Wysłany: Sro 07 Maj, 2014 15:40 Podzielę się domem z Bulterierem :)
Jak w temacie zaoferuje odpowiedzialny i solidny dom bulterierowi .. Wiek czy też płeć nie gra roli
Dołączam oczywiście odpowiedzi na ankietę .
1. Mieszkam w mieszkaniu .
2.Nie .
3.Tak ( Stafford ) Niestety starość .
4. Znajomy weterynarz posiada dwa pieski tej rasy .
5. Ponieważ jak i pod względem wyglądu i tym bardziej charakteru odpowiada mi ta rasa . Czytałem wiele o tej rasie jakieś już dwa lata o niej czytam , rozmawiałem ze znajomym który hoduje dwa pieski .
6. Nie mam dzieci .
7. Oczywiście .
8. Jeśli już będzie jakiś wyjazd planowany to pies jedzie ze mną .
9. Oczywiście że tak .
10. Jestem tego świadom i nie jest to dla mnie problem .
11. Tak liczę się z tym / Nie jeszcze nie brałem udziału w takim szkoleniu .
12. Nikt z domowników nie ma alergii .
13. Jestem gotów na ponoszenie kosztów związanych z wizytami weterynaryjnymi .
14. Tak , planuję .
15. Jestem za sterylizacją, kastracją .
16. Jestem gotów podpisać taką umowę .
17. Produktami dostępnymi w sklepach dla zwierząt oraz .. No umówmy pies też lubi różne rzeczy np . ser , twaróg , mięsko z ryżem czy różne przysmaki dla psów .
18. W związku z tym że jest to mieszkanie .. Pies nie może wyjść na zewnątrz bez opieki .
19. Tak , jak najbardziej ..
Ja też mam jedno pytanie .. Czy to że mieszkam w mieszkaniu czy w domu jest jakimś decydującym warunkiem ?
_____________________________ "Bullterier też człowiek - tylko kocha jak pies"
Wysłany: Sro 07 Maj, 2014 15:55 Re: Podzielę się domem z Bulterierem :)
green napisał/a:
Ja też mam jedno pytanie .. Czy to że mieszkam w mieszkaniu czy w domu jest jakimś decydującym warunkiem ?
Zakładając, że to będzie zdrowy pies, to nie. Bulterier nadaje się do mieszkania. Niezależnie od tego gdzie się mieszka, pies powinien mieć zapewnione atrakcyjne spacery.
_____________________________ "NARÓD WSPANIAŁY, TYLKO LUDZIE K...RWY !"- Józef Piłsudski
Rozumiem .. Zależy też jakie to problemy zdrowotne miały by być , trzeba mierzyć siły na zamiary ale myślę że nie tylko zdrowy piesek wchodzi w grę Moim chyba jedynym wymaganiem jest to by był to pies lub też suczka która lubi kilkugodzinne spacery a z racji że ta rasa uwielbia ruch to nie było by z tym racze problemu .. Lubię fotografować przyrodę a do tego spędzać aktywnie czas więc taki kompan wypraw był by idealny
_____________________________ "Bullterier też człowiek - tylko kocha jak pies"
Chyba mieszkanie lub dom nie maja wiodacego znaczenia, wrecz przeciwnie: czesto ludzie majacy ogrodzone podworko nigdy z psami poza nie nie wyjda, bo wychodza z zalozenia ze pies sie wybiega na dzialce, a nie do konca tak jest