Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.9.169 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

[opolskie] Meszaniec amstaffa z wilczurem w bardzo z łym sta
Autor Wiadomość
Goha2803
Nowicjusz

Postawił 5 piw(a)
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 13:53  [opolskie] Meszaniec amstaffa z wilczurem w bardzo z łym sta

Witam! Mam do Was pytanie o to jak mogę pomóc psu, który znajduje się w moim domu. Nie jest on mój, tylko mojego brata, który nie bardzo się nim interesuje, karmi go moja mama. Jest w kojcu, ze wzgledu na to, że mamy kury, a przeskakiwał nawet przez podwyższone ogrodzenie. Jest to mieszanka amstaffa prawdopodobnie z wilczurem. Jako szczeniak wyglądał jak rasowy pies, problemy pojawiły się później. Ma chorobę kości(powykrzywiane łapy). Dostawał na to jakieś tabletki, ale nie bardzo to pomogło. Ma też jaskrę, tracił powoli wzrok, nie jestem pewna czy teraz w ogóle widzi. Od kilku lat nie mieszkam w moim rodzinnym domu, przyjeżdżam rzadko. Ostatnio jego widok przyprawił mnie o łzy. Na jego ciele pojawiły się rany, które drapie. Mama wezwała weterynarza, na co ten stwierdził, że to efekt mieszania ras i nic się nie da z tym zrobić. Uśpić też go nie można, bo to nie jest stan, który pozwala na uśpienie psa. Czy możecie mi poradzić co można zrobić w takiej sytuacji? Ciężko patrzeć, jak to zwierzę się męczy. Przesyłam kilka zdjęć jego i kojca. Proszę o radę. Z góry dzięki za odpowiedź.

^dragonh3art
Administrator
Cerber & Negra & Landryna

Pomogła: 11 razy
Piwa: 541/1238

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 15:13  

ja myślę, ze porozmawiac z bratem aby zgodził się aby osu poszukać nowego domu

Goha2803
Nowicjusz

Postawił 5 piw(a)

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 16:06  

Myślę, że brat nie będzie miał nic przeciwko, bo i tak nie interesuje się jego losem. Dlatego piszę m.in. tutaj, może znajdzie się ktoś, kto go przygarnie :/

Wariat Zero
Poczatkujący

Piwa: 24/22

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 16:37  

Gdzie dokładnie jest piesek?

Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Goha2803
Goha2803
Nowicjusz

Postawił 5 piw(a)

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 16:43  

Woj. opolskie, wioska koło Prudnika

x sandra x
Nowicjusz
sandra

Otrzymał 16 piw(a)

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 20:45  

a dokładnie ?

Goha2803
Nowicjusz

Postawił 5 piw(a)

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 22:07  

Wolałabym na razie nie podawać nazwy miejscowości. Mogę wiedzieć w jakim celu pytasz?

x sandra x
Nowicjusz
sandra

Otrzymał 16 piw(a)

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 22:41  

zajrzyj w wiadomości :)

#Anita
Bardzo Uzależniony

Pomogła: 5 razy
Piwa: 183/160

Wysłany: Sro 25 Gru, 2013 19:20  

Krzywe łapy, jaskra, rany na skórze, to raczej efekt zaniedbania i syfu w kojcu niż mieszania ras.
Pies jest wyniszczony i nie dziwię Ci się, że nie podajesz adresu, bo wstyd i pewnie też obawa, że ktoś zrobi tam nalot.
Jak nie możesz go zabrać, to chociaż posprzątaj kojec z gówien i kup psu jakąś dobrą karmę, bo skargami na brata nie pomożesz psu.

Autor postu otrzymał 2 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
*Bull Ania, Julka
Goha2803
Nowicjusz

Postawił 5 piw(a)

Wysłany: Sro 25 Gru, 2013 21:27  

Tylko wiesz, ja to zrobię, zadbam o niego przez te kilka dni, a potem będzie to samo...Dbałam o niego od małego, wszystko robiłam pod książkę o amstaffach, jego stan zaczął się pogarszać odkąd się wyprowadziłam... Z czasem było tylko gorzej. Krzywica została rozpoznana jak pewnego dnia pies miał taką wykrzywioną łapę i nie mógł na niej stanąć, więc powiedziałam bratu, że pewnie złamana i musimy jechać do veta. Wtedy była diagnoza i przypisanie tabletek, które dostawał, ale nie wiem czy już nie było za późno. Ja potrzebuję jakiegoś długoterminowego rozwiązania. Adresu nie podaję ze względu na bezpieczeństwo, ale nie wiem czy właśnie taki nalot nie byłby dobrym rozwiązaniem, żeby poruszyć mózgownice zastałe co niektórych w tym domu... I żeby nie było, mi nie jest wstyd, bo to nie ja tutaj powinnam się wstydzić...
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje