Wysłany: Sro 20 Paź, 2010 13:29 Nelly Biała suczka ok 2 lat
Suczka z pseudohodowli. Ma ok 2 lat. Niedawno rodziła szczeniaki. Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie- niestety mija się to z rzeczywistościa. Suce można policzyć wszystkie kości, miednica jej odstaje. Suczka jest bardzo wystraszona- jest w najgorzym stanie psychicznym ze wszystkich dotychczasowych wyciągniętych psów z tej pseudo.
Prosimy o zrzutkę na dobra karmę dla suczki.
# 1
#agata_k Bardzo Uzależniony Lovelas Casanova vel. Kazimierz Wielki
Tak, suczka jest u Magdy. jeżeli chodzi o karmę to: Purina Pro Plan z łososiem lub Royal Canin Maxi Babydog.
To są jakieś 2 totalnie różne opcje, więc rozumiem że suka nie ma alergii i pewnie jadła pomyje, więc wybór karmy jest kwestią otwartą?
Przy takim stadium wycieńczenia organizmu potrzeba jej karmy super premium dla suk szczennych/karmiących/szczeniąt - jeśli nie ma ku temu wskazań to nie ma sensu paść jej rybą.
Jestem w klubie hodowców e-karmy i w cenie 15 kg royala mogę zamówić 25 kg dużo lepszej jakościowo karmy http://www.e-karma.pl/pro...eeders-Bag.html
Jeśli suka jest wrażliwa/alergiczna to też coś się tam znajdzie lepsiejszego:)
Tak, suczka jest u Magdy. jeżeli chodzi o karmę to: Purina Pro Plan z łososiem lub Royal Canin Maxi Babydog.
To są jakieś 2 totalnie różne opcje, więc rozumiem że suka nie ma alergii i pewnie jadła pomyje, więc wybór karmy jest kwestią otwartą?
Przy takim stadium wycieńczenia organizmu potrzeba jej karmy super premium dla suk szczennych/karmiących/szczeniąt - jeśli nie ma ku temu wskazań to nie ma sensu paść jej rybą.
Jestem w klubie hodowców e-karmy i w cenie 15 kg royala mogę zamówić 25 kg dużo lepszej jakościowo karmy http://www.e-karma.pl/pro...eeders-Bag.html
Jeśli suka jest wrażliwa/alergiczna to też coś się tam znajdzie lepsiejszego:)
Wybór karm między pro plan puppy z łososiem a rc maxi baby dog nie jest niczyim wymysłem lecz długotrwałą obserwacją na czym psy lepiej odzyskują kondycje. Osobiście uważam że rc maxi babydog jest lepsze. Jedna z nielicznych karm rc robiona z suszonego mięsa i choć ogólnie nie polecam rc, dla mnie to bomba kaloryczna super przyswajalna która się przyda dziewczynie. Niestety droższa
Dodaję: nutra niestety nie sprawdza się w takich sytuacjach