Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 3.239.87.20 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

OBIEREK historia jego drogi do domu u MICHAŁA :)
Autor Wiadomość
Demonique
[Usunięty]

Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Nie 06 Wrz, 2009 14:07  Kolejny bullbiedak w Zyrardowie

Bylam tam dzisiaj. Wlasnie siedze i pije drina bo sie nie moge pozbierac. Malutkie schronsiko ktorym opiekuje sie i zatrudniowa w nim jest az cala jedna osoba, na zmiane z inna babeczka. Wszystko. Przepelnione na maxa. Psy leza we wlasnych odchodach bo nikt ich nie wyprowadza, zreszta nie ma kto. Pani kierownik calkiem ogarnieta choc sama siedzi i pracuje w kanciapie na piec kaflowy (taki staaary co sie kiedys na takich wszystko gotowalo).

Bulis u ktorego bylam jest naprawde ladny ale...troszke za bardzo skupiony na wlasnym ogonie. Jest juz po kwarantannie i po obcieciu jajek, zachipowany. Pozniej wstawie zdjecia.

Chce powiedziec jeszcze co tam zastalam: przygladalam sie bulikowi, stalysmy z jedna wolontariuszka az tu nagle za nami jazgot i psi krzyk: w boskie za naszymi plecami dwa psy rzucily sie na trzeciego. Nie ostrzegawczo ale z checia mordu, gryzly go jeden w gardlo drugi w noge...przed oczami mam ten obraz az do teraz. Darlam sie z nieboglosy, rzucilam w nie miotla ale to nic nie pomagalo. Gryzly sie bardzo agresywnie z minute, dopiero kierowniczka wpadla do boksu, oblala je woda i zaczela wlasnymi rekoma wyrywac psy za nogi. Bylam w szoku! odciagnela jednego to drugi sie rzucal, jeszcze chwila i by go rozerwaly...Podziwiam te kobiete za odwage i poswiecenie bo ja bym sie zesr..... ze strachu.
Piec minut pozniej przyjechali jacys panstwo z owczarkiem niemieckim. Ona starsza babka, zaryczana i w jakiejs traumie: pies zostal im podrzucony niby na jeden dzien, ale wlasciciel nie wrocil. W miedzyczasie przez 5 dob jak z nimi byl zdarzyl juz pogryzc i ludzi i zwierzeta. Mieli juz i straz i policje na karku wiec przyszli oddac psa do schronu i co? NIE MA MIEJSCA. Fizycznie nie bylo gdzie go upchac. I znowu roszady ktorego psa gdzie dorzucic zeby nie bylo jadki. Mowie Wam, nie moge sie pozbierac. Najgorsze jest to ze zbliza sie zima i nie wiem jak te psy tam przezyja. Schronisko nie ma swojej strony www wiec nikt o nim nie wie i nie ma jak pomoc. Mi rece opadaja, bo wiem ze ludzie cierpia na ogolna znieczulice i chocbym pisala nie wiem ile postow to i tak co to da? ...A moze sie myle?

#Lulamon
Stały Bywalec

Pomogła: 1 raz
Piwa: 103/39

Wysłany: Nie 06 Wrz, 2009 14:21  

Niestety w moim mieście jest to samo :zly: Taki sam piec o którym pisałaś...i psami "opiekuje" się jedna osoba.. Z powodu braku miejsc właściciel na terenie schroniska postawił kilka bud z łańcuchami...Psy sa przykute do nich i biegają bo trawie..nie wiem jak przetrwają zimę;/
Byłam tam ostatnio zawieść karmę i kołdry i ten widok mnie przeraził :-/

#Stanzabetika
Zaangażowany

Piwa: 152/239

Wysłany: Sro 09 Wrz, 2009 19:16  

na szczeście dzisiaj bulek z Żyrardowa został juz zabrany...

Demonique
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 23:43  

I wiem ze beda z niego ludzie,znaczy psy :) teraz kolej na kolejnego dziadzia z palucha

#Stanzabetika
Zaangażowany

Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 00:29  

Oby się udało,jakoś mnie tan piesiur z Żyrardowa zaczarował...
Na Paluchu jest nastepny bull?
Czy ludzie już nie mają sumienia???

Demonique
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 10:18  

Bida ktora jest jeszcze na plauchu to taki 80 % bulis, stary i pogryziony. Jest tam juz 8 miesiecy ale to nie znaczy ze ma tam zostac do konca zycia? Jade do niego w przyszly weekend, porobie fotki i postaram sie go wyciagnac na spacer. Zaloze kolejny watek i znowu bede zebrac o kase....

^dragonh3art
Administrator
Cerber & Negra & Landryna

Pomogła: 11 razy
Piwa: 541/1238

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 14:48  

a czy jest szansa na jakies fotki tego psiaka? ludzie są wzrokowcami, napewno z fotkami bedzie łatwiej, bo moze ktos zobaczy i akurat się zakocha i powie - ten zaden inny, czego biedakowi zyczę

#Stanzabetika
Zaangażowany

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 14:50  

mam fotki,ale nie są one mojego autorstwa,więc nie bardzo wiem czy mogę ich użyć...

Demonique
[Usunięty]

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 15:24  

Mysle ze robila je osoba ktora chce znalesc mu dom i nie sadze zeby miala jakies obiekcje, a jak nie jestes pewan to zapytaj :P

Demonique
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Paź, 2009 10:18  

Nadal do wziecia...

10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje