Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.14.89 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Plamka poszukuje kochającego domu
Autor Wiadomość
#awu
Zaangażowany

Piwa: 97/17
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Nie 17 Lut, 2013 15:09  Plamka poszukuje kochającego domu

Zatem kolejny gamoń wylądował na moich włościach na tymczasie.
Plamka szuka domu! Chyba miała być pitbulem red nose ale trochę nie wyszła :roll:

Jest dorosłą suką zabraną ze schroniska przez fundację AST i pomieszkuje ze mną i z Umą. Bardzo źle znosiła schronisko, nie wychodziła z budy i chudła w oczach dlatego zdecydowałam dać jej DT. Plamka bardzo dobrze rokuje pod kątem adopcji choć ma tez swoje minusy.
Z dużą cierpliwością znosi nieustające dowody wielkiej miłości Umki choć nie do końca tą miłość odwzajemnia. Z natury jest psem delikatnym, miękkim z charakteru ale chętnie współpracującym z człowiekiem i w niego wpatrzonym, dlatego chciałabym jej szybko znaleźć domek żeby nie przywiązywała się zbytnio do mnie. Póki co mogę powiedzieć tyle że szybko się uczy - objawy lekkiej histeri (z radości) przy wychodzeniu na spacer opanowałyśmy w dwa dni. Nie broni miski ani zabawek, reaguje na korekty nawet lepiej chodzi na smyczy od mojego własnego psa :) . Do klatki przekonała się w jeden dzień, zwłaszcza, że daje ona schronienie przed Umką :evil:
Coś musiała niedobrego w życiu przeżyć bo nie jest zbyt ufna w stosunku do obcych.
Jak to ttb wymaga stanowczego prowadzenia ale z wdzięcznością przyjmuje delikatność i spokój. Potrzebuje dużo ruchu. Myślę że fajnie czułaby się w towarzystwie spokojnego i mniej aktywnego psa niż moja Uma 8-)

joasssiia
Poczatkujący
joasssiia

Pomogła: 1 raz
Piwa: 5/26

Wysłany: Nie 17 Lut, 2013 17:27  

Plamka jest piękna z co to za piesek w klatce??
tak ładnie śpi :mrgreen:

#awu
Zaangażowany

Wysłany: Nie 17 Lut, 2013 18:12  

ten piesek w klatce to moja Uma zaanektowała plamkową klatkę 8-)

$KamiS
$Bully Rescue

Piwa: 183/69

Wysłany: Nie 17 Lut, 2013 20:19  

słodki pyszczek ma :) no nic trzeba się wziąć w obroty i wysyłać zapytania do ludzi :) zobaczymy co uda się nam zdzialać a ile może mieć mniej więcej latek ?

#awu
Zaangażowany

Wysłany: Nie 17 Lut, 2013 21:05  

Plama jest dorosła ani młodziak ani senior - w kwiecie wieku :mrgreen: ja się tam jakoś specjalnie nie znam na tych zębach ale są w nienajgorszym stanie, ja bym jej dala między 3 a 5 lat ze skłonnością do 3 8-)

#awu
Zaangażowany

Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 09:54  

Dorzucam kilka zdjęć Plamy gdyby ktoś był ciekawy jak wygląda w całej okazałości :)
co do zachowania to dziewczyna się otwera, szybko się uczy, bardzo by chciała pobrykać na spacerach, pomijając nawet fakt, że Plamka jeszcze się tak nie słucha całkiem (jest u nas dopiero tydzień) to mój Umek jest dla niej zby czołgowaty więc póki co nie mogą jeszcze razem biegać luźno bo nie wiem czy jak by się nakręciły to sama dałabym radę je odkręcić 8-) o połapaniu nie wspomnę. A bieganie Plamki z linką jest też niemożliwe bo musiałabym się cały czas drzeć "Uma zostawiła linkę" :) ostatnio na spacerze Uma bawiąc się z wilczakiem na lince omal go nie udusiła bo napierw go nią oplątała a potem ruszyła galopem przed siebie z linką w zębach :evil:

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje