W radomskim schronisku dla zwierząt na adopcję czeka prześliczna sunia mix z bullterierem,któreś z rodziców minęło się w ciemnym korytarzu z bullterierem napewno.Jest większa od typowego wzorca rasy ale charakterystyczna kufa wskazuje na mix z tą właśnie rasą.Suka od lata błąkała się przy jednym z targowisk,bez problemu dała się złapać,nie protestowała przy zakładaniu smyczy i sama wskoczyła do samochodu.W schronisku została oceniona na 2 lata,łagoda,potrafi chodzić na smyczy,nieco nieśmiała.Myślę ze wiecej na jej temat mogliby powiedzieć pracownicy schroniska.W radomskim schronisku jest przepełnienie,psów jest dużo za dużo,może uda sie pomóc tej bidzie,znaleźć jej dom tymczasowy.
PROSZĘ POMÓŻMY JEJ ZNALEŹĆ CHOCIAŻ DOM TYMCZASOWY!!!!
[ Dodano: Pią 18 Lut, 2011 10:42 ]
postaram się dowiedzieć więcej o suce.Nie wykazuje agresji zarówno w stosunku do psów a tym bardziej ludzi(co widac na załączonych fotografiach)
Moim zdaniem sunia ta nie jest krzyżówką bullteriera i zdecydowanie lepiej dla niej będzie (ułatwi to adopcję) jeśli będzie się ją opisywało jako mieszańca, a nie mixa bulla. Sunia słodka, niestety domów stałych i tymczasowych brak.
Raczej jest to mieszanka z owczarkiem , z bullami nie ma nic wspólnego , nawet w małym procencie.
Tak jak napisał poprzednik lepiej nie opisywać jej jako mixbull można jej tylko zaszkodzić , niestety nie wszyscy są miłośnikami tej rasy.
Ładna sunia ma szansę znaleźć domek , proponuję ogłosić ja na forach ogólnych o psach .
Ogłoszę gdzie się da nic więcej dzisiaj zrobić nie mogę