witam
muszę z żalem ogłosić że musimy oddać nasze kochane psy w inne dobre ręce.
2 letniego bulla - Bazyla i rocznego Doga Argentynskiego - Tadka,
nasz dziecko dostało ogromnego uczulenia na sierść zwierzącą, kicha i dostaję strasznej wysypki po najmniejszym kontakcie z psami. a leki nie pomagają, Dość ciężko jest izolować cały czas 2 aktywne psy od dziecka które je uwielbia i chce się z nimi bawić przy każdej sposobnośći. dlatego zmuszeni jesteśmy je oddać, z ciężkim sercem. ale zdrowie dziecka jest dla nas najważniejsze.
pieski przebywają ze sobą razem cały czas. jedzą i piją z jedne miski. spią ze sobą, nawet kąpią się razem. oba białaski mają rodowody, i nie są kastrowane. mają paszporty, czipy, i komplety szczepień. Bazylek ma uczulenie na większość karm, obecnie dostają Kennels' Favourite. i po tym bazyl się świetnie czuję, tak samo Tadek.
psy świetnie dogadują się z innymi zwierzakami domowymi, zwłaszcza kotami, wykazują cechy opiekuńcze. Bazyl jest zawsze pozytywnie nastawiony do wszytskich, Tadek jest ostrożny, ale skory do zabaw z nowymi osobami/zwierzakami. psy nigdy nie przejawiały agresji, nigdy nie dziabły ani nas osobób dorosłych ani dziecka. PIeski znajdują się w sporym domu z ogródkiem z którego chętnie i często korzystają. i dorze by było gdyby miały takie same warunki, żeby psy się nie męczyły w małym mieszkaniu. Bazyl ma jeden mankament, dość często po spacerach dostawał wysypki a z tego co nam się udało ustalić z paroma vetami jest to uczulenie na słońce, raz jest większe raz mniejsze, ale jest na to specjalna maść która trzeba posmarować chrostki i znikają po jakimś czasie.
pieski chętnie wykonują podstawowe komendy najlepiej za przysmak.
jak są w domu lubią wyglądać przez okno . uwielbiają się przytulać i wskakiwać na kolana.
chcielibyśmy by psy były zaadoptowane przez osobe o dobrym sercu, ktora się nimi nalezycie zajmie i poswieci im czas. psy razem powinny iśc do nowego domu, gdyz sa nierozlaczne, i sie bardzo zle czuja gdy sa choc na chwile osobno.
pieski przebywają w Warszawie
osoby zainteresowane są proszonę o kontakt z pania Elą Kozłowską 531 177 704
która zajmuję się adopcją piesków
# 1
Ostatnio zmieniony przez bepatient Sob 16 Maj, 2015 12:22, w całości zmieniany 1 raz
Sa rewelacyjne i takie zadbane aż szkoda ze los postawił was pod ścianą. Uważajcie na pseuduchow , kastrujcie i odrazy mówicie ze chcecie najpierw przyjechać i zobaczyć gdzie będą mieszkały to tez dyskwalifikuje tych co maja cos do ukrycia .[/code]
Wkastrowane nie trafią w nie powołane ręce,sama adoptowałam rocznego bulla 4 dni temu.
[ Dodano: Czw 14 Maj, 2015 23:51 ]
Jesienią będę szukała kompana/kompanów w tej sytuacji dla Niej ale wam zależy na czasie więc nie pomogę.powodzenia! ja swoją sterylizuję za tydzień wam tez radzę.
Drodzy pasjonaci piesków i użytkownicy forum, psy zostały przekazane pod opiekę fundacji, która się należycie zajmie dalszą adopcją. osoby zainteresowane są proszonę o kontakt z pania Elą Kozłowską 531 177 704 Dziękujemy wszystkim za tak liczne wsparcie i zainteresowanie. Mamy nadzięjeże psy szybko znajdą odpowiedni dom
Adopcje molosy z tego co wiem nie są fundacja ani żadna organizacja to grupka prywatnych osób pomagająca psiakom z powodzeniem .Powodzenia dla pięknych chłopców aż zal za dupę ściska dwie moje ukochane rasy ze musza domu szukać , mam nadzieje ze razem.