmy na "jej teren".
Sunia na CITO wymaga pomocy i ratunku!
Więcej na temat Shiry napiszę jutro, tzn. dziś, jak tylko dam radę.
_____________________________ „Dogs are not our whole life, but they make our lives whole” - Roger Caras
ooo suka z domu w takim stanie ,on przecież nawet legowiska nie ma bo ma takie modzele jak by na betonie spała .Trzeba jej pomóc ,jovana są tu ludzie chętni do adopcji tylko psa trzeba sprawdzić bo dzieci są w domu .