Wysłany: Sob 31 Maj, 2014 20:32 [mazowieckie] Dom tymczasowy - Warszawa
Witam, jestem tutaj nowa, ale zarejestrowałam się na forum w konkretnym celu - żeby dać dom tymczasowy jakiemuś bullkowi
Oczywiście zgadzam się na wizytę domową przed i po adopcyjną.
Mieszkam w centrum Warszawy na Al. Niepodległości (blisko GUSu), niedaleko mam super zielone parki, w których świniak mógłby się wybiegać
Jestem fotografem, więc moja praca to cztery do maksymalnie dziesięciu dni w miesiącu i to kilka godzin, więc bullas nie zostawałby na długo sam w domu
8 lat temu jak jeszcze mieszkałam w rodzinnym Poznaniu, jeździłam do schroniska w Swarzędzu i zajmowałam się tam psami (m.in. bullkami).
Witam, już tłumaczę
W Warszawie będę maksymalnie do dwóch-trzech lat.
Później będę prowadzić taki raczej "podróżniczy" tryb życia i często zmieniać miejsce zamieszkania, a nie chciałabym fundować żadnemu zwierzakowi takich zmian co kilka miesięcy, bo sama nie jestem w stanie przewidzieć, w którym miejscu się osiedlę, więc podchodzę do tematu realistycznie i odpowiedzialnie.
Zawsze marzyłam o bullku, jestem totalnie zakochana w tych psach, wiem że wymagają od właściciela wiele cierpliwości i nauki, ale jestem zdecydowania. Chcę przez dom tymczasowy pomóc jakiemuś potrzebującemu świniakowi, bo zawsze wygodna kanapa jest lepsza niż schronisko. No i jednak jest to codzienny kontakt w człowiekiem, co pozytywnie wpływa na późniejszą adopcję i adaptację takiego stworka w nowym domu
Jestem w stanie poświęcić dużo czasu dla psiaka.
Akurat jak jesteś w Warszawie to masz dookoła sporo Bullomaniaków oraz super BullMamę Anię która myślę udzieliłaby Ci kilku cennych rad, bo to nie jest tak hop siup z tymi naszymi Bullami
[ Dodano: Wto 03 Cze, 2014 19:11 ]
Po spotkaniu z Kasią z Fundacji Ast doszłyśmy do wniosku, że charakterologicznie pasuje do mnie psiak z ich fundacjii, w czwartek ląduje u mnie na DT
Trzymam kciuki za Zulę