Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 11:32 Mercia i Leon - dwa białaski szukają domku
Pozwoliłam sobie również na skopiowanie informacji ze strony Fundacji.
Mercia i Leon.
Oba psy wychowane w domu jednorodzinnym z bardzo dużym terenen zielonym. Są regularnie odrobaczane i szczepione. Nie chorują, nie maja tez alergii. Karmione są sucha karmą i przysmakami.
LEON Daredevil Goblin ur. 07.05.2008
ojciec; Chunky Goblin; matka: Bianca Little Dictator Goblin
Leoś to duży pies o trochę mniejszym rozumku. Wzięliśmy go z hodowli w lipcu 2008 i od początku był przez nas wychowywany. Jest bardzo pogodnym psem, uwielbia zabawy w przeciąganie i zapasy. Jest bardzo silny, ale zdaje się o tym nie wiedzieć, i często taranuje różne przedmioty, które stoją na jego drodze. Jest bardzo pogodnym i łagodnym psem, lubi dzieci. Najchętniej bawiłby się cały dzień, wylegiwałby się w słońcu lub na kanapie przy kominku albo oglądał filmy przyrodnicze. W lutym zeszłego roku Leon przeszedł operacje żołądka, ponieważ w przewodzie pokarmowym utknęła mu połowa piłeczki, która się bawił. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i Leon szybko wrócił do zdrowia. Leon JEST WYKASTROWANY.
Mary Lou Goblin, ur. 07.12.2007
Ojciec: Big L Goblin; Matka Rebeca de Mornay Goblin Opalplast
Mercia zmieniała dom już trzy razy. Poprzedni właściciele wystawili ja na Allegro, ponieważ podobno sprawiała wiele problemów i nie potrafili sobie z nią poradzić. Przywieźliśmy ją do nas w czerwcu 2009 roku. Mercia JEST WYSTERYLIZOWANĄ suczką, o bardzo pogodnym charakterze. Jest bardzo mądra, zwinna i sprytna. Jest terytorialnym psem, przegania wszystkie koty i ptaki ze swojego terenu. Bardzo lubi leniuchować na kanapie, grać piłeczką i zapasy z Leonem. Potrzebuje 15 sekund żeby go pokonać. Przypuszczamy, że sunia sporo przeszła w poprzednich domach, ponieważ ucieka na widok miotły, ucieka, kiedy chce ją się wykąpać, szczeka gdy słyszy wystrzały z petard. Mało toleruje obce psy, które podchodzą do ogrodzenia, ale nie ma żadnego problemu z kontaktem z ludźmi, lubi dzieci.
Mercia potrzebuje dużo czułości i często się jej domaga. Jest dużym pieszczochem. Ma dużo energii potrzebuje sporo ruchu.
psy w dt w Poznaniu, ale czy u hodowcy to nie wiem. nie ma wzmianki na ten temat. wiedzieć pewnie wie
[ Dodano: Pią 29 Kwi, 2011 13:30 ]
nowe wiadomości:
o pieskach hodowca wie. jednak dt, w którym obecnie przebywają jest praktycznie już ds na razie bulki mają grupową terapie przyzwyczajania się do kotka czyli wszystko na dobrej drodze i oby nie zapeszyć.
_____________________________ "Pierwszy bulterier miał dwie komórki mózgowe. Ale jedną zgubił a drugą popsuł"
Autor: Gaby Sojda
# 3
#agata_k Bardzo Uzależniony Lovelas Casanova vel. Kazimierz Wielki
Byłam wczoraj w odwiedzinach u Mery Lou i Leosia. Białaski bardzo szybko się zaklimatyzowały, zachowują się jak by to był ich dom od zawsze. Wyciszone, bardzo wpatrzone w Iwonę, chodzą za nią jak cień w każdy kąt domu. Uwielbiają gości, każdego chętnie witają w progu i wpuszczają do domku po chwili przynosząc supełki w pyszczkach zachęcając do wspólnej zabawy. Mercia uczestniczy w podstawowym szkoleniu PT, osiąga wyniki bardzo dobre , super integruje się z psiakami w grupie. Leoś nadal jest WIEELKIIIM pluszowym wieprzem który ponad wszystko UWIELBIA JEŚĆ, zjadłby cały świat )).
Białasy często mają organizowane wycieczki, co bardzo lubią , Leon po otwarciu drzwi od auta w sekunde znalazł się na fotelu za kierownicą. Czasami zwinność tego ociężałego 40 kilogramowego miśka mnie zaskakuje .
Podczas służbowych wyjazdów właścicielki buliki zostają w super hoteliku pod Warszawą, gdzie mają do dyspozycji super fajny basen, bieznię dla psów( mam nadzieję że odchudzą tłuściutki zadek Leosia)), ogromny teren do szaleństw i hopki.Przed pozostawieniem psiaków w hotelu Iwona jezdzi na zapoznawcze spaerki z opiekunką.
To tak w skrócie, w wolnej chwili opiszę życie Mery Lou i Leonka obszerniej.
Cudne fotki są i ogromna prośba do Magdy od Tomisia o wstawienie. Ja nie potrafię.
Pozdrawiam.