1. Czy mieszkacie Państwo w domu czy w mieszkaniu?
Dom 3 piętrowy.
2. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta i jakie?
Tak. Piesek suczka wysterylizowana oraz kotka.
3. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy?
Tak. Miałem od zawsze zwierzęta w domu, psy koty. Większość była w domu do ostatnich swoich dni.
4. Czy w Panstwa domu był kiedyś bulterier? Czy ktoś z rodziny/znajomych posiada/posiadał bulteriera? Jak wyglądał Państwa dotychczasowy kontakt z tą rasą?
Tak mój wójek z wrocławia posiada tego pieska. A ja jedyną stycznośc miałem znim przy odwiedzinach oraz moi znajomi posiadają Pitbulle. W pisaku sie zakochałem jak tylko go zobaczyłem. Nie było problemów z wizytą psiaka oraz odwiedzin go.
5. Dlaczego chcą Państwo adoptować bulteriera? Jaką wiedzę posiadają Państwo na temat rasy?
Zawsze fascynowała mnie rasa tych psów, od dziecka interesowałem sie i starałem poznawac i czerpac informacje na temat tej rasy. Dlaczego włąsnie ten Pies? Ponieważ są to psy harakterne które potrafią odwięczyć sie swojemu Panu i sądzę że żadna rasa nie będzie w stanie tak sie odwięczyć i związać z odpowiednim włąścicielem.
6. Czy mają Państwo dzieci (jeśli tak to w jakim wieku)?
Nie
7. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika?
tak
8. Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp.?
Zazwyczaj zawsze jest ktoś w domu i zajmuje sie zwierzątami. Ale nigdy nie zdarzyło się żeby jakiś zwierzak został sam w domu dłółżej
9. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu Państwa rodziny na tak długo?
Oczywiście że tak.. Pies jest moim przyjacielem które obdarzam wyjątkowym uczuciem. Więc nie wyobrażam sobie zostawienie go lub zapomnienia o przyjacielu..
10. Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam, gdzie trzeba, może coś zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść?
tak tak. Do tej pory kotu albo Suni zdarza się napaskudzić w domu, i nikt nie robi z tego większych problemów. Każdy może mieć chwile słabości lub poprostu potrzebuje czasu żeby odnaleśc sie w nowym domu i nauczyć nowych zasad. Szczęsliwy pies na spacerze nie może się równać z żadną materialną rzeczą...
11. Czy liczą sie Państwo z koniecznością uczestniczenia psa w szkoleniu? Czy kiedykolwiek uczestniczyli Państwo w szkoleniu ze swoim poprzednim zwierzęciem?
Tak. Uczestniczyłem w szkoleniach Doga Niemieckiego w szkole psów K2. I tak oczywiscie przewiduje szkolenie pieska.
12. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa?
nie
13. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? Posiadanie psa wiąże się także zawsze z koniecznością szczepień, odrobaczeń, profilaktyki przeciw kleszczowej itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki?
tak
14. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa? Proszę wziąć również pod uwagę większe wydatki jak np klatka (ok 250-300zł)
tak
15. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt?
Posiadam kotke i suczkę wysterylizowaną.
16. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska – a w razie, gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, niezwłocznie powiadomicie Fundację?
tak
17. Czym zamierzacie Państwo żywić psa?
Karmą która jest specjalnie dostowana dla pieska.
18. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki?
nie
19. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w Państwa domu po adopcji (to także punkt umowy adopcyjnej) ?
ile błędów ortograficznych jak sama nie jestem mistrzem tak Twoje rażą w oczy i przez to wydaje się jakby 12latek wypełniał ankietę.
ale nie o to tu chodzi.
mam kilka pytań na które odpowiedzi tu nie znalazłam, skoro jest to dom 3 piętrowy to kto z Tobą mieszka? i kto będzie miał styczność z psem?
i skąd dokładnie jesteś? (miejscowość)
może wejdź na ten temat, myślę że sunia by pasowała do Ciebie, choć jedyna sprawa to Twoja sunia i czy dogadałyby się(czy potrafisz pracować z psem aby nie było problemów między nimi) http://www.bull-bazarek.e...ziny-vt4556.htm
hehe za błędy przepraszam bardzo Tak dom 3 piętrowy z ogrodem. Mieszkam na Wsi Mała miejscowość Białka obok makowa Podhalańskiego. Mieszkam z rodzicami ale mam oddzielne piętro na którym urzęduje sam. Piesek śliczny tylko własnie kot jest problemem ponieważ jest to znajda którą uwielbiam więc nie chciałbym żeby coś mu się stało Pozdrawiam i dzięki za odzew! Styczność z Psem moi rodzice oraz ja. Moja sunia jest pieskiem który łatwo nawiązuje kontakt i na pewno starałbym się żeby psiaki się dogadywały i żyły ze sobą jak najlepiej choć wiadomo że suka ze suką ciężki los mogą mieć..