Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.9.174 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: dragonh3art
Wto 06 Sie, 2013 13:24
porzucony pies na działkach :(:( pomocy
Autor Wiadomość
#fonia
Uzależniony

Pomogła: 1 raz
Piwa: 274/305
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Nie 17 Lut, 2013 15:06  porzucony pies na działkach :(:( pomocy

W Warszawie na Siekierkach mieszka spory pies na działce, na której mieszkali kiedyś jego "państwo" - para meneli. Z tego co się dowiedziałam od sąsiadów menele dostali mieszkanie, a psa zostawili. Do psa przyjeżdża matka meneli, ale nie wiadomo jak często. Pies nie jest bardzo zabiedzony, ale nie ma nawet budy. Mieszka w zagrodzie z szopą, która nijak nie chroni go przed zimnem. Pies ma grube futro i pewnie dlatego jeszcze żyje. Generalnie warunki rozpaczliwe.

Szukam dla niego pomysłu na pomoc. Nie chcę powiadamiać schroniska na Paluchu, bo wiadomo jakie tam są warunki. dziś zawiozłam mu jedzenie, ale nie rzucił się na nie. generalnie mocno szczeka, ale to chyba bardziej strach, niż agresja. niemniej do zagródki nie odważyłabym się sama wejść.

Może ktoś ma pomysł kogo można by powiadomić? Ponoć straż miejska już tam była z interwencją, pozabierali im dużo zwierząt, ale ten się ostał nie wiadomo dlaczego.

założyłam mu wydarzenie na FB:

http://www.facebook.com/events/435154726565538/

bardzo proszę o pomoc w udostępnianiu

a oto sam pies:

wątek na dogo:
http://www.dogomania.pl/f...-%28-%28-pomocy

#fonia
Uzależniony

Wysłany: Pon 25 Lut, 2013 21:00  

Pojawiła się nadzieja dla psiaka :) Azyl pod Psim Aniołem chce nam pomóc i wziąć psiaka pod swoją opiekę. niestety w fundacji brakuje pieniędzy, także bardzo prosimy o deklaracje na hotelik.
pies niestety bardzo się boi człowieka i zagoniony do szopy wykazuje agresję. potrzebuje hotelu, socjalizacji i dopiero będzie mógł szukać domu. Hotel pod Warszawą to koszt ok. 400zł. błagam o wsparcie dla niego. warunki w jakich mieszka, to jest istny koszmar. dziś pierwszy raz weszłam z panem Markiem z Azylu do tej zagrody i to co zobaczyłam w szopie przerosło mnie. bród i smród. kawałka wolnej ziemi od śmieci, gnijących szmat. pies miał złamaną przednią łapkę (wcześniej myślałam, że to zwyrodnienie). ktoś do niego przychodzi tylko raz na kilka dni .
im szybciej zbiorą się deklaracje, tym szybciej skończy się dramat tego starego psa :(

konto Fundacji:

Fundacja Azylu pod Psim Aniołem
Kosodrzewiny 7/9
04-979 Warszawa

PKO Bank Polski
03 1020 1042 0000 8802 0109 6528
z dopiskiem: pies z Siekierek

#fonia
Uzależniony

Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 21:10  

psiak opuścił dziś trolownię, która była jego domem.
zamieszka w hotelu ze szkoleniowcem, ale na razie spędzi kilka dni w lecznicy. trzeba zrobić mu przegląd i wykastrować.
ogromne podziękowania dla Fundacji Azylu pod Psim Aniołem, którzy się nad nami ulitowali :)

Riko zapakowany do samochodu :) jeszcze niezbyt szczęśliwy, ale mam nadzieję, że za jakiś czas doceni...

Autor postu otrzymał 6 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 6 piw(a):
sysia, Bogna, sarcia_sarcia, Julka, #CAIRA, *Bull Ania
#Olaa
Zaangażowany

Piwa: 121/104

Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 21:32  

Brawo Kasia za inicjatywę!

$KamiS
$Bully Rescue

Piwa: 183/69

Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 22:09  

kurcze oby więcej takich ludzi naprawdę !! wielki szacunek za to co dla tego psiaka zrobiłaś i oby znalazł później szczęśliwy domek..

#fonia
Uzależniony

Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 22:23  

dzieki za miłe słowa :) tak na prawdę, to to co zrobiłam powinno być obowiązkiem każdego, kto tamtędy przechodził. nie podaruje sobie, że tak późno go odkryłam.
Najważniejsze, ze koszmar Rika już się kończy.
Trzymajcie kciuki, żeby szybko dał się przekonać do człowieka. to co jest pocieszające, to że psiak przede wszystkim ratuje się ucieczką, a dopiero zagoniony w róg zaczyna się bronić. to dobrze rokuje ;) posiedzi w ciepełku, dostanie dobrą michę i może przemyśli, że już nie opłaca sie przed człowiekiem bronić, bo same dobre rzeczy sie dzieją :)

MartaPesto
Zaangażowany

Piwa: 68/91

Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 23:47  

Kasia na pewno Riko wyjdzie na prostą :) ta historia musi się skończyć dobrze :)

#fonia
Uzależniony

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 11:52  

kurna, ja to mam pecha/szczęście. rano wyekspediowałam Rika, a wieczorem na spacerze znalazłam przywiązanego pod sklepem buldożka. krążyłam z Lakim pół godziny, bo jakos od razu mi sie lampka zapaliła, że coś nie tak. weszłam do sklepu spytac o właściciela, a sprzedawca mi na to, że on tez jest zaniepokojony, bo psiak dość długo juz tak siedzi.
odprowadziłam Lakiego, pozamykałam psy i wróciłam po trzęsącego się z zimna gnoma. w sklepie zostawiłam info z tel, że pies u mnie.
Noc nie przespana, bo buldożek strasznie rozemocjonowany nie mógł miejsca znaleźć, charcholił na całe gardło, pierdział, ze łzy mi ciekły. troszkę pospał i od 6 rano znowu dreptał.
no i o 8 rano zadzwonił tel i co się okazało. chłopak zapomniał o psie. to pies dziewczyny, on miał ciężki dzień i najzwyczajniej zapomniał, że wyszedł z psem. w nocy mu się przypomniało, wrócił, ale psa już nie było. opier...iłam go z góry na dół, no i psa wydałam. co miałam zrobić. mam nadzieję, że się przestraszył i więcej psa nie zostawi.
ja juz załamana, że taki tymczas uroczy mi się trafił, ale historia sie dobrze skończyła :)

#Olaa
Zaangażowany

Piwa: 121/104

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 11:59  

Jak można zapomnieć, że się wyszło na spacer z psem. Buhaha jaki koleś. o.O

#CAIRA
Uzależniony
CAIRA & CHICO

Pomogła: 2 razy
Piwa: 212/480

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 12:32  

Kasia Ty to masz szczescie :mrgreen:
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje