Wysłany: Sob 03 Mar, 2012 17:32 [małopolskie] Młoda bullterrierka z krakowskiego schroniska
Dziś ją zobaczyłam, cudna młoda suczka, wygląda jak szczeniak, myślałam że ma nie więcej niż rok. Dowiedziałam się co nieco o niej, ma na imię Izis, 1,5 roku, posiada rodowód, kontaktowano się z hodowcą który jej nie chce.... (dowiem się który to taki miły!) do ludzi bardzo fajna, do psów nie pała sympatią, do adopcji od zaraz, oczywiście pod warunkiem wizyty przedadopcyjnej i umowy, suczka została już wysterylizowana, jest zaszczepiona, odrobaczona i odpchlona. W razie czego służę pomocą przy adopcji mój nr. 888-105-999. Jak się uda to następnym razem wyjdę z nią na spacer.
i zdjęcia:
Postaram się dowiedzieć w tych dniach który to taki miły... Sama chęć zysku a nie martwienie się o szczeniaki jak widać.... niestety tacy też się zdarzają...
Jak tylko będziesz wiedziała jaka jest w stosunku do dzieci to pisz od razu bo czekam na bulika chętnego do zabawy z 7 latkiem....i do długich spacerów z 32 latkiem z lekką nadwagą Musi facet mieć motywację do ruszenia zadu z domu....
wątpię czy uda się sprawdzić na dzieci, wiecie warunki schroniskowe, nie ma dzieci... choć myślę iż jeśli jest fajna do ludzi to z 7-latkiem by się dogadała, postaram się być w tych dniach w schronie, aby z nią wyjść i sprawdzić(nie ma żadnych adnotacji iż była agresywna do ludzi), wicie jak to jest, czasem się widzi po prostu taki potencjał, np. iż pies się dogada z innymi psami(jeśli nawet jest bardzo cięty), jak było z Lolkiem(choć wtedy psiak musi trafić na odpowiedniego człowieka)
# 9
#lukkrecja Stały Bywalec Ina, Mefisto [*], Zuza & Billy