Wysłany: Pon 07 Gru, 2009 20:57 POMOC - kto może co, jak i gdzie!
W nawiązaniu do dyskusji z Forum proponuję rozpocząć taki wątek w którym moglibyśmy pisać jakiego rodzaju pomocy możemy udzielić
Pomocy udzielanej psom, jak i tej która mogłaby być użyteczna przy fundacji (w chwili gdy taka powstanie)
Takie informacje można by później poukładać względem województw,a tam z kolei względem miast. Byłoby to przydatne info w momencie robienia jakiejś akcji. Każdy profil byłby podlinkowany, coby łatwiej było od razu kontaktować się z daną osobą.
Najlepiej info w punktach. Ja zacznę
1. Nick/Imię = NiN/Aga
2. Województwo = Wielkopolska
3. Miasto = Poznań
4. Prawo jazdy = Tak
5. Auto = Tak (chwilowo w ograniczonym zakresie)
6. Pomoc w ewentualnym transporcie czy sprawdzeniu DT = Tak
7. Dom tymczasowy = Tak (jednak nie w najbliższym czasie)
8*. Dodatkowo = fotografia (czyli obcykanie psów, przyszłych właścicieli, szpiegostwo hehehe itp ) jak mi cos przyjdzie do glowy, co mi umknelo to dopisze
* - tak jak Gruza pisała na szarym mogą to być nasze przydatne umiejętności jak u Niej, tworzenie grafiki i portali, czy np. zagadnienia prawne jeśli ktoś jest prawnikiem, albo tak jak Mateusz (syn KIKIMORY) który może pomagać przy akcji ze sterylkami itp. Naprawdę wszystko wchodzi w grę, pomoc w załatwieinu taniej karmy, hotelu, lekarstw, weterynarza etc.
Tu macie do kopiowania punkty:
1. Nick/Imię =
2. Województwo =
3. Miasto =
4. Prawo jazdy =
5. Auto =
6. Pomoc w ewentualnym transporcie czy sprawdzeniu DT =
7. Dom tymczasowy =
8. Dodatkowo =
Myślę, że to będzie fajną podstawą do opracowania takiej mapy wolontariuszy
1. Nick/Imię =cobrad/Majka
2. Województwo = wielkopolskie
3. Miasto = Poznań
4. Prawo jazdy = tak
5. Auto = zazwyczaj tak ( z tym, że służy także firmie więc nie zawsze jest wolne )
6. Pomoc w ewentualnym transporcie czy sprawdzeniu DT = tak ( ale w parze )
7. Dom tymczasowy = raczej nie ( ewentualnie sytuacje kryzysowe na dobę lub dwie )
8. Dodatkowo = w razie powstania fundacji lub stowarzyszenia 1% podatku, comiesięczna kwota ( w miarę możliwości finansowych ) wpłacana ( z tym, że data ruchoma - zależę od inwestorów jeśli w ogóle są ), bazarki, pomoc przewożącym, nękanie znajomych o wpłaty lub podatek, albo jakieś fanty.
1. Nick/Imię = Ania;)
2. Województwo =Zachodnio-pomorskie
3. Miasto =Police
4. Prawo jazdy =brak
5. Auto =brak
6. Pomoc w ewentualnym transporcie czy sprawdzeniu DT =sprawdzeniu DT tak
7. Dom tymczasowy =tak,ale wybitnie łagodne psy z racji małego dziecka i bez adhd **
8. Dodatkowo = szukanie sponsorów,dofinansowanie jakiejś akcji,ogłaszanie ,,gotowców'' do adopcji,zbiórki wśród znajomych / rodzinki
** no i jak będe mogła czasowo ,teraz będe mieć remonty to wiadomo,a w wakacje będe mieć już swojego stałego stwora więc też odpadnie,ale póki mogę to przyjmuje stwory.
_____________________________ Pocałuje rękę, która nie będzie mogła mu dać jeść, wyliże rany odniesione w starciu z brutalnością świata... Kiedy wszyscy inni przyjaciele odejdą, on pozostanie"
# 3
Ostatnio zmieniony przez Ania Wto 08 Gru, 2009 11:35, w całości zmieniany 3 razy
1. Nick/Imię = AV/ Ulka
2. Województwo = zach-pom
3. Miasto = Koszalin
4. Prawo jazdy = Tak
5. Auto = Tak
6. Pomoc w ewentualnym transporcie czy sprawdzeniu DT = Tak ale*
7. Dom tymczasowy = Tak ale*
8. Dodatkowo = mogę poprowadzić księgowość fundacji, ale pewnie będzie to mało możliwe ze względu na odległość od siedziby fundacji. W każdym razie gdyby były jakieś problemy natury formalnej, mogę pomóc, coś doradzić o ile sama będę taka wiedzą dysponowała
teraz wyjaśnienie tego ale*
mogę psa np sprawdzić w schronie, lub u kogoś, ale cierpię na notoryczny brak czasu. Pracuje w Koszalinie, dziecko mam w przedszkolu w innym miasteczku, a starsza córka po szkole czeka już w domu na obiad, który też ja muszę ugotować. Oprócz tego mam swoje psy i kota, który też musi obiad zjeść Wiec jeżeli się zobowiążę oblukać psa to będzie jednorazowy wyskok, zerwanie się z pracy, w miarę możliwości dalsza pomoc.
_____________________________ Pomagać to trzeba umieć, szczególnie za cudze pieniądze..
1 Kikimora stara zmora czyli Danka
2 Wielkopolska
3 Wieś w okolicach stolicy Pyrlandii
4 Brak z powodu antytalentu i niechęci do przedmiotóe technicznych i skomplikowanych, gdyż nigdy nie opanuję tego a nie chcę komuś krzywdy uczynić niemoctwem swym
5 Mąż posiada, ale rzadko je widuję (męża niestety tez bo ciężko pracuje)
6 Jak dobra dusza zawiezie mogę inwigilować i przepytać na tę okoliczność czy ktoś dobrym człowiekiem jest i psa nie ukrzywdzi (wyczuwam od razu kto ma złe intencje, albowiem jestem wiedźmą)
7 Dom tymczasowy, raczej tak, choć psów u nas dostatek. Jak miejsce będzie to chętnie. Lubię zwłaszcza stare psy i mam do nich cierpliwość
8 Dodatkowo moge pełnić funkcję pilnowacza coby ludziska mili byli i do oczu sobie nie skakali tylko grzecznie współpracowali i ratowali pieski z niedoli
Amen
to pisałam ja Kikimora stara zmora
1. Nick/Imię =viva /Wanda
2. Województwo =Mazowieckie
3. Miasto =Warszawa
4. Prawo jazdy =Tak
5. Auto =Tak
6. Pomoc w ewentualnym transporcie czy sprawdzeniu DT =Tak
7. Dom tymczasowy =nie
8. Dodatkowo = kasa,
Wcześniej już deklarowałem swoją pomoc i to podtrzymuję.
1. Nick/Imię = yarodh/jarek
2. Województwo = kuj-pomorskie
3. Miasto = Toruń
4. Prawo jazdy = tak
5. Auto = tak
6. Pomoc w ewentualnym transporcie czy sprawdzeniu DT = tak*
7. Dom tymczasowy = nie**
8. Dodatkowo = pomoc finansowa(w miarę mozliwości),wywiad,foto psiaków i inne -wszystko do uzgodnienia(np.pomoc przy opece nad psem-wyprowadzanie psa na spacery itp)
* - zależnie od wolnego czasu,wiadomo praca nie zawsze pozwala
**- ewentualny nocleg,po odebraniu psiaka i przed transportem do DT lub nowych włascicieli.Wszystko jednak po uzgodnieniu z moją piekniejszą połówką
_____________________________ Żyć żeby kochać ,kochać żeby żyć....
Spike w moim sercu na zawsze!
1. Nick/Imię = wiele dragonh3art, Gothika, Astaroth/Gosia
2. Województwo = łódzkie
3. Miasto = Łódź
w ramach wolontariatu - TYLKO pomoc informatyczna, techniczna typu prowadzenie Bull-Bazarka, strona Fundacji S.O.S. i inne informatyczne uslugi tego typu
co do reszty, totalny brak wolnego czasu, dziecko, psy (trzy dorosłe psy - samiec i suka bullterrier i suka pitbull) i masa innych zobowiązań
_____________________________ "Najgorszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka..."
- George Bernard Shaw
Cocainne/Marta
Mazowieckie
Warszawa
Prawo jazdy: nie
Samochód : tak
Mogę zaoferować pomoc w kwestii transportu na terenie W-wy i okolic w zimę praktycznie 7/24 bo poza sezonem motocyklowym mamy wolne,od wiosny głownie w tygodniu bo niestety w weekendy mamy wyścigi. Poza tym mogę pomoc w sprawdzaniu domków dla psiakow jednak wolałabym w towarzystwie.A i zapomnialabym jako, ze moj ukochany jest fotografem robienie zdjęć także wchodzi w rachubę a ja mogę odwiedzać bidy w schroniskach(dysponuje masa czasu bo moja obecna praca to bycie kura domowa )
1. Lulamon / Monika
2. Śląskie/Mazowieckie
3. Myszków/Katowice/Warszawa
4. Prawo jazdy: Tak
5. Auto - tak, czasami ograniczony dostęp
6. Pomoc w ewentualnym transporcie czy sprawdzeniu DT = tak
7. Dom tymczasowy = na terenie Warszawy, w zależności od wolnego czasu.
8. Dodatkowo = Odwiedzenie schroniska, sprawdzanie stanu psów. Robienie zdjęć jak najbardziej. Pomoc finansowa jak tylko mogę. Transport psów ze Śląska do Warszawy, ale podróżuje pociągami wiec dla niektórych psów może być to problem..jeśli nie to chętnie pomogę.
narazie nic więcej mi do głowy nie przychodzi. Ogólnie chętna do pomocy