Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 44.192.95.161 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: KamiS
Sob 19 Kwi, 2014 22:25
Rambo - 2 letni bullterrier w DS
Autor Wiadomość
zoska1987
Poczatkujący

Piwa: 3/17
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Sro 22 Sty, 2014 09:39  Rambo - 2 letni bullterrier w DS

Cześć mam do Ciebie prośbe widze że często wstawiasz posty zaniedbanych psów i możesz mi pomóc ogolnie chodzi o to że mam goscia który ma psa bullteriera pies jest naprawde zaniedbany dziaisj zajechalem zobaczyc czy w ohgole żyje bo juz go dawno nie widzialem i powiem ze przezylem szok pies jest w oplakanym stanie i potrzebuje pomocy ja nie mogę sie nim zająć bo mam juz jednego czworonoga w domu dzwonilem na policje ale nie dostalem konkretnej odpowiedzi na pytanie czy jest w lw jakas instytucja ktora moze sie tym zająć.
Taką dzisiaj odczytałam wiadomość , w mojej miejscowości nie ma schroniska , jest przechowalnia, ten chłopak dzwonił na policję ale się wypięli . Pies ma 2, max 3 lata szczerze? nigdy nie widziałam tego psa na mieście a ze swoim śmigam często , gęsto ... wiem , że pies jest strasznie chudy i nie ma sierści na grzbiecie , być może dochodzi choroba skóry, albo pchły ...oby. Co tu można zrobić? jak pomóc psu? nawet jeśli właściciel zgodzi się go oddać . Pies przebywa 50 km od Olsztyna . Czekam na zdjęcia , ma nadzieje, że dzisiaj je tutaj zamieszczę . Nie wiem jaki ejst stosunek właściciela , czy chce się go zrzec , ponieważ znajomy który mnie o tej sytuacji poinformował , nie chce ujawniać kim "właściciel" jest. Czekam na więcej info.

[ Dodano: Pią 24 Sty, 2014 14:32 ]
najprawdopodobniej pies dzisiaj idzie do nowego domu i będzie leczony .

aldona271
Poczatkujący
aldona271

Piwa: 3/13

Wysłany: Pią 24 Sty, 2014 15:51  

Dajcie znać co z psiakiem. Jestem z warm-mazurskiego.

$KamiS
$Bully Rescue

Piwa: 183/69

Wysłany: Pią 24 Sty, 2014 16:48  

na fb jest napisane : 1. Dorota Małachowska mam dobre wieści siostra kolegi zabiera go do siebie .
2.Dorota Małachowska DOSTAŁAM WIADOMOŚĆ , ŻE MAJĄ SZWAGRA WETA , WSZYSTKO ŁADNIE NA RAZIE WYGLĄDA , MA NADZIEJĘ , ŻE TEZ TAK BĘDZIE .

Tyle wiemy od autorki tematu na dalsze info czekamy.

zoska1987
Poczatkujący

Wysłany: Pon 27 Sty, 2014 20:21  

akcja odwołana bo stereotypy wzięły górę :( bo pies morderca itd, szkoda gadać .
Wróciłam własnie od jak na moje oko od 1,5 rocznego max 2 letniego bullterriera Rambo. Jak na bullka przystało kołowrotek w dupce ma wielki , żywiołowy fajny PIĘKNY pies z jajkami. Warunki mieszkalne straszne gorzej niż chlew, "właściciela" nie było , za to siedziało tam parę meneli , którzy po procentach moga z psem zrobić wszystko i nikt nic nie będzie wiedział bo poza mną i kolegą nikt kompletnie się nim nie interesuje . Ma przerzedzoną sierść na grzbiecie , nie jestem expertem ale dla mnie to nie choroba, raczej pchły . Mega się trzęsie w chacie jak na dworze , żadnego ogrzewania. Żebra widoczne gołym okiem , jest mikro bullem w porównaniu do mojego jak na moje oko waży jakieś 18-20 kg a z relacji kolegi już jest i tak dobrze bo od miesiąca go dokarmia ... wolę nie wiedzieć jak wyglądał wcześniej , ale myślę że nadszedł w ostatnią porę. Ponoć wcześniej ten "właściciel" też miał TTB i pies dosłownie zamarzł przed drzwiami "domu" kur..a trzeba go ratować . Po psa można dosłownie wejść i zabrać . Gościu to margines społeczny, poza tym nie ma na niego żadnych papierów ( z tego co mój kolega wie) . Tatuażu nie zdążyłam zobaczyć czy jest czy nie ... w weekend w dzień podjadę i porobię lepsze fotki bo teraz nie dość , że śnieg to jeszcze chłopak taki żywiołowy wygląda na "rasowca" oblukałam go wzdłuż i wszerz , tarmosiłam , dotknęłam nawet jajek a on nic , zero agresji , cieszył się strasznie na nasz widok, zrobił siusiu i kupę (kupa twarda) Wzięłam mu ciepłą paczke ryżu i puszkę psią , jak to wyniuchał to skoki wzwyż na metr jak nie półtora mega skoczny ! i taaaki kochany Teraz pytanie co dalej ? zamieszczam fotki , na razie musimy się zadowolić takimi. W weekend obiecuje , ze załącze lepsze.

*Bull Ania
Bulomaniak

Pomogła: 3 razy
Piwa: 399/1218

Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 08:13  

:cry: :cry: :cry: o co chodzi :?: podobno pies bezpieczny u jakiś ludzi .

zoska1987
Poczatkujący

Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 08:23  

nie wzięli bo stereotypy bo im ludzie powiedzieli, że to pies morderca bo chcą szczeniaka itd. :( Szukam dla niuńka fajnego domku , jest na prawdę fajny , nie boi się ludzi , potrafi zachować czystośc mimo warunków w jakich mieszka , z relacji kolegi do psów jest ok . Ja niestety nie miałam możliwości tego sprawdzić. Pies nie był wychowywany z dziećmi , ale to jeszcze gówniarz .

*Czarna_
Bulomaniak

Pomogła: 4 razy
Piwa: 352/389

Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 08:28  

Niestety ludzie się rozmyślili. Pies meneli więc według dotychczasowych doświadczeń powinien mieć niezły socjal, jakkolwiek to brzmi. Kochani burza mózgów, jak psu pomóc. Wiem, ze ludzie tu są tylko się nie odzywają a psik potrzebuje naszej pomocy.

CHI
Poczatkujący

Pomogła: 2 razy
Piwa: 4/3

Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 09:57  

Najważniejsze:
Jaka jest opcja wyrwania psiaka?

I pomoc w przewiezieniu do Jeleniej Góry? Tzn przynajmniej w kierunku bo to dokładnie drugi koniec Polski...

*Czarna_
Bulomaniak

Pomogła: 4 razy
Piwa: 352/389

Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 10:23  

Zabrać psiaka można od ręki, że tak powiem. Do Warszawy może mieć transport, ale dalej lipa.

aldona271
Poczatkujący
aldona271

Piwa: 3/13

Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 12:31  

A skąd wogle ten psiak jest?
10 

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje