Wysłany: Pon 17 Mar, 2014 12:17 Przyjme bulla na stałe
Od jakiegoś czasu myślę na przyjęciem 2 bulteriera. Aktualnie mieszka u mnie kilkuletnia suka /również z adopcji/, której z racji sporej ilości wolnego miejsca i nudy w ciągu dnia przypadałby się pies. Do zeszłego roku miała towarzystwo w postaci 6 letniego bulla /również z adopcji/, który niestety zmarł na nowotwór.
W kwestii doświadczenia z bulterierami z którymi mam do czynienia od kilku lat: szczeniak od młodości, który niestety nie przeżył komplikacji po operacji oraz adopcyjna suka z pseudohodowli którą wykończyły problemy z sercem.
W związku z posiadanymi możliwościami i chęciami mogę zaoferować dom na stałe dla psa.
Nie mam problemu z wyjazdami, nieobecnością na dłuższy czas czy coś podobnego. Zawsze znajdzie się ktoś kto zostaje z psem. Na tygodniu pracuje więc pies zostaje w domu lub w ciepłe dni na ogrodzonym podwórku gdzie ma ocieplana budę.
Dzieciaków narazie nie planuje a w razie czego nie będzie problemu z integracją.
Doświadczenie z chorymi i uczulonymi bulterierami oraz częste wizyty u weterynarza i związane z tym wydatki: są.
Kastracja psa: nie widzę problemu, chociaż jajka to jajka,
Suka dostaje aktualnie karmę eukenube ale w razie potrzeby nie ma sprawy z zmianą na odpowiednio dopasowaną. Dostaje też różne domowe wynalazki typu makaron, owoce, warzywa i inne przekąski psie.
W okolicy mam sporo zieleni + ogrodzoną działkę na spacery.
Czas na anonse:poszukuje psa, suki odpadają ponieważ moja nie lubi mieć konkurencji. najlepiej będzie jeżeli pies będzie w średnim wieku bez chęci dominacji /poprzednika sobie podporządkowała mimo, że to ona trafiła później do domu, obyło się bez agresji ogólnie koegzystowały w b. przyjaznych stosunkach/. Nie widzę problemu jeżeli psa trzeb a będzie podleczyć. Możliwy dojazd na oględziny i zapoznanie.
Nie musi lubić kotów bo akurat mam ich inwazje na działce;]
Doświadczenie w kwestii formalnej z fundacją tez mam.