Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.9.174 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Prośba o informacje dot bulteriera
Autor Wiadomość
Armelle1
Nowicjusz

Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Sro 28 Gru, 2011 13:34  Prośba o informacje dot bulteriera

Witam,
Od jakiegoś czasu myślimy o psie (ja zdecydowanie bardziej niż mąż), najchętniej bulterierze, ale mamy poważne wątpliwości, czy mamy do tego warunki...

1. Jesteśmy aktywnymi kociarzami i posiadamy 3 koty: dachowego i 2 rodowodowe syjamy, z tego 1 z ADHD (wszystkie kastraty), ale nic nie wiemy o psach.

2. Sporo pracujemy. Pies musiałby wytrzymać ok 10 godzin w mieszkaniu.

3. Mieszkanie mamy niezbyt duże - niecałe 60m

Poza tym karmimy dobrą karmą, mamy dobrego weta, jesteśmy bardzo spokojni (oprócz Syjama, który ciągle kombinuje), zaangażowani prozwierzęco, na wakacje nie jeździmy, albo załatwiamy opiekę do kotów.

Największy problem to bultek - koty i 10 godzin bez siusiania. Czy to realne?

Czy

#Dominika Gofron
Poczatkujący
Ika

Piwa: 29/6

Wysłany: Sro 28 Gru, 2011 23:51  

10h bez sikania, to może nie tak mały problem, jak aspekt samotności psa przez cały dzień. I to chyba nie tylko kwestia rasy bulterier ale każdej innej. Zdecydowanie odradzam psa.

[ Dodano: Sro 28 Gru, 2011 23:52 ]
...i znowu mi ktoś powie, że łagodnie odpowiedziałam ;-)

MartaPesto
Zaangażowany

Piwa: 68/91

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011 00:46  

A ja mam takie pytanie po co Wam pies?

I po co Wam bull skoro nic o nich (jak i w ogóle o psach) nie wiecie?

Skoro bulek jest największym problemem jak jeszcze się nie pojawił to chyba decyzja o posiadaniu psa jest nietrafiona.

Ja również nie polecam psa, lepiej przy 10 godzinach poza domem dzień w dzień zostać przy kotach.

#crimesister
Bywalec

Pomogła: 3 razy
Piwa: 42/6

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011 01:23  

podobno nalezy spelniac swoje marzenia wiec jesli waszym marzeniem jest psiak proponuje ale takiego..... na baterie:) w sklepach mozna dostac rozne rasy:)

Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
#agata_k
#Dominika Gofron
Poczatkujący
Ika

Piwa: 29/6

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011 01:30  

poza tym pomyśl o jednej rzeczy... wychodzisz o 8.00 wracasz 18.00, musisz coś zjeść 19.00, wychodzisz z psem 19.30 pada więc tylko na 10 minut...rusz głową zastanów się po co ci bull? odpowiedź mi na pytanie jaka ma być funkcja tego psa w Twojej rodzinie? Po co Wam ten pies? Dzięki takim jak Wy psy by cierpiały więc raz jeszcze apeluję: kot ok i niech tak zostanie!!!

#malina224
Stały Bywalec
malina224

Piwa: 39/49

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011 10:01  

stanowcze nie ...
do tego Bull ... tak jak szybko byście go zabrali tak szybko by tu wrócil...

#viva
Stały Bywalec
viva

Piwa: 44/10

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011 23:13  

Dobrze, ze się teraz pytasz, a nie później jak pies już byłby u was. Po pierwsze pies może się nie dogadać z kotem i co wtedy?
10 godzin, to za długo dla psa. Wielkość mieszkania jest Okj. Ja mam 50m2 i mam 2 bulle. Moim zdaniem, poczekaj jeszcze , może życie ci się inaczej ułoży. Najlepiej to spotkaj się z właścicielami bulków na żywo, na wystawie, czy na jakim spotkaniu bullowym i porozmawiaj.
Jesteś z Warszawy, to może przyjdź na spotkanie 7 stycznia, na Cyplu Czerniakowskim
Tu masz linka jak dojechać.
http://www.bulterier-foru...6097.htm#183083

*Aga31
Zaangażowany

Pomogła: 1 raz
Piwa: 97/134

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 11:09  

większość ludzi, pracuje i to jeszcze na etacie, czyli 8 godzin pracy + 2 na dojazdy = 10 poza domem. Myślę, że biorąc takie kryterium pod uwagę 3/4 naszego społeczeństwa psa nie powinno posiadać w ogóle. Ale myślę, że jak się chce - to można. O ile szczeniak potrzebuje częstszych spacerów, to przy dorosłym psie jaki problem wstać godzinę wcześniej, porządnie go wybiegać ?? - wówczas spokojnie 10 godzin prześpi. Wracając z pracy najpierw idzie się z psem - potem zajmuję się jedzeniem. Wieczorem również można psa wybiegać - kolejna godzinka przed snem. Dwie godziny biegania dziennie ??? rewelacja, większości buli styka. Jak się chce a pies tego potrzebuje - da się. Mój brzydzi się spacerami, ale jak był młodszy - nie było wyjścia i trzeba było dać zrzucić mu nadmiar energii. Teraz na spacer ciągną go siłą .... Dla naszych pupili ważniejsza od ilości spędzanego z nimi czasu, jest jego jakość i przede wszystkim na tym bym się skupiła. Jak nie szczeniaka to można wziąć dorosłego, który te 10 godzin bez siusiania wytrzyma. Inna sprawa to dobór psa, może rasy i wprowadzenie nowego domownika do kotów. Ale takie domy również są i również zgrabnie funkcjonują. Nie ma się co zniechęcać, ale porządnie zastanowić jak to zorganizować, jakie się ma możliwości i ile będzie się mogło dla stwora wygospodarować czasu. Bo być może trochę go będzie potrzeba zarówno rano jak i wieczorem.

Autor postu otrzymał 5 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 5 piw(a):
zoska1987, *Bull Ania, #agatimaciek, Aniuchna, boyar8
boyar8
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)

Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 18:08  

Aga31 mądrego to aż miło posłuchać. :-D Uważam podobnie, najważniejszy zdrowy rozsądek. Sam bulka jeszcze nie posiadam ale też inaczej pracuję . Musisz sobie po prostu Armelle1 zrobić listę plusów i minusów posiadania psa przy stadku kociambrów. Nie chodzi tylko o bulla ale o każdego pieska który nie musi zaakceptować kociej bandy ;)
A jak już weźmiesz psa i nie da rady ich pogodzić co wtedy? Podejrzewam że chcesz nabyć pieska z rodowodem, który nie jest tani. Więc czy wydanie pieniędzy i niewiadoma czy pies się "przyjmie" nie odstrasza cię? Następna kwestia to zmiana trybu zycia.A wzięcie psa do domu to duża zmiana. To wstanie godzinę wcześniej nie jest niby straszne ale...dotychczas nie musiałas tego robić, nie musiałas też wychodzić w takie dni jak teraz, mokre,zimne szare ze zwierzakiem na spacer.Teraz jak szłas do rodzinki albo znajomych na imprezkę nie musiałaś myśleć że jest ktoś w domu kogo trzeba na spacer wyprowadzić.
Nie wcale cię nie zniechęcam tylko mówię zastanów się nad plusami i minusami ;-)
To wszystko można pogodzić :)

Neron
Bywalec

Piwa: 102/50

Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 19:15  

W kwestii relacji pies-kot. Można adoptować psa, którego stosunek do kotów jest znany. Tak jak my adoptowaliśmy Pegi, o której wiadomo było, że koty akceptuje.
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje