Wysłany: Wto 29 Wrz, 2009 10:24 Mały biały pies....kolejny do wziecia i to z rodowodem! :P
Nowego domu szuka pies, Mangus, sześcioletni.
NIE AGRESYWNY NA PIERWSZYM SPOTKANIU DAŁ SOBIE ZROBIĆ WSZYSTKO BRAK AWERSJI NA DOTYK GDZIE KOLWIEK, CHCIAŁ SIĘ BAWIĆ, UPARTY NIE ODWOŁUJE SIĘ, POTRAFI BAWIĆ SIĘ BEZ SMYCZY, MA KORBE NA PUNKCIE PATYKÓW, PIERWSZE CO ROBI TO KULKA SIĘ NA GRZBIECIE I DO TEGO POWARKUJE.
MIŁY SYMPATYCZNY PRZYLEPA, NA OGONIE ZGRUBIENIE NIBY OD URODZENIA.
POWYCIERANE „ŁOKCIE”, CHUDY , POGODNY , PIES MA TATUAŻ W UCHU I PASZPORT
PIES PODSIKUJE CZĘSTO, KUPKE ROBI TYLKO PRZYKLEJAJĄC SIĘ DO SŁUPA BĄDŹ DRZEWA JEŚLI JEST OTWARTA PRZESTRZEŃ TO SIĘ NIE ZAŁATWI .
UPARTY POKAZUJE SWOJĄ WOLE ZAPIERA SIĘ, PIES ZNA PODSTAWOWE KOMENDY SIAD ŁAPA LEŻEĆ.
RACZEJ NIE POZWOLI ZABRAĆ SOBIE MISKI Z RELACJI WŁASCICIELA.
BYŁ KARMIONY Z RĘKI I NIE BYŁO RZADNYCH OBJAWÓW .
SZYBKO SIĘ KLIMATYZUJE , TULIŁ SIĘ ŁASIŁ PRZYBIEGAŁ
WŁAŚCICIEL MÓWI ŻE NIE TOLERUJE PIJAKÓW WARKOLI
OCENA OGÓLNA WYKOMPAĆ ODKARMIĆ POPRACOWAĆ NAD POSŁUSZEDŃSTWEM I PIES NA MEDAL
Mam takie pytanko,
jeśli chciałbym z narzeczoną dać kochający dom temu psiakowi to proszę, powiedzcie mi kochani jakie kroki muszę poczynić by tego dokonać ..Kilka tygodni temu mój piesek zdechł ze starości i dowiedziałem się o tym forum od pani z fundacji AST...jeśli jest możliwość chciałbym go adoptować lub jakoś pomóc. pozdrawiam wszystkich
Psow jest iks i jesli mam byc szczera to wole pomagac w pierwszej kolejnosci psom ktore tego na maxa potrzebuja czyt. psom ze schronu lub psom ktore sa na DT.
Suka ze Szczecina jest ladna ale jak zasiegnelam jezyka, nie ma juz zakazu hodowli w niemczech, placi sie jedynie 1000 eurasow podatku. I to jest pewnie powod oddania przez tamtych ludzi 6-scio letniej suki i dwoch kotow - KASA. Na dodatek karza po suke przyjezdzac do Szczecina bo oni nie maja czasu sie ruszyc. Pomijajac juz fakt ze niechetnie oddadza suke gdzie indziej niz Szczecin. Szczerze? Szkoda mi psa, ale glowa muru nie przebije a jazda do Szczecina w te i spowrotem z psem pociagiem czy autobusem to mega koszt.